Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Öltözzünk pirosba!

Az örök divatszín, amely minden öltözéket,  s minden ruhaanyagot vérpezsdítővé tud varázsolni.

A piros - avagy red, rouge, rot, rosso - a világ valamennyi nyelvén dinamizmust sugall. A piros élettel teli, ragyogó, kihívó, szexis. Feltűnő, merész, határozott. A piros minden idők és szezonok legkedveltebb színe. Hordja öreg és fiatal. Fogalommá lett a Dior-piros, az Armani-piros. Minden divatdiktátor kihasználja, felhasználja, élvezi a szín egyedülálló hangsúlyait. 

Piros önmagában és más színekkel kombinálva

Elegáns például egy   fekete szoknya piros felsőrésszel, amelyet fekete paszpoll keretez.   Lehet hódítóan szexis egy piros köpeny a fekete kétrészes felett, amint sejtelmesen körüllengi a női alakot. A piros estélyi részegítő, a piros fürdőruha csupa kihívás, a piros fehérnemű maga a kísértés.  
Merész a piros saját és közeli színárnyalatainak kombinációja. Piros rózsaszínnel, mályvával, ciklámennel, naranccsal. Virágokkal vagy csíkokkal.  

Karl Langerfeld szerint a piros temperamentumos, fiatalos és szabados. Ezért tervezte neo-mini ruháját piros mohairből, szabálytalan mintázatú piros-grafitszürke óriásmellénnyel. A piros extravagáns, ahogy Nina Ricci piros-szürke halszálkás spencer kabátos kosztümje sugallja. Ha pedig a progresszív hatást akarják elérni a divatban, előveszik a pirosat - bőrből. Egy feszes nadrág, rojtos blúzzal - Valentino-módra. De lehet a piros sportos is - megszelidítve egy kis fehérrel, antracitszürkével, bézssel. Vagy ahogy Gianfranco Ferré modellje mutatja, a piros bőrpantalló fehér   pulóverrel, hosszú, rojtos piros sállal. A piros a forradalom, a vér, a szerelem, a vadság színe. De mindenek felett a divaté. 

Aki a pirosat szereti...

A piros szín rajongójának energiája, ereje kimeríthetetlennek tűnik. Környezete általában erős egyéniségként ismeri, aki két lábbal áll a földön. Mint extrovertált ember, mindig a megnyilatkozás kényszerét érzi.Legtöbbször a társaság középpontjában érzi jól magát, és ahová csak belép, igyekszik megtölteni a teret. Spontaneitásával szeret másokat elkápráztatni, vagy a szokott kerékvágásukból kizökkenteni. Megnyilatkozásaiban következetes és őszinte.

A vörös hatása a szervezetre

A piros szín emeli a test hőmérsékletét, ösztönzi a vérkeringést, segíti az adrenalin képzést. Csökkenti a fáradtság érzését, krónikus betegségeket old fel. A színterápiában vérszegénység, vastagbélgyulladás, krónikus megfázás (arcüreggyulladás), ízületi-gyulladás, depresszió esetén is alkalmazzák. Túlzott mértékben agressziót, türelmetlenséget válthat ki.

Szokásaiban, öltözködésében, gondolkodásában mindig előrébb jár társainál. Elképzelései, amelyeket nagy vehemenciával igyekszik is magvalósítani, sokszor extrémek. Sztárokat és prominens személyiségeket ismerni számára a világ legtermészetesebb dolga.
Társként kizárólag olyan emberek jöhetnek szóba, akik hajlandóak alárendelni magukat, és képesek az önálló életre. A "piros ember" párkapcsolataiban nagy szerepe van az őszinteségnek és az érzékenységnek. Olyan munkát igyekszik választani, aminek karaktere van. Leggyakrabban vezetői állást tölt be vagy önállóan dolgozik. Az esetek többségében nehezen vagy egyáltalán nem tudja alárendelni magát másoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évről évre gyarapodó honatyák

Idén is nyilvánosságra hozták az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatát. Most először az interneten (www.mkogy.hu) bárki hozzáférhet az adatokhoz. A megyei országgyűlési képviselők szinte mindegyike növelte megtakarításait, igaz, kevésbé látványosan, mint a korábbi években. A milliós tartozásaikat sokan egy év alatt letudták. Tovább olvasom