Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Októberre új gazdája lehet

• A lövéreki képet nagymértékben rontja a volt gyermek-szívszanatórium épülete. Az ingatlan ebben az évben lekaszálva nem volt, eluralkodott rajta a parlagfű, a gazok és a gondozatlanság. Az épület padlásüvegeit valaki eltávolította, és galambok költöztek be. A szomszédos ingatlanokon már több alkalommal találtak elhullott galambtetemeket. A galambürülék súlyosan fertőzi az említett környezetet.

Mint ismeretes, a Nyugat-Magyarországi Egyetem a közelmúltban ismét pályázatot írt ki a valamikori soproni gyermekszanatórium értékesítésére. Az ingatlan értékét – szemben a korábbi 470 millióval – most 340 millió forintra becsülik.

Csökkentették az árat

Herczeg László, a Nyugat-Magyarországi Egyetem gazdasági főigazgatója érdeklődésünkre elmondta, ebben az évben egyszer már lekaszálták a lövéreki épület udvarát és kertjét, de legkésőbb keddig ez ismét megtörténik. – Bízom abban, hogy a megismételt eljárásban sikerül vevőt találni a gyermekszanatóriumra, így az épület sorsa biztosítottá válna – nyilatkozta a gazdasági főigazgató. – Az épületet most csökkentett áron, 340 millió forintért kínáljuk megvételre, ez vonzóbb ajánlat a korábbi 470 milliónál. A pályázatok beadási határideje szeptember elseje. Amíg nem találunk vevőt az ingatlanra, természetesen gondoskodunk annak megfelelő őrzéséről és karbantartásáról.

A tetőt kellene felújítani

Herczeg László hozzátette, a galambok ellen nem kívánnak fellépni. – Előttünk is ismeretes, hogy a madarak a szanatórium padlásterébe költöztek. Ugyanúgy, mint az egyetem számos más épületébe – mondta az igazgató. – Ezek a madarak sajnos a felújítandó épületekben találják meg a számukra megfelelő életteret. Azt gondolom, hogy nem a kiirtásukkal oldódna meg a probléma, hanem a tetőszerkezet felújításával. Ez azonban már a vásárló feladata lesz.

Szeptember 1. a határidő

Mint megtudtuk, a szeptember elsején lezáruló pályázatot követően körülbelül egy hónapon belül születik döntés. Sikeres pályáztatás esetén a szerződéskötés után legkésőbb októberre új gazdája lehet az ingatlannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A létesítmény védi az ivóvizet és a levegőt is

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom