Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Olcsóbb lesz októbertől a gáz és az áram

Októberben újabb tízszázalékos gáz- és villamosenergiaár-csökkentés lesz Magyarországon - mondta Orbán Viktor pénteken Brüsszelben az EU-csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján.
Közölte, erről tájékoztatta is tárgyaló partnereit akkor, amikor megvitatták az unió úgynevezett országspecifikus ajánlásait.

Magyarország - tájékoztatott a miniszterelnök - egyetért az ajánlások közül azzal, hogy fontos az államadósság csökkentése, valamint hogy a fiatalok munkanélküliségének csökkentése érdekében érdemes célzott programokat indítani. Nem fogadja viszont el a rezsicsökkentés leállítására és a bankok terheinek enyhítésére irányuló ajánlást, továbbá ragaszkodik ahhoz, hogy adórendszerét minden ország saját maga határozza meg - folytatta, hozzátéve: Magyarország a közmunkaprogram bírálatával sem ért egyet.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. zakarias3 2013. június 30. 19:59
  „35.valagi!Nézz utána,hogy mikor vezették be a szabadszombatot!Egyfolytában baromságokat írsz!Menj haza a kocsmából,mert nagyon megártott a pálesz!Amennyiben nem attól írsz ilyen baromságokat,akkor menthetetlen és gyógyíthatatlan vagy!”
 • 47. Komissar 2013. június 30. 18:05
  „45
  vízfejűkém afrika
  cserépedénykém.”
 • 46. statisztikaihivatal 2013. június 30. 12:01
  „jövőre hátrakötöm a sarkát ennek a svéd miniszterellnöknek!”
 • 45. Valaki 2013. június 29. 20:45
  „42. Komissar

  komisszar, neked a szovjetunió a harmadik világ? :)))”
 • 44. Mankapunka 2013. június 29. 16:56
  „Lacika, hát a legutolsó szegény haverjaid is szuzuval járnak, és azok mind benyásak.”
 • 43. okostojas007 2013. június 29. 10:20
  „olcsóbb lesz..??? a mi ? .....
  több százezer Takarékszövetkezeti tag részvényét , pénzét , magántulajdonát !!!!!!
  nyúlja le az erőszakos államosítással a jelenlegi " rezsicsökkentő "...
  akkor mégsem a gonosz multi pénzét veszik el (E-on..stb )
  ja ! és az államosítás után bármikor a " megfelelő " magánszemélyek vevők lehetnek a takarékszövetkezetekre ...
  fogd a pénzed és fuss !!........”
 • 42. Komissar 2013. június 29. 09:09
  „40. Valaki
  kádárék kölcsönei a 3. világban landoltak.
  ezért nem kaptuk vissza.
  elvtársom, tájékozódj.”
 • 41. Valaki 2013. június 29. 09:05
  „38. oPTiKa

  Loptika, életidegen fikcióid nagyon viccesek!
  A multik extraprofijából 60%-os rezsicsökkentés is simán kikerülne. :))
  Meg is lesz!”
 • 40. Valaki 2013. június 29. 09:02
  „37. oPTiKa

  Nem kisz loptikám, kádárék kölcsönökkel hidalta át a veszteségeket.
  Ne próbálj manipulálni a beteges párhuzamaiddal! :))”
 • 39. verembele 2013. június 29. 09:00
  „Tisztelettel:
  Sajnálattal veszem tudomásul, hogy a legtöbb írogató, holt homályban leledzik a fenti témával kapcsolatban.
  Először is: Az Államnak speciel egy deka gáza sincs..pont. A szabadkereskedelemben attól veszed a gázt és a villanyt akitől akarod..na már most volt egy magyarka cég, úgy hívták, hogy EMFESZ. (első magyar gázszolg...stb) 8-10%-kal ment alá gázárban a többi kereskedővel szemben. Hatalmas lett a fogyasztói tábora, de ebbe bele is rokkant...Itt a példa.. Csókolom.......A multik nem azért jöttek ide, hogy orrba-szájba veszteséget termeljenek, és nekünk jobb legyen. Kiványcsi lennék, ha visszaadják a velejéig leamortizálódott szolgáltatókat a Multik, akkor Orbán mit mondana: speciel jövőre 50%-os villany és gázáremelés esedékes kedves Honfitársaim....Nesztek....
  Üdv.”
 • 38. oPTiKa 2013. június 29. 08:35
  „Valaki, nem az a gond, hogy a rászorulók rezsijét csökkentik, hanem az, hogy ész nélkül osztogatják más pénzét...

  Lehet, hogy neked furcsa, de én szívesen fizetek több pénzt egy jó szolgáltatásért, mert akkor elvárhatom, hogy az én jó munkámért is megfelelő fizetést kapok.

  Viszont ha központilag meghatározzák, hogy egy vállalat mennyi pénzt kaphat a munkájáért, akkor könnyen előfordulhat, hogy
  - a vállalat ugyan kevesebb pénzt fog kérni, de rosszabb lesz a szolgáltatása (ez nekem rossz)
  - a vállalat elbocsájtja az alkalmazottait (nekem ez is rossz, mert ezek az elbocsájtott emberek nem tudják megfizetni igénybe venni az én szolgáltatásaimat)
  - a vállalat burkoltan kevesebbet fizet az alkalmazottainak (nekem ez is rossz, mert ezek az elbocsájtott emberek kevesebb pénzt tudnak fizetni az én szolgáltatásaimért)
  Még mielőtt belekötsz, ez általános érvényű, az "én" szolgáltatásom alatt értsd a vendéglátást, személyszállítást, idegenforgalmat , élelmiszeripart, de a közigazgatást is. Szóval a te munkádat is.

