Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Olajos hal

Hozzávalók 6 személyre:

1,5 kg szélhajtó küsz (sneci vagy ökle, ki hogy ismeri), 1 l olaj, 1 l víz, só. Fűszerek: egész bors, mustármag, koriander, babérlevél.

Elkészítése:

A lehetőleg egyforma méretű (6–10 cm) halakat megtisztítjuk, besózzuk és egy lábosba, szorosan élére rakjuk. Fűszerezzük és annyi olajat öntünk rá, mely bőven ellepi, majd ugyanennyi vizet. Öt-hat órán keresztül nagyon lassú tűzön főzzük, épphogy csak gyöngyözzön. Amikor az olaj teljesen letisztult, a víz elpárolgott belőle, elkészült az étel. Kihűlés után hűtőben tároljuk. Tálaláskor citromkarikát és friss kenyeret adunk hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klonkai László: A padlóról is fel kell állni

Klonkai László statisztikus, a KSH nyugalmazott Csongrád megyei igazgatója Lee Iacocca Egy menedzser… Tovább olvasom