Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

OGY: akcióprogram, csökken a képviselők száma

Az Országgyűlés keddi ülésnapján Orbán Viktor ismertette 29 pontos gazdasági akciótervét. Módosították a közoktatási törvényt, szigorították a Btk.-t, csökken a képviselő-testületek száma.

Huszonkilenc pontos gazdasági akciótervet mutatott be Orbán Viktor


Huszonkilenc pontban sorolta fel a kormánya által javasolt intézkedéseket Orbán Viktor kormányfő kedden a parlamentben az első gazdasági akciótervet ismertetve.
A miniszterelnök napirend előtt közölte: a terv két fő gondolatra koncentrál, az új gazdasági rendszer kialakítására és a kölcsönös felelősségvállalás bevezetésére.
A új gazdasági rendszer kapcsán leszögezte: Magyarországnak a termelő kapitalizmusra kell koncentrálnia, és vissza kell szorítania a spekulatív kapitalizmust.
A kormányzati akcióterv hét intézkedést tartalmaz a jelentős adócsökkentés és az adózás egyszerűsítése érdekében - mondta.
A miniszterelnök tíz, úgynevezett kisadó eltörölését javasolta a kis- és középvállalkozásokat terhelő adók közül.
Hangsúlyozta, az egykulcsos adózás és a családi elvű adózás rendszerét egyesítő előterjesztést fognak tenni. Orbán Viktor azt is indítványozta, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó esetében 16 százalékos legyen az adókulcs.
Az intézkedések között található a bankadó bevezetése. A bankok, a biztosítótársaságok és a pénzügyi lízingcégek a költségvetésbe való befizetésének mértékét emeljék 13-ról idén 200 milliárd forintra - mondta a kormányfő.
A miniszterelnök a Széchenyi-kártyaprogram kibővítéséről is szólt, azt 50 millió forintig emelnék fel, és lehetne beruházásra, pályázati önerő céljára is felhasználni.
Hozzátette: külön előterjesztést készítenek az Országgyűlés és az ország teljes nyilvánossága számára az európai uniós források radikális átrendezéséről a kis- és közepes vállalkozások javára.
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az akcióterv támogatásáról biztosította a miniszterelnököt a fideszes képviselők nevében.

KDNP: a társadalmi igazságosság érvényesült
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a társadalmi igazságosság érvényesült a kormányfő által kedden a parlamentben meghirdetett első gazdasági akciótervben.
Harrach Péter azt mondta, sok érdeket fog sérteni a program a magyar társadalomban, de nem a kisemberekét. A pénzügyi egyensúly megteremtésében, a gazdasági talpra állításában mindenki vegyen részt, ne csak a kisemberek - szögezte le a KDNP-s politikus.
Ezt szolgálja - mint kifejtette - a hitelintézeti járulék növekedése, a bankok megadóztatása.
Megemlítette a magas végkielégítések megadóztatását célzó intézkedést, a fizetési plafon bevezetését az állami szférában, a bértömeg gazdálkodást és annak tizenöt százalékos csökkentését, illetve az igazgatóságok számának mérséklését.

LMP: neokonzervatív fordulatot hajt végre a kormány
A Lehet Más a Politika szerint a kormány neokonzervatív fordulatot hajt végre és szegényellenes politikát hirdetett.
Schiffer András frakcióvezető kedden a parlamentben a kormányfő gazdasági akciótervet ismertető beszéde után azt mondta, neokonzervatív fordulatot hajtottak végre, miközben nem ezt ígérték. Az adócsökkentés populizmusával jöttek elő, a kisebb állam demagógiáját folytatják - fogalmazott az ellenzéki politikus.
Akkor, amikor az egykulcsos adó tervével előállnak, nem mondják meg, hogy ez a politika a felső középrétegek egyoldalú kedvezményezéséről szól, a tervezett intézkedések cserben hagyják a szegényeket - mondta.
Azt is felrótta a kormánynak, hogy nem tette világossá, ha megfelelő költségvetési fedezet nélkül jelentenek be drasztikus adócsökkentést, az mivel fog járni a forint alapú hitelek kamatait illetően.

Jobbik: az akcióterv jó, de aknák és hiányosságok vannak benne A kormány gazdasági akcióterve nagy részben jó, de vannak benne aknák és hiányosságok, és nem látják annak a hatásait - mondta a miniszterelnök által bejelentett intézkedésekre a Jobbik nevében reagáló Vona Gábor. Hozzátette, hogy ezért a Jobbik egy második akciótervet is javasol.
Közölte, hogy a jövő felé fordulás mellett mintha lenne egy kis feledni akarás is. Kételyként fogalmazta meg, hogy az elhangzottak mennyire voltak átgondolt gazdasági tervek és mennyire az elmúlt napok "felelőtlen megnyilatkozásai" által létrejött kényszerpálya eredményei.
Leszögezte, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke felelőtlen kijelentéseivel bajba sodorta Magyarországot. Megjegyezte, hogy emellett viszont az MSZP-é a felelősség azért, hogy a gazdaság a jelenlegi helyzetbe jutott.
Saját javaslataikról azt mondta, a kormány által adott akcióterv elnevezés jó, mert valóban akciótervre van szükség, de a jelenlegi bejelentések alkalmatlanok a kialakult gazdasági helyzet megoldására.

MSZP: a szocialista kormányok intézkedései is szerepelnek az akciótervben
A szocialista Mesterházy Attila szerint az Orbán Viktor által ismertetett gazdasági akciótervben számos olyan részlet szerepel, amelyeket a Bajnai-, illetve a Gyurcsány-kormányok is meghoztak intézkedésként, de akkor a Fidesz-KDNP azokat nem támogatta.
A frakcióvezető a kormányfő napirend előtti felszólalására válaszolva kijelentette azt is, hogy a kormánypártok másként látják a helyzetet, mint a hazai és külföldi pénzügyi, gazdasági szakemberek. Megjegyezte, miközben arról beszélnek, hogy a költségvetésben olyan hiányok vannak, amelyeket korrigálni kell, eközben a miniszterelnök nem beszélt arról, hogyan akarják tartani a hiányt és csökkenteni az államadósságot, miközben lemondanak bizonyos állami bevételekről.
Mesterházy Attila annak a véleményének adott hangot, hogy az elmúlt hetekben a kormány pártjai keresték az irányt, nem nagyon tudtak konkrétumokat mondani, "de élen jártak a válság előidézésében".

MSZP: tolják el a kárenyhítési alap befizetési idejét
Gőgős Zoltán (MSZP) azt javasolta, hogy a kárenyhítési alapba való befizetés június 30-i határidejét novemberre módosítsák. Mint mondta, 2 milliárd forintot kellene a hó végéig befizetni, ezért kéri a halasztást.
Azt is javasolta, hogy a kormány kezdjen tárgyalásokat az unióval arról, hogy októbertől lehessen támogatási előleget fizetni. Javasolta azt is, hogy foglalkozzanak azoknak a területeknek a kárenyhítésével is, amelyeken kényszerelárasztás történt.
Ángyán József államtitkár úgy válaszolt: a befizetések határidejét el fogják halasztani június 30-ra, és biztosítják az előlegfizetés lehetőségét is. Mint mondta, legfeljebb 90 százalékot lehet így kiutalni.
Hozzátette ugyanakkor, hogy a kárenyhítés rendszerét újra kell gondolni. Felülről nyitott kasszát szeretnének és előre akarják hozni a terület alapú támogatások kifizetését.

KDNP: a megelőzésre is fordítsanak figyelmet!
Nagy Andor (KNDP) napirend előtt a árvízvédelemmel kapcsolatban azt mondta, sok milliárd forintot költenek a helyreállításra, de a megelőzésre nem.
A képviselő hosszú távú megoldást sürgetett, amely együtt kezeli az árvizet és az aszályt is. Mint fogalmazott, ott, ahol most ár- és belvíz van, később aszály lehet. Azt is javasolta, hogy erre komplex programot dolgozzanak ki.
Ángyán József államtitkár válaszában hangsúlyozta: az első Orbán-kormány idején az eredeti elképzelés az volt, hogy a folyóvölgyekre külön környezetgazdálkodási rendszert hoznak létre, de a Vásárhelyi-tervet az előző kormány kiürítette.
Szerinte az ártereket másként kell hasznosítani, mint most, erre külön rendszert kell létre hozni és új vízgazdálkodási rendszert is ki kell dolgozni.

Vona Gábor: a civilek jól, a kormányzat rosszul vizsgázott
Vona Gábor (Jobbik) szerint az árvízi védekezésben a civilek összefogásból jelesre vizsgáztak, de az állam "csődöt mondott". Szerinte vannak fosztogatások az árvíz sújtotta területeken és kiderült az is, növelni kell a Magyar Honvédség létszámát - szerinte - 60 ezer fővel.
Hangsúlyozta, hogy az árvízi védekezésben csaknem ezer, magát gárdistának valló ember vett részt, ezzel bebizonyosodott, hogy ez a szervezet a legerősebb, legkomolyabb, legjobban mozgósítható civil szerveződés. Azt kérte, a gárdáról kezdjenek nemzeti konzultációt.
Kontrát Károly államtitkár úgy válaszolt: jelenleg Borsodban 12 ezren védekeznek, a rendőrség pedig 1500 fővel biztosítja a rendet. Közlése szerint közel 10 ezer embert vezényeltek az árvízzel sújtott területekre.
Hangsúlyozta, a honvédségnek nincs tartalékos állománya "ez hihetetlen, tragikus". Fel kell tölteni a rendszert, mert ilyen helyzetben is mozgósítani lehetne őket.

Rogán Antal az elmúlt nyolc év gazdasági következményeiről
Rogán Antal (Fidesz) felszólalásában hangsúlyozta, hogy az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikája miatt romlott az ország helyzete. A versenyképességi listában a 29.-ről a 62. helyre került Magyarország, és a korábbi 10 százalékos unióhoz való felzárkózási tendencia is megfordult, 2002 óta leszakadunk az unió átlagától.
A teljes adóterhelési mutató szerint az ország a világban a harmincadik, az unióban pedig az elsők között szerepel - mondta Rogán Antal.
Elmondása szerint 17 éves beruházási, 16 éves foglalkoztatási mélypont és 14 éves államadóssági csúcs van, az előző kormány elköltötte az idei deficittervezet több mint 80 százalékát. Ezen mozgástérben kell az új kormányzatnak stabilizálnia, majd versenyképességet növelnie - hívta fel a figyelmet.

Tagok az OIT-be
Az elnöklő Lezsák Sándor bejelentette, hogy az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság javaslatára Rubovszky Györgyöt (KDNP), a számvevőszéki és költségvetési bizottság javaslatára Kerényi Jánost (Fidesz) az Országos Igazságszolgáltatási Tanács tagjává megválasztották.

Elfogadták a közoktatásról szóló törvény módosítását
A parlament 295 igen szavazattal 43 ellenében és 14 tartózkodás mellett döntött a közoktatási törvény módosításáról.
Az indítványt a kereszténydemokrata Semjén Zsolt és Szászfalvi László nyújtotta be. Az előterjesztők azzal indokolták a változtatásokat, hogy a közoktatási törvény diszkriminálja az egyházi intézményeket, és ezt a helyzetet meg kell szüntetni.
Álláspontjuk szerint a hatályos szabályok teljesíthetetlen anyagi terheket rónak azokra az önkormányzatokra, amelyek az egyházaknak adnák át a közoktatás feladatát, ezért törölték a közoktatási törvény azon passzusát, amely "értelmetlenné" teszi az önkormányzat által nyújtott támogatást.
Az Országgyűlés döntött arról, hogy a törvény sürgős kihirdetését kéri a köztársasági elnöktől.

Szigorították a Btk.-t
A parlament 253 igen, 61 nem szavazattal és 45 tartózkodás mellett elfogadta a büntető törvénykönyv (Btk.) módosításáról szóló törvényjavaslatot.
A Btk. módosítása bevezeti a "három csapást", visszaállítja a középmértékes büntetést, annak alapján szigorúbb szankcióra számíthatnak azok, akik tanárokkal szemben követnek el erőszakos bűncselekményeket, valamint ezentúl a nemzetiszocialista mellett a kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadását is büntetik.
A javaslat záróvitájában a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás bejelentette, hogy pártja képviselői tartózkodnak a szavazáson, mivel - noha a javaslat egyes elemeivel egyetértenek - alkotmányellenesnek tartják a diktatúrák bűntetteinek tagadását szankcionáló módosítást.

Kártalanítják a 2006-os események áldozatait
Az Országgyűlés 316 igen és 44 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül fogadta el az állami vezetői mulasztások, illetve az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatait megillető kártérítésekről szóló határozati javaslatot.
Ezzel a Ház megkövet minden ártatlan áldozatot, és bocsánatot kér az ország mindazon polgárától, akit 2006-ban - augusztus 20-án, illetve az ősz folyamán - akár az állami vezetői mulasztások, akár a törvénytelen rendőri fellépés folytán alapjogi sérelem ért. A törvényhozás egyúttal erkölcsi és anyagi kártérítést ígér számukra.

Általános iskolai végzettség lenne a jogosítvány megszerzésének feltétele
A közúti közlekedésben való részvétel alapfokú iskolai végzettséghez kötéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot 341 igen szavazattal, 18 nem ellenében és egy tartózkodással fogadták el.
A határozatban az Országgyűlés felkéri a kormányt: teremtse meg a jogi feltételeit annak, hogy a jogosítvány megszerzéséhez szükséges képzésre, elméleti vizsgára történő jelentkezés előfeltétele legalább az alapfokú iskolai végzettség megszerzése, azaz az általános iskola 8. osztályának eredményes befejezésé legyen.

Elutasították a választójogi reformhoz kapcsolódó ellenzéki módosító indítványokat
A kormánytöbbség elutasította az országgyűlési képviselők számának csökkentéséhez szükséges választójogi reform előkészítéséről szóló határozati javaslathoz érkezett ellenzéki - jobbikos és szocialista - módosító indítványokat.

A fideszes javaslatok kaptak csak többséget
A nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozattervezet módosító javaslatainak szavazása során az MSZP és a Jobbik javaslatait nem fogadta el a parlament. Ezzel szemben megkapta a szükséges többséget a fideszes Wittner Mária, "szavazófülkés forradalom" elismerésére tett utalása, illetve a szintén fideszes Szijjártó Péter egy javaslata.

Elfogadták az állami vagyonról szóló törvényt
A Fidesz és a KDNP szavazataival elfogadta az Országgyűlés az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás érdekében szükséges törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Az Országgyűlés 257 igen (Fidesz 221, KDNP 36), 108 nem szavazattal fogadta el a jogszabályt; nemmel voksolt 48 szocialista, 45 jobbikos, 15 LMP-s képviselő. A többség arról is döntött, hogy a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését kérik.
Az új vagyontörvény - amely a kihirdetését követő harmadik napon lép életbe - szerint megszűnik a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, valamint az ellenőrző bizottság, kormányhatározattal verseny nélkül is használatba lesz adható az állami vagyon, kormánybiztos irányítja az APEH és a VPOP összevonását.

Csökken a képviselő-testületek létszáma
Név szerinti szavazással az Országgyűlés elfogadta a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslatot, amely alapján ősztől kisebb létszámúak lesznek az önkormányzati képviselő-testületek.
A képviselők közül 259-en szavaztak igennel, 94-en nemmel. A jogszabály szerint már idén ősztől csökken az önkormányzati képviselő-testületek létszáma. A törvény egyes esetekben szigorúbb követelményeket rendel a jelölt- és a listaállításhoz, és felváltja az 1990-ben elfogadott, azóta többször módosított, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényt.

Elfogadták a kormánytisztviselői törvényt
Az állam indoklás nélkül, két hónapos felmondási idővel megszüntetheti a kormánytisztviselővé váló köztisztviselők munkaviszonyát június második felétől, miután az Országgyűlés elfogadta a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatot.
A képviselők a javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit 258 igen és 93 nem szavazattal, míg egyszerű többséget igénylő részeit 257 igen, valamint 94 ellenszavazattal fogadták el.
A törvény átnevezi a köztisztviselők egy bizonyos körét: kormánytisztviselők dolgoznának a jövőben a Miniszterelnökségnél, a minisztériumokban, a kormányhivatalokban, a központi hivatalokban, valamint ezen utóbbi hivatalok területi, helyi szervénél, a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szervénél, a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzésére hatáskörrel rendelkező szervénél, a Rendőrség, a Vám- és Pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem szerveinél, valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál.
Megválasztották a digitális átállást felügyelő eseti bizottság tagjait
Az Országgyűlés egyhangúlag döntött a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyűlési ellenőrzését szolgáló eseti bizottság tisztségviselőinek és tagjainak megválasztásáról.
A testület elnöke Cser-Palkovics András (Fidesz), alelnöke Baja Ferenc (MSZP), míg tagjai Pálffy István (KDNP), Novák Előd (Jobbik) és Karácsony Gergely (LMP) lettek.

Bizottsági tagcserék
A képviselők arról is egyhangúlag döntöttek, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságában Répássy Róbertet (Fidesz) György István (Fidesz) váltja, az emberi jogi bizottságban Balog Zoltán (Fidesz) helyére Révész Máriusz (Fidesz), az európai ügyek bizottságában Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) helyére Vinnai Győző (Fidesz) került. A fogyasztóvédelmi bizottságban Budai Gyula (Fidesz) helyére Tóth József (Fidesz), a szociális bizottságban Jánosiné Bene Ildikó (Fidesz) helyére Erdős Norbert (Fidesz), az önkormányzati bizottságban Tóth József (Fidesz) helyére Szűcs Lajos (Fidesz) ülhet.

A Jobbik nehéz szívvel támogatja a kisebbségi önkormányzatok létszámcsökkentését
Szávay István (Jobbik) a kisebbségi önkormányzatok létszámának csökkentéséhez szükséges törvénymódosítás részletes vitájában elmondta: a módosító indítványok gyökeresen átírták az eredeti javaslatot. Ennek oka - tette hozzá -, hogy az előterjesztők csak az indítvány tárgysorozatba vételét követően egyeztettek a kisebbségi önkormányzatok vezetőivel.
A politikus rossznak, előkészítetlennek nevezte az indítványt, amely nem eredményezi a kisebbségi önkormányzatok működésének hatékonyabbá és olcsóbbá tételét, csupán propagandacélokat szolgál. Szerinte mivel a kisebbségi önkormányzatok tagjai nem kapnak tiszteletdíjat, a testületek létszámának csökkentése indokolatlan.
Szávay István kijelentette: nehéz szívvel, de támogatni fogják a javaslatot, mivel abba végül a kisebbségi vezetők véleménye is beépült. Ugyanakkor annak a reményének adott hangot, hogy a kormánytöbbség a jövőben az indítványok benyújtása előtt szakmai egyeztetést kezdeményez.

Jobbik: ne alkotmányozhassanak egyedül a kormánypártok
A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás az alkotmánymódosítás részletes vitában úgy fogalmazott: a kormánypártok botrányos körülmények között kezdtek hozzá az alkotmányozáshoz.
Párttársával, Novák Előddel közösen beterjesztett módosító javaslatát ismertetve elmondta: céljuk a fideszes indítvány azon bekezdésének elhagyása, amely hatályon kívül helyezné az új alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához négyötödös többséget előíró rendelkezést. Szavai szerint Mátrai Márta (Fidesz) javaslata házszabályellenes, mivel nincs megindokolva.
Gaudi-Nagy Tamás emlékeztetett, hogy a négyötödös szabályt az alkotmányozás terén önmérsékletet tanúsító Horn-kormány idején fogadták el. A politikus hangsúlyozta, hogy a szabály eltörlésével lehetővé válna, hogy a kormánypártok egyedül, az ellenzék véleményének figyelembevétele nélkül lássanak hozzá az alkotmányozáshoz, ami ellentétes annak alapelveivel.
Képviselőtársa, Novák Előd hozzátette: különösen fájó, hogy a kormánypártok meg sem próbálják az ellenzék támogatását megszerezni, pedig a Jobbik - elmondása szerint - biztosítaná a négyötödös többséget akkor, ha a kormány partnerként kezelné őket.

