Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ökoportyázók Rábcakapiban

Az országon átívelő ökoportya első állomása volt Rábcakapiban Németh István biokertész mintagazdasága. A túrán részt vevő neves személyiségek előadást hallgattak meg a biotermesztésről.
– Holland tapasztalatszerzés után, 1993-ban kezdtünk foglalkozni a biotermesztéssel – mondta a rápcakapi Németh István, akinek napjainkra mintagazdasággá váló földjeit az úgynevezett bioportyán részt vevők is megnézték a minap. A magyar közélet neves személyiségei, színészek és gazdasági szakemberek vesznek részt azon a túrán, melynek célja a hazai biotermelők bemutatása. A portyán részt vevőket a túra befejeztével bionagykövetté avatják.
A nyolcvan hektáron gazdálkodó termelő elmondta: zöldség- és gabonaféléket, gyümölcsöt és alternatív növényeket termesztenek. Termésük jó részét a közeli élelmiszergyár vásárolja fel. Gazdaságuk napjainkra a mosonmagyaróvári egyetem mintagazdaságává fejlődött.
– Nagy biokertész vagyok, és ezzel a látogatással régi vágyam teljesült – nyilatkozta az egyik vendég, Ivancsics Ilona színművész. Elmondta: szentendrei házában már évek óta próbálkozik a bionövények termesztésével, rábcakapi látogatásán sok hasznos tanácsot kapott az ottani gazdaasszonytól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Győri Nyár

Június 23-án pénteken startol a 41. Győri Nyár, amely idén is számos programot kínál. Tovább olvasom