Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

olasz párharc a kispadokon

Kispestre látogat a szezon első mérkőzésén az FC Sopron labdarúgócsapata. Még nem tudni, mire lesz képes, de Vass László pályaedző szerint biztos, hogy nem fog beállni védekezni a társaság.

labdarúgás

Viharos felkészülésen van túl az FC Sopron futballcsapata, amely Kispesten, a Bp. Honvéd otthonában kezdi a tavaszi szezont. Az őszi szezonnyitón, Sopronban 1–1-es döntetlent játszott a két együttes.
Ezúttal nem a szakvezetővel, Dario Bonettivel, hanem segítőjével, Vass Lászlóval beszélgettünk a Kispest elleni összecsapás várható esélyeiről. Tettük mindezt azért, mert Vass hosszú évek óta dolgozik a magyar futballban és az egyébként Aldo Dolcetti révén szintén olasz edző irányította Budapest Honvédot egyelőre jobban ismeri.
– Milyennek ítéli meg az együttes állapotát így a rajt előtt?
– Mivel a felkészülés során több edző is dolgozott a csapat mellett, így több elképzelés szerint dolgozott a társaság. A rajtra való közvetlen felkészülést már Dario Bonetti irányította, de mivel ő és én igen rövid ideje vagyunk a klubnál, azt még nem tudom megjósolni, játékban mire lesz képes a társaság. Fizikálisan viszont rendben vannak a srácok.
– Említette, hogy rövid ideje vannak a csapatnál, mit lehetett ezalatt tenni, különös tekintettel a bajnoki rajtra?
– Volt edzőmérkőzés is a héten, de alapvetően a csapat közös mozgását próbáltuk begyakorolni úgy támadásban, mind védekezésben. Igazán alaposan persze ezt nem volt idő összehangolni. Emellett a pontrúgások utáni szituációkat gyakoroltuk.
– Az ellenfél, a Honvéd az ősz egyik meglepetéscsapata volt...
– Így van, agresszív, nagyon sok futáson, ütközésen alapuló, modern labdarúgást játszik ellenfelünk, amely általában a négy-kettő-három-egyes szerkezetben futballozik. Ezzel, valamint kellemetlen küzdőmodorával meg is lepte a mezőnyt a kispesti csapat. Télen náluk is voltak változások, távozott például legeredményesebb játékosuk, a brazil Alves, aki Kaposvárra ment. Érkezett Kispestre viszont a tapasztalt Pomper, valamint újabb néhány labdarúgó Afrikából, tehát Dolcettinek is be kell építenie néhány új embert. Annyi helyzeti előnye viszont kétségtelenül van, hogy ő már ősszel is a csapatnál volt.
– Milyen elvárásokkal, reményekkel lép pályára majd az FC Sopron?
– Annak ellenére, hogy tényleg nem tudni, játékban mire lehetünk képesek, pontért, sőt, inkább pontokért megyünk Kispestre. Győzni szeretnénk, ahhoz pedig gólt, gólokat kell rúgni, tehát ami biztos: nem „bekkelni” megyünk.
A soproniaknál a még az ősszel operált Sira István fizikálisan próbálja utolérni magát, Takács Tamás pedig kisebb talpsérüléssel bajlódik.

Egyszerre csak öten

Mivel télen jó néhány külföldi labdarúgó érkezett a soproni együtteshez, arra kértük Horváth Pétert, a csapat technikai vezetőjét, mondja el a szurkolóknak, jelen helyzetben mi az idegenlégiósokra vonatkozó szabály. A sportvezető készséggel tájékoztatott arról, hogy egyszerre maximum öt nem

európai uniós ország állampolgára lehet a futballpályán.
Horváth Péter hozzátette: a két olasz labdarúgó, Sartor és Silvestri játékengedélye a fővárosi utazás előtt még nem érkezett meg az olasz szövetségből, de tegnap délelőtt ez megtörtént, s így az edző Bonetti Beppe Signori mellett másik két honfitársára is számíthat a tavaszi nyitányon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzcsapok a védelemért

Sopronban és környékén több száz tűzcsap biztosítja vészhelyzetben az oltáshoz szükséges vizet.… Tovább olvasom