Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Olvasósarok - A jó cuccok

Hasznos útmutatóul szolgálhat a Jó cuccok? című könyv, amely a hétköznapi termékek választásához ad praktikus tanácsokat.
Miért veszélyes az antibakteriális szappan? Jót tesz a palackozott víz a családnak? Mi kerül a bőrre a kozmetikumokkal? Mitől szennyezettebb a levegő egy átlagos otthonban a kinti levegőnél? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Jó cuccok? Információk a pult alól – Útmutató hétköznapi termékekhez című könyv, amely a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a WorldWatch Intézet, globális problémákkal foglalkozó, független kutató és kiadószervezet együttműködéseként jelenik meg Magyarországon.

A könyv azon túl, hogy a mindennapi vásárláshoz ad praktikus tanácsokat és bemutatja a hétköznapi termékek ökológiai és társadalmi hátterét, számtalan ötlettel és tanáccsal segíti a vásárlókat abban, hogy megtalálják azokat a termékeket, amelyek nem – vagy kevésbé – károsítják egészségüket, valamint a környezetet.

A „Jó cuccok?" 25 hétköznapi termék – köztük a mobiltelefon, a babatermékek, a csokoládé – gyártásának, használatának és hulladékká válásának hatásait mutatja be. A kötetből kiderül például az is, hogy öt egyszerű, a mindennapi háztartásban előforduló anyag (szappan, víz, szódabikarbóna, ecet, citromlé) és egy dörzsszivacs segítségével megoldható a tisztítási feladatok legtöbbje, köztük a legmakacsabb szennyeződések, a lefolyótisztítás és a zsíroldás is.

A fogyasztók, ha nincsenek tisztában a termékek környezetre és emberekre gyakorolt hatásával, akkor akaratukon kívül árthatnak, de ha birtokában vannak a helyes információknak, akkor vásárlásaik során olyan termékek piacainak fejlődését segíthetik, amelyek megőrzik az egészséget és kímélik a környezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi és csibe

Tovább olvasom