Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Oké (Okay)

Nete tipikus 21. századi nő: erős, független, döntéseiben megingathatatlan. A fiatal nő tökéletes világa azonban egy csapásra összeomlani latszik, mikor özvegy édesapjáról kiderül, hogy halálos beteg. Nete utasítja az idős férfit, hogy késlekedés nélkül költözzön hozzá. A végzetes diagnózist feldolgozni képtelen ember azonban nem hajlandó alávetni magát lánya akaratának...
rendező: Jesper W. Nielsen

forgatókönyvíró: Kim Fupz Aakeson
zeneszerző: Halfdan E, Jesper Winge Leisner, Nikolaj Steen
operatőr: Erik Zappon
producer: Peter Bech, Tina Winholt
executive producer: Mogens Glad, Poul Erik Lindeborg
vágó: Morten Giese

szereplő(k):
Paprika Steen (Nete)
Troels Lyby (Kristian)
Ole Ernst (Netes Far)
Nicolaj Kopernikus (Martin)
Trine Dyrholm (Trisse)

A film sztorija

Nete tipikus 21. századi nő: erős, független, döntéseiben megingathatatlan. Jól fizető állása van, határozottan irányítja családja – férje és gyermeke – életét. Az autonóm, fiatal nő tökéletes világa azonban egy csapásra összeomlani látszik, mikor özvegy édesapjáról kiderül, hogy halálos beteg és mindössze három hete van hátra. Nete a hír hallatán utasítja az idős férfit, hogy késlekedés nélkül költözzön hozzá. A végzetes diagnózist feldolgozni képtelen ember azonban nem hajlandó alávetni magát lánya akaratának. Netenek szembe kell nézni azzal, hogy hosszú idő után először nem minden úgy történik, ahogy szeretné... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Adamovics Anna

"A Steen által megformált Agnete - becenevén Nete - lendületes,
határozott, erős asszony - ízig-vérig mai nő, háztartást vezet, jól fizető állása van mindemellett kamaszgyerekéről, meleg öccséről és mulya férjéről is gondoskodik. Tökéletes harmóniában működő világa azonban összeomlani látszik, mikor özvegy édesapjánál halálos betegséget diagnosztizálnak. A nagypapát pontosan három hét választja el a haláltól, s Nete az utolsó napokra szeretetteljes és békés környezetet biztosít apja számára - a saját lakásukban. A kínos összezártság okozta feszültség azonban kikezdi a családi békét - a kétségbeesett Nete pedig nekiáll rendbe tenni a dolgokat.

Paprika Steen számtalanszor bizonyított már rendkívül figyelemreméltón a filmvásznon nagy filmek kisebb-nagyobb mellékszerepében, élete első főszerepében pedig alaposan rászolgál a belé fektetett bizalomra. Dinamikus, magával ragadó játékával erőteljesen uralja a vásznat, alakításában Nete izgalmas, értelmes és vonzó figura, a többi szereplőt háttérbe szorítva az abszolút főszereplő. A mellékszereplők diszkréten háttérbe szorított alakításai is figyelemre méltóak, a film legnagyobb ereje a főszereplő átütő alakítása mellett a sajátos humorral tálalt magával ragadó hétköznapi történet varázsában rejlik."
A teljes cikk

mozinet.hu - BP

"A szappanoperákat idéző cselekmény az eredetiség hiányában is (vagy talán éppen ezért?) könnyen befogadható, ami az alakítások mellett Jesper W. Nielsen értő rendezésének köszönhető: végig lassú, de egyenletes mederben tartja az eseményeket, anélkül, hogy elveszítené a figyelmünket.

Az Oké csak kevéssel lépi túl a közepes kategóriát, de a komoly drámai jellege ellenére is szórakoztató darabok közé sorolható. Tökéletes példa lehetne a magyar kollégák számára, akik szintén hasonló csónakban eveznek, csak éppen az árral, egészen pontosan a közönséggel szemben."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen költöznek, mint ahányan elmennek

Tovább olvasom