Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Oktatási államtitkárság: húsznál több igazolatlan tanítási óra után elúszhat az osztályozóvizsga

A jövőben a nevelőtestület az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a diák igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanítási órát - olvasható a kormány.hu oldalon kedden közzétett tájékoztatóban.

Korábban a nevelőtestület az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatta meg, ha az igazolatlan mulasztások száma meghaladta az igazolt mulasztások számát.

A rendelet módosítása szerint a jövőben a nevelőtestület az egyéb, a most pontosítva meghatározott feltételek fennállásakor az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanítási órát.

Az intézményvezetők részére összeállított, a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló rendelet módosítását összegző tájékoztató szerint - egyéb jogszabályhelyekkel összhangban - pontosították a szakmai képzés foglalkozásairól történő mulasztással kapcsolatos szabályozást is.

A tájékoztató kitér arra is, hogy a 2010. december 31-ig az Oktatási Hivatal részeként működött regionális igazgatóságok, illetve a jegyzők, főjegyzők által ellátott egyes közoktatási feladatok - így például a független vizsgabizottságok működtetésével, a nem állami, nem helyi önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények működésének engedélyezésével összefüggő feladatok - átkerültek a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladatkörébe.

A közoktatási intézmények működési engedélyének kiadásával kapcsolatban további változás, hogy az engedélyt, vagy az engedélymódosítás iránti kérelmet május utolsó munkanapjáig, a közoktatási törvény szabályai szerinti egyéb átszervezés esetén július utolsó munkanapjáig kell benyújtani a területileg illetékes kormányhivatalhoz - hívta fel a figyelmet az államtitkárság.

Olvasóink írták

  • 2. rommel 2011. június 29. 23:46
    „NAGYON HELYES !”
  • 1. Star-Spangled 2011. június 28. 23:21
    „Seged munkas is kell! Majd ok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 méteren át tolta a vonat az autót Őrbottyánnál

Vonat és autó ütközött Őrbottyánnál kedden, a gépkocsiban utazók állapotáról egyelőre nincs pontos… Tovább olvasom