Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Olcsóbb biztos került

a Margit Kórházba

Személyi kérdések, ingatlanértékesítés, önkormányzati biztosi megbízás szerepeltek egyebek mellett a csornai képviselő-testület rendes ülésének napirendjén.
Hétfőn délután a csornai önkormányzat képviselő-testülete ülésén napirend előtt Turi György polgármester bejelentette, hogy a pénzügyi és vagyonkezelő bizottság nem képviselő tagja, Krassné Bokory Márta lemondott tiszteletdíjáról a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ javára.
Az ülés nagy részét a személyi ügyek uralták, elsőként a Csornahő Kft. felügyelőbizottságát választották meg, takarékossági okok miatt a korábbi öt helyett három taggal. Pk Németh Edina, Bognár György és Nagy László. A bizottság elnökének – akit maguk közül választanak – tiszteletdíja havonta 33.120 forint, a tagoké 31.500 forint. A Pannon-Víz zrt. igazgatóságába dr. Gulyás Zoltánt delegálta a testület, a felügyelőbizottságba Háncs Károlyt jelölték a képviselők. A Jószív Temetkezési Kft. felügyelőbizottságában Neuberger Imre, a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsában Gyopáros Alpár, a Csornai Sportegyesület elnökségében Bella Rudolf képviseli a jövőben az önkormányzatot.
A képviselő-testület – miután a Pefekt Zrt. megbízását visszavonta – Válint Julianna üzletviteli tanácsadót és könyvvizsgálót bízta meg a Margit Kórházban az önkormányzati biztosi feladatok ellátásával. A megbízás havi összege 344 ezer 500 forint plusz áfa. Ám miként Gyopáros Alpár alpolgármester jelezte: az új önkormányzati biztos az összeg egyharmadát a Margit Kórház alapítvány javára ajánlja fel. A Perfekt Zrt. először havonta 500 ezer forint plusz áfa, később 400 ezer forint plusz áfa összegért látta el a feladatot.
Hozzájárult a testület, hogy Fehértó és Szany önkormányzata csatlakozzon a Csornai Többcélú Kistérségi Társuláshoz.
Határozat született arról is, hogy a 2004-ben benyújtott, a városi bölcsőde tevékenységének területi szintű rugalmas napközbeni ellátással történő bővítésének megvalósítási szándékát változatlan műszaki-szakmai tartalommal fenntartja a testület. Ahhoz is hozzájárult a plénum, hogy ha 2007 végéig szükségessé válna, a polgármester az esedékes nettó bérek összegéig bérfinanszírozó hitel felvételét rendelje el. Tárgyalni kezdték a karácsonyi vásár megrendezéséről előterjesztett javaslatot is, ám némi vita és rövid szünet után egy későbbi zárt ülésre utalták a napirendet.
Végezetül a képviselő-testület arról döntött, hogy jogerős telekeladási engedély alapján a Margit Kórház területéből 939 négyzetmétert bruttó 5 millió 352 ezer 300 forintért értékesít a Molnár Elektronikai kft.-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábunk legyen mindig szem előtt

A téli lábkényeztetéshez néha nem elég a fürdősó, levendulaolaj és a kenőcs. A problémás… Tovább olvasom