Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Októberben indul a börtönrádió

"Jogában áll hallgatni. Minket" – így hangzik a Rács FM börtönrádió szlogenje, ami a Váci Fegyház és Börtönben indul októbertől.
A kezdeményezés célja, hogy a rabok aktív közreműködésével olyan belső információs fórum jöjjön létre, amely segíti a fegyintézeti életet valamint a szabadulás utáni visszailleszkedést. A projekt siker esetén egy országos hálózat kiindulópontja is lehet.

Nem minden börtönlakó vehet részt a rádiózásban. A gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények elítéltjei vagy a médiában nagy visszhangot kapott bűnesetek szereplői nem kaphatnak helyet a stábtagok között.

A projekt két kezdeményezője, Hajdú Judit klinikai szakpszichológus és Braun Zsolt, a Rádió C és a BBC volt munkatársa szerint a rabokkal végzett közös munka problémamentesnek bizonyult. Ha a rabrádió tetszeni fog a váci börtön lakóinak, akkor az egri, a tököli és a balassagyarmati börtönben is elindítanák a műhelyfoglalkozásokat.

A kezdeményezés mintájául az angol Prison Radio Association keretein belül működő Börtönrádió szolgál, ami napi 24 órában sugározza műsorát a szigetország számos büntetés-végrehajtási intézetében. Svédországban szintén sikeresen működnek börtönrádiók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelek: négy újabb per lesz ma

Az MKB Bank, a K&H Bank, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank és az Impuls-Leasing Hungaria Pénzügyi… Tovább olvasom