Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ökostaféta határokon át

Huszonkét napon keresztül ezrek lesznek úton környezetbarát közlekedési eszközökkel és látogatnak egyik klímaszövetséghez tartozó településről a másikra. Az Ökostaféta július 28-án délután érkezik Rajkára.
Százötven település fog össze idén is, hogy a szervezőkkel együtt támogassák a Klímaszövetség Méltányos Kereskedelem (Fairtrade) elnevezésű egyedülálló túráját, az ökológiai projekteket és a fejlődéspolitikai célokat. A 2006-os Ökostaféta július 8-án indult az ausztriai Bodensee-régióból, majd a stafétahátizsákot településről településre viszik, hogy aztán a rekordtúra július 29-én a Fertő tó partján, Fertőmeggyesen (Mörbisch) egy nagy záróeseménnyel teljesedjen ki. A kezdeményezéssel az emberek figyelmét felhívják az éghajlat védelmére vonatkozó előírások szükségességére, és arra, hogy a méltányos kereskedelem termékeinek megvásárlásával támogatni tudják a szegénység elleni világméretű küzdelmet.
A túra sportos jellegű, de családias, ahol nem a gyorsaság, hanem a tisztességes játék olimpiai szelleme számít. Ezért a szervezők azt várják, hogy ezen kicsik és nagyok is részt vegyenek. A program Ausztria országhatárait is átlépi, eljut Olaszországba, Szlovákiába, Szlovéniába és Magyarországra is. Hazánk egyébként elsőként vesz részt a túrában. Az Ökostaféta július 28-án délután érkezik Magyarországra, Rajkára, majd Dunakiliti és Dunasziget érintésével Halászin lesz a következő állomás. Mosonmagyaróváron keresztül jut el a következő állomására, Mosonszolnokra, ahonnan Jánossomorján keresztül Andaunál hagyja el az országot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeresd a tested!

Nincs olyan nő, aki tökéletesen elégedett lenne az alakjával. Ám hiába szeretnél keskenyebb csípőt,… Tovább olvasom