Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

OKI: már sehol sem egészségtelen a levegő minősége

Már sehol sem számít veszélyesnek, vagy egészségtelennek a levegő minősége az Országos Környezetegészségügyi Intézet vasárnapi adatai szerint.
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) szombaton a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt Putnokon még veszélyesnek, öt másik településen pedig egészségtelennek minősítette a levegő minőségét.

Az OKI vasárnapi adatai szerint Putnokon és tizenegy további településen jelenleg kifogásolt, a többi helyen viszont már elfogadható a levegő minősége.

A szálló por magas koncentrációja miatt Nyíregyházán szombaton elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Vasárnap a városháza sajtófőnöke, Parillák Gabriella közölte: Nyíregyházán is csökkent a szálló por levegőben mért átlagkoncentrációja, azonban egyelőre érvényben marad a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: amíg titkos a választás, leváltható az Orbán-kormány

Az MSZP az általános választójog korlátozásának tartja az előzetes regisztráció bevezetését, a… Tovább olvasom