MSZP: az ellenzéknek is legyen beleszólási joga az ÁSZ tagjainak jelölésébe!
Kovács Tibor MSZP-s képviselő az Állami Számvevőszék elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottság létrehozásáról szóló javaslat részletes vitájában megismételte, hogy módosító indítványaikkal azt szeretnék elérni, hogy egy ellenzéki szavazat is kelljen a kinevezéshez.
Hargita János, a javaslatot benyújtó bizottság képviselője erre úgy reagált: csak ezzel a javaslattal látnak garanciát a probléma megoldására, ezért a módosító javaslatokat nem támogatják.
Becsó Zsolt, fideszes képviselő napirend utáni felszólalásában a száz éve elhunyt Mikszáth Kálmánról emlékezett meg. Mint mondta, Mikszáth Kálmán íróként és politikusként is a legnagyobbak közé tartozott.
Ezt követően az elnöklő Jakab István az ülést bezárta, a következő ülést pedig június 14-ére hívta össze.

Olvasóink írták

303 hozzászólás
 • 303. Sagittarius 2010. június 15. 00:32
  „300. HR_XAR 2010.06.14. 19:11

  Hsz.-odban kutatva sem találtam olyan részt vagy elemet ami vitára alkalmas volna, így remélem nem várod el tőlem, hogy magyarázkodjak, vagy próbáljam megcáfolni a folyamatos idióta okádmányaidat. Az előbb bőségesen megtettem egy másik topicban, pusztán csak azért, hogy lássák mások is, (ha a saját bőrükön véletlenül nem éreznék) hogy minden szavad HAZUGSÁG!
  Továbbá figyelmeztetlek, hogy a kimcsi-szoci bűnök tagadása is bűntetendő cselekedet Magyarországon!
  Hála Viktor királyságának!”
 • 302. elemér 2010. június 14. 19:33
  „Nem érdekel O.V. beszéde vagy terve, mert én azt már tudtam és megjósoltam mielött a száját kinyitotta volna. Nem Mo.-n találták fel a spanyolviaszt. Követik a bukott Bush és társasága buta gazdaságpolitikáját és ideologiáját. Különbség hogy magyaroskodnak. Amit ök akarnak az a gazdagoknak jó. Olcsó munkaerö, megnyirbálni a szociális juttatásokat, nagyob adósság hogy ne ugrálhossanak és követelözhessenek, mert pénz nincs az államkasszában. Ez öket nem zavarja. Mindent megtudnak magyarázni és másra kenni, azoknak akik azt elhiszik.;))”
 • 301. HR_XAR 2010. június 14. 19:12
  „moderálva”
 • 300. HR_XAR 2010. június 14. 19:11
  „Shaggy, rohadt világ lesz mindenkinek <moderálva> Ha eddig nem volt államcsőd most lesz. Ha eddig nem voltunk görög példa közelében, most leszünk. Olyan vagy, mint egy sarokba szorított patkány, aki mindenkit megbélyegez, mint középkorában a hatalomtól és földi javaktól megrészegült katolikus főnökök, akik mindenkit boszorkányként égettek meg, aki ellent mondott nekik. A kdnp szép múlttal dicsekedhet etéren.

  Amúgy meg: az egy dolog, hogy a rendőri túlkapásokat vizsgálják - már ha voltak egy olyan fejetlen időszakban -, azt is kellene vizsgálni, hogy milyen jogon mertek tombolni, rombolni, összetörni más emberek tulajdonást és rendőrre támadni, ami más államokban jóval keményebben szankcionáló tény. Tudod én leszarom nagy ívben azt, ha valaki megsérült a zavargásokban. Aki odament balhézni, aki csak bámészkodó volt, de bekerült a tömegbe, az egy se kivétel. Én nem veszem be azt a süket dumát, hogy "T. Bíróság én csak sodródtam az árral és szemen lőttek". Ez baromság! Emberi csordákban a józan ész és a realitás érzék eltompul, és a felvételeken is látszik, hogy kisebb-nagyobb mértékben, de mindenki kivette a részét a zavargásokban. A rendet meg fenn kell tartani, mert az állam feladatai közé tartozik a közbiztonság! Aki közösségre, társadalomra veszélyes módon lép fel - az a kopasz barom, aki zászlórúddal csapkolódott - az megérdemli azt, amit kap.”
 • 299. load 2010. június 13. 21:24
  „298. Sagittarius
  Ha nem egyezne meg a tőkepiacos véleményével, be sem másolom.
  Egy fenét ők juttatták.
  A politikusok és a hozzád hasonló rendíthetetlen hívők, akik királyságokban bíznak.
  Hülyének lenni, állampolgári jog, mondta egy élő klasszikus (Simicska Lajos).
  De nem kötelező.
  Mondom én.”
 • 298. Sagittarius 2010. június 13. 21:00
  „297. load 2010.06.13. 19:41

  Saját véleményed az nincs mi??
  A neked mérvadónak számító "tőkepiaci szakemberek" juttatták Magyarországot (meg Görögországot, meg Izlandot, meg Spanyolországot,...stb) oda ahol vagyunk! Ezek neked a mérvadók?? Kötelet nekik! Rövidesen elzavarjuk őket oda ahova valók!”
 • 297. load 2010. június 13. 19:41
  „Gondolhat Orbán, amit akar.
  Az egyik hazai tőkepiaci szakember megfogalmazása szerint "a magyar árnyékkormányfő az euro/forint árfolyam".”
 • 296. Sagittarius 2010. június 13. 12:55
  „moderálva”
 • 295. Sagittarius 2010. június 13. 09:43
  „293. HR_XAR 2010.06.13. 04:39
  "Azon 1 évig hatalmon lévő kormányt számos külföldi ország elismeri és követendő példának tartja."

