Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Októberben biztosan nem lesz pártelnök Gyurcsány

Mégsem kerül szóba az MSZP október 21-i kongresszusán a pártelnöki és a miniszterelnöki poszt egyesítése, azaz Gyurcsány Ferenc pártelnöksége, annak ellenére sem, hogy a "nagyok" továbbra is lojálisak a miniszterelnökhöz - írja a Népszabadság.
Mégsem kerül szóba az MSZP október 21-i kongresszusán a pártelnöki és a miniszterelnöki poszt egyesítése, azaz Gyurcsány Ferenc pártelnöksége, annak ellenére sem, hogy a "nagyok" - a Gyurcsányhoz lojális Lendvai Ildikó frakcióvezető, Kiss Péter munkaügyi miniszter és Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a szocialisták elnök-helyettese - továbbra is lojálisak a miniszterelnökhöz - írja a Népszabadság.

Az újság úgy tudja, Gyurcsány nem ambicionálja az MSZP markáns átformálását, ugyanakkor a kongresszuson azért apróbb változtatások várhatóak.

Módosítják a pártba való belépés rendszerét, az alapszervezet-alapítás rendjét, centralizálják a párt országos szervezeteit és vezetését, valamint bővítik a megyei elnökök hatáskörét. Ami ettől látványosabb
változás, hogy az MSZP hamarosan megválik a Köztársaság tértől, a pártvezetést heteken belül, de legkésőbb december végéig átköltöztetik egy modern irodaházba, és a tervek szerint egy foghíjtelken év végéig lerakják az új központ alapkövét. Az MSZP és a Magyar Szociáldemokrata Párt egyesülése ugyanakkor várhatóan az őszi kongresszuson sem kerül napirendre.

Gyurcsány Ferenc meglátogatja a régiókat

Gyurcsány Ferenc végiglátogatja a régiókat, ahol az MSZP megyei vezetőivel és legbefolyásosabb politikusaival találkozik - írta a miniszterelnök csütörtökön az internetes naplójában. A kormányfő blogbejegyzése szerint három ilyen találkozón már túl van, és még három látogatás van hátra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszene egy zajvédő fal a Széchenyi hídon?

Tovább olvasom