Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Október 23. - Idén nem lesz díszelőadás az Operaházban

Az operaházi díszelőadás helyett idén ünnepi konferencia lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából a Parlamentben.

A tájékoztatás szerint az október 23-i állami ünnep központi állami rendezvényeinek megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési eljárás még nem zárult le, így a tervezett programsorozat is változhat, de a dokumentumban szereplő kötelező programokból már lehet látni, hogy várhatóan milyen rendezvények lesznek.

A hagyományoknak megfelelően felvonják majd az állami lobogót a Kossuth téren, amit csendes megemlékezés, koszorúzás és az emlékezés virágainak elhelyezése követ a Nagy Imre szobornál, valamint az Ötvenhatosok terén álló emlékműnél. Hagyományos katonai tiszteletadás mellett a Kossuth téren fellobban a forradalom lángja, amit november 4-én az esti órákban oltanak el.

A tervezett program szerint október 25-én a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium előtti térinstallációnál róhatják le tiszteletüket a parlamenti sortűz áldozataira emlékezők. Az ünnepségsorozat zárásaként pedig november 4-én emlékünnepség lesz a Hősök terén a Magyar Honvédség díszegységeinek részvételével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliós adomány kutya-örökbefogadási program népszerűsítésére

Öt magyarországi állatmenhely kapott összesen 10 millió forintot egy örökbefogadási program… Tovább olvasom