Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Olvasósarok - Az egészségről...

„Röviden, minden köntörfalazás nélkül szólva, nagyon betegek vagyunk" – e sommás mondattal indít a Tények és hazugságok az egészségről című, frissen megjelent ismeretterjesztő könyv.
„Röviden, minden köntörfalazás nélkül szólva, nagyon betegek vagyunk" – e sommás mondattal indít a Tények és hazugságok az egészségről című, frissen megjelent ismeretterjesztő könyv. S részletezi, mit tehetünk azért, hogy ne legyünk nagyon betegek.

Igaz, féligaz és teljesen valótlan állításokat segít elkülöníteni a mindennapok emberének a kötet. Kliment Emília könyve elfogultság és részrehajlás nélkül mutatja be egymás mellett az általánosan elfogadott, „nyugati"-ként ismert gyógyászatot, emellett az indiait és a kínait is – legalábbis azt a részét, ami így vagy úgy, de többnyire működik. Utal arra is, hogy rengeteg leegyszerűsített, hamisan értelmezett, vagy egészen egyszerűen rosszul fordított „ismeretterjesztő" írás lát ezekkel kapcsolatban napvilágot.

Szól a könyv a jelenleg zajló folyamatokról – az emberi életkor kitolódásával párhuzamosan több betegségben szenvedünk, mint egykor; az általános környezetszennyezés és a kapcsolt káros folyamatok miatt a jólét, bár hosszabb életet biztosít, nem tette egészségesebbé az embereket. Egyes régi, már leküzdöttnek hitt betegségek újra terjedni kezdenek, miközben új, eddig nem ismert ártalmak bővítik a palettát. Ír a szerző a betegségről mint jelzésről, ami lehetőséget biztosít arra, hogy az egyén megváltoztassa életmódját. A reklámokról, az üzleti célú egészségkampányokról ugyancsak szól a könyv, amelyek – legalábbis egyes esetekben – sokkal inkább az üzletről, a bevételről szólnak, mint arról, hogy az ember valóban visszakaphassa egészségét. Vagy – lehetőség szerint – el se veszítse.

(LPI Produkciós Iroda Kft., 2007.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harry herceg nélkül indult Irakba a szakasza

Parancsnoka, Harry herceg nélkül indult iraki bevetésre a brit hadsereg egyik elitalakulatának az a… Tovább olvasom