Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Októberre újabb avatást helyezett kilátásba a Magyar Gárda

Már több mint kétezren jelezték, hogy csatlakozni szeretnének a Magyar Gárdához, eddig ennyi jelentkezési lap érkezett az egyesülethez - mondta el a Független Hírügynökségnek a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke vasárnap.
Vona Gábor szerint nem léphet be minden jelentkező automatikusan a Magyar Gárdába, a szimpatizánsokkal előbb személyesen elbeszélgetnek az egyesület tagjai, hogy mindkét fél számára kiderüljön, hogy közös eszméket és gondolatokat támogatnak-e. A csatlakozás feltétele továbbá a betöltött 18. életév, illetve bizonyos fizikai alkalmasság is, az egyesület ugyanis a tervek szerint együttműködik majd a Polgárőrséggel és a Katasztrófavédelemmel is - tette hozzá. A többségnek egyfajta pártolói tagsági intézményt hoznak létre, ennek tagjai lesznek majd például azok, akik munkahelyi vagy családi elfoglaltságaik miatt nem tudnak szorosan részt venni a Magyar Gárda működésében. A Magyar Gárda a tervek szerint évente háromszor tart majd avatást: március 15-e, augusztus 20-a és október 23-a környékén.

Vona Gábor elmondta azt is, hogy mivel a törvények szerint egyesület nem szervezhet lőgyakorlatokat, ezért ők sem teszik majd, de tagjaikat és szimpatizánsaikat is arra biztatják, hogy törvényes keretek között, lőtereken ismerkedjenek a fegyverhasználattal. A Jobbik elnöke szerint ez leginkább azoknak a fiataloknak fontos, akiknek a sorkatonaság eltörlése miatt erre nincs lehetőségük.

Vona szerint a Magyar Gárda célja elsősorban a magyar kultúra és hagyományok ápolása, ezért a tervek szerint már az idén elkezdik szervezni országszerte azokat az előadásokat és népfőiskolákat, amelyeken ezek a témák szerepelnek majd.

(Független Hírügynökség)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó és tíz baleset az M5-ösön

A hajnali bombariadó után sorozatos balesetek lassítják a forgalmat az M5-ös autópályán. Néhány órán… Tovább olvasom