Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Ökoenergetikai és biomassza-konferencia

Uniós csatlakozásunk óta megugrott a megújuló energiaforrások előállításának és felhasználásának aránya, sőt, hazánk túlteljesítette az unió előírását – erről is szó volt az I. Ökoenergetikai és IX. Biomassza Konferencián Sopronban.
– Hatalmas fejlődésen ment át Magyarország az utóbbi három évben a megújuló energiaforrások előállításában és felhasználásában – mondta el dr. Marosvölgyi Béla, a Magyar Biomassza Társaság ügyvezető igazgatója, az I. Ökoenergetikai és IX. Biomassza Konferencia szervezője. – A villamos energia előállításában a szén helyett a fatüzelés egyre elterjedtebbé vált, valamint a nap-, szél- és vízenergia is kezd teret hódítani. Az unió az összenergia-előállításon belül 2010-ig 3,6 százalékban határozta meg a megújuló energiaforrásból származó minimumot. Hazánk ezt már túllépte, hiszen most 4,5 százalék ez az arány. Szerencsére a politika is egyre intenzívebben áll az ökoenergia elfogadtatása mellé. A mostani konferencián a különböző kutatási területek szakemberei tartanak előadásokat az új eredményekről. A palettán szerepel a klímakutatás, az éghajlatváltozás hatása, a gyomnövénystruktúra változása vagy éppen a faenergetika.
A környezeti nevelés tárgykörébe tartozó oktatási programokról tartott előadást a konferencián Tóth Szilvia, a Nyugat-Magyarországi Egyetem természettudományi tanszékének munkatársa. – Féléves tantárgyként szeretnénk bevezetni a tanárképzésbe a környezeti nevelést, valamint pedagógus-továbbképzéseket tartanánk a főiskolán. Felméréseket tartunk és az eredményeket értékeljük azzal kapcsolatban, hogy mennyire valósul meg az oktatásban a környezeti nevelés. Az általános iskolák tananyaga általában nem tartalmaz ilyen jellegű órákat, mert a zsúfolt tanrend ezt többnyire nem engedi meg. Célszerűnek tartanánk, ha fiatalkorban elkezdődhetne a környezettudatos nevelés, hiszen az óvodáskorúak még fogékonyak erre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen adna/kapna hóvirágot nőnapon?

Tovább olvasom