  Arról nem is szólva, hogy nem tudhatod, mikor fognak nálad, vagy a munkáltatódnál kopogni, hogy ezentúl 10-20%-kal olcsóbban kell adnod a termékeidet/szolgáltatásaidat.”
 • 37. oPTiKa 2013. június 29. 08:26
  „Valaki, igen, pontosan ez volt. Az akkori válság 1971 körül kezdődött, 1973-ban tett rá egy lapáttal az olajválság. Az, hogy Magyarországon "csak" 1975-től emelgették az árakat, az pont annak volt köszönhető, hogy Kádárék ugyanazt a gazdaságpolitikát folytatták, mint most Orbán - mesterségesen lenyomták a legtöbb termék árát. A gond ott van, hogy ez egy nagyon buta, rövidlátó intézkedés-sorozat, aminek pár év múlva isszuk meg a levét...”
 • 36. Valaki 2013. június 29. 08:16
  „Mennyi huhogó már megint! Ti csak az emeléseknek tapsikolnátok!
  Szolzsnyicin idézet:”
 • 35. Valaki 2013. június 29. 08:14
  „24. zakarias3

  zakkantka, 1984-ben vezették be a szabadszombatot. Addig dolgoztunk és iskolába jártunk szombaton is.
  ha bedobtak egy komonista-vasárnapot, akkor két hétig egyfolytában dolgoztunk.
  Látom munkásőrfunkci voltál, mert a munkát hírből sem ismered. :)”
 • 34. oPTiKa 2013. június 29. 08:13
  „Apokalipszis, szerintem a 2 év nem olyan óriási időtávlat, hogy ne lehessen rendes összehasonlítást végezni.
  Ha csak az utolsó 2-3 hetet akarnám nézni, mindig örülhetnék, amikor valamelyik multi bedobja a postaládába az aktuális akcióit...”
 • 33. oPTiKa 2013. június 29. 08:10
  „Na szóval a fidesz recept:

  Kiveszünk vállalatok zsebéből pénzt és odaadjuk a zembereknek. A zemberek örülnek.
  Kivesszük ugyanezt a pénzt a zemberek zsebéből és betesszük a sajátunkba. A zemberek ne szóljanak semmit, a pénzt mi adtuk.
  Nekünk ez jó.
  Az már nem érdekel, hogy a vállalatok a zemberek zsebéből ezt a pénzt újra triplán fogják kivenni: Az alkalmazottak nem kapnak fizetésemelést, az ügyfelek pedig rosszabb szolgáltatást fognak kapni drágábban... Legrosszabb esetben ráfogjuk a vállalatokra és lehúzunk róluk még néhány réteg bőrt.
  Szerencsére van néhány lángész, akinek ez nem tűnik fel és továbbra is minket fog isteníteni, mint fő fideszes példaképünket, Rákosi elvtársat.”
 • 32. Valaki 2013. június 29. 08:10
  „22. oPTiKa

  Nagyon maszatolsz loptika! 1975 után szépen emelgették a benzin és az energiaárakat. 1979-ben szinte mindennek mekkduplázták az árát.
  Már nem emléxel? :)”
 • 31. Komissar 2013. június 29. 08:04
  „25. apokalipszis

  Okoska. Vagy butuska? Annál a gonosz libásnál 840 Ft volt a gáztűzhely havi átalánya. Qrmányváltás után lett 1000 Ft most meg 1470 a -10% ellenére is. Ha tudsz számolni rájössz hány %-os emelésből kaptál vissza 10- et.
  Gyökerek.”
 • 30. dödike 2013. június 29. 07:59
  „Apokalipszis.:Egyszerű a számítás.Ugyanannyi fizetésből ugyanannyi vásárlásnál mennyit tehettél félre öt éve és most.Az egyenleged biztos hogy mínuszos.”
 • 29. yenkiman 2013. június 29. 07:51
  „Apokalipszis
  Azt hiszem,hogy te nagyon jól jársz ezzel az úgynevezett "rezsi csökkentéssel"valószinű nagyon sokat takarítasz meg.A szegényebb rétegnek ez tényleg paraszt vakítás a választások előtt.Az ország nagyobb része nincs megelégedve a kormányzással kivéve a holdudvart akik nagyon jól jártak a korrupcióval.Orbán csak szeretne olyan egyenes ember lenni mint elődei de sajnos ez alapból nem sikerül neki.´89 óta valahogy nagyon meggazdagodott pedig semmi az ég világon nem dolgozott csak politizált,elődeivel ellentétben akik sikeresek voltak az üzleti életben és nem a politikából és a szegény emberek ki zsigereléséből gazdagodtak meg.Miért nem gyűjtöttek aláírást az áfa emelésnél a sárga csekk adó bevezetésnél az összes többi hazugságnál?”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János aláírta a földtörvényt

Az országgyűlés múlt héten fogadta el a törvényt. Tovább olvasom