Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Olvasósarok - Tűsarkúban hátrafelé

Hogy Oravecz Éva Csilla férfi-, vagy nőpárti, az az IPM gondozásában megjelent könyv utolsó betűjéig kérdéses. Egyaránt és egyenlően osztja a hideget-meleget a feministáknak és a macsóknak.
Oravecz Éva Csilla szerint a feminista, mivel versenyezni akar a férfival, önmagát, vagyis női vonásait veszíti el a küzdelem hevében, hiszen kemény akar lenni. A feminizmus szerinte a nőket farkasokká formálja. Elgondolkodtató az is, hogy az anorexiának és a bulémiának – mint női betegségeknek – megvan a férfi megfelelője is: az Adonisz-komplexus. A szerző ráadásul úgy véli, a szőke nő nem is olyan buta, mint amilyennek látszik – csak tetteti magát. Ostobasága mögé kiválóan rejti szenzációs stratégiai érzékét, a valódi, öntudatos nő mintapéldánya. Nem csoda, hogy a férfiak körében osztatlan sikert arat, nem szőke társai közt pedig mérhetetlen irigységet generál.
Oravecz könyvében olvashatunk vitára számot tartó kijelentéseket: „A kurvák közt viszont nem egy kitűnő, született pszichológus akad.” Vagy: „Az abortuszellenes törvényeket a világtörténelemben sosem a nők védelmében hozták.” És: „A szőke nő a lehető legracionálisabb gazdasági szakember.”
Ezzel a három idézettel bocsátjuk útjára Oravecz Éva Csilla könyvét, amelyről bizonyos, hogy nem fog könyvesboltok polcain porosodni. Az is bizonyos, hogy olvasótáborában ott lesznek a felhergelt feministák, az elnőisedett vagy túlzottan elmacsósodott férfiak.
S ha e sorok szerzője időnként égnek álló hajjal olvasta is Oravecz megfellebbezhetetlennek tűnő véleményét, azt el kell ismerni: a harcos feleket földbe döngölő kritika mögött felsejlik az örök igazság: a férfi és a nő nem ellenfelek, hanem játszótársak, s a két fél részből áll össze az az egység, ami az emberiség evolúciója során az örök harmóniát hordozza magában.
S ha letettük a könyvet, tegyük szívünkre a kezünket, s válaszoljunk a fel nem tette kérdésre: mik vagyunk inkább? Feministák, macsók vagy emberek?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénymódosítás

Megjelent a módosított építési törvény a Magyar Közlönyben. A megváltozott szabályok többségét… Tovább olvasom