  Ne csináld, mert halálra röhögöm magam!
  Persze hogy elismerték, éppen azok a kormányok, és a cionista nagytőke, akiknek a szekerét tolta, és akik kiadták az utasításokat hogy milyen módszerrel kell a Magyarokat (és a világ más országait) lehúzni, kiszipolyozni, nyomorba dönteni!!
  Ébred a világ, figyeljetek, és meneküljetek egy másik bolygóra, mert a nép pusztításra készül! Kurva világ lesz hamarosan a hozzád hasonlók számára! Ezt is boratékolhatod, a 46-os cipőddel együtt!”
 • 294. Sagittarius 2010. június 13. 09:37
  „moderálva”
 • 293. HR_XAR 2010. június 13. 04:39
  „Igen load, mert ha valamit nem a vekker talál ki, akkor az szar, rossz és nemzetellenes. Ezután igyekszik azt tenni, hogy a maga neve alá fordítja a korábbi eredményeket, hogy ne kelljen semmit sem elismerni, mert a Bajnai kormánnyal szemben semmit nem ért a mocskolódása. Azon 1 évig hatalmon lévő kormányt számos külföldi ország elismeri és követendő példának tartja.”
 • 292. HR_XAR 2010. június 13. 04:37
  „moderálva”
 • 291. HR_XAR 2010. június 13. 04:36
  „moderálva”
 • 290. load 2010. június 13. 00:19
  „286. HR_XAR
  A megválasztása után Orbán sietett kijelenteni, hogy neki sem az EU, sem az IMF nem a főnöke.
  A Bajnai-csomag bejelentése után Kósa Lajos tüntetéseket szervezett, és tavaly októberben azt mondta, hogy "a miniszterelnök nem válságkezelő, hanem inkább egy felszámoló, a kormányfő a magyar emberek bizalmát nem is akarja elnyerni, nem mutatja meg az embereknek a kivezető utat, kizárólag a külső finanszírozóinak akar megfelelni.
  Navracsics így nyilatkozott: "Ha kormányon leszünk, megpróbáljuk bebizonyítani, hogy szerintünk a gazdaságélénkítésen keresztül vezet a kiút a válságból."
  A hívek természetesen teli szájjal libáztak és állami gazdaságélénkítésért reklamáltak.
  Amikor a múlt csütörtökön Orbán Brüsszelbe ment Barrosohoz, az volt a szándéka, hogy eladja neki ezt a Matocsy féle gazdaságélénkítő, hiánynövelő elgondolást. Mivel a korábbi gazdaság élénkítők (Anglia, Németország, Spanyolország) is súlyos megszorításokra kényszerülnek, Barroso figyelmeztetett, hogy a piacok büntetnék a magas hiányt.
  Orbán ezután teljes mértékben egyetértett Barrosoval és ígéretet tett a 3,8% hiány megtartására.
  Ez lényegében a Bajnai csomag továbbvitele. A 29 pontos intézkedési terv is hiánycél tartásának, és a jövő évi 3% alá csökkentésének szándékával készült.
  És láss csodát!
  A hívek most örülnek és ünneplik a Bajnai-csomagot.
  Ennek az oka nem a fű, csak a szokásos szervilizmus.
  Ha a király mondja, a legrútabb megszorítás is üdvözítő.”
 • 289. Sagittarius 2010. június 12. 22:42
  „288. HR_XAR 2010.06.12. 20:58
  "...Minden egyes elhamarkodott gyűlöletbeszédeteket és uszításotokat..."
  "...hogy az ilyen hű pártkatonák fejét a város legmagasabb tornyára tűzzék..."
  "...elindítottatok egy nagyon mocskos folyamatot a hatalomért..."
  "...én fogok a szádból 46-os cipőformát készíteni..."
  "...magyartól kaptatok felhatalmazást, ha tetszik, ha nem, csak a seggnyalóktól..."

  Gratulálok! A vádlott bizonyított Tisztelt Bíróság!
  Ne feledd, nem mi Nemzetiek vagyunk a vádlott!”
 • 288. HR_XAR 2010. június 12. 20:58
  „Álmodj szépeket :) Szép útra vittétek a magyar birkákat megint hamis ígéretekkel, tudatlan barmaitok, akik ecseren vásárolt papírokkal szakembernek képzelve magukat sorra kapják a pofont, amelyről bebizonyosodik, hogy semmihez sem értenek, hisz az elmúlt 8 év is bizonyítja, hogy az ellenzék, ha valóban hajlandó lett volna dolgozni, ha értett volna valamihez, akkor tényleges munkát végzett volna, ehelyett kiválóak vagytok a szarkeverésben, a lázításban, az adatok meghamisításában, csak mostantól megszívjátok. Minden egyes elhamarkodott gyűlöletbeszédeteket és uszításotokat a magyarok, a forint, a piac fogja megszívni, és ne csodálkozz, ha a devizahitelesek is, az alacsony bérből élők egyszer csak kopogtatnak az ajtódon, hogy az ilyen hű pártkatonák fejét a város legmagasabb tornyára tűzzék. 2006-ban elindítottatok egy nagyon mocskos folyamatot a hatalomért, és ezt most folytatjátok.

  <moderálva>”
 • 287. Sagittarius 2010. június 12. 19:34
  „286. HR_XAR 2010.06.12. 15:49

  Az én álomvilágom sokkal szebb mint a Te rémálomvilágod!
  Ti pedig "fű" nékül is repültetek! weheheheheee.....
  Aki még közületek nem, az rövidesen fog!

  Éljen Viktor királysága!”
 • 286. HR_XAR 2010. június 12. 15:49
  „moderálva”
 • 285. Jandex 2010. június 11. 05:09
  „Véget is kell vetni annak a dőzsölésnek amit itt a minimálbéresek folytatnak,a Demjánék nem ezért ruháztak be a fidessbe!!!!!!!”
 • 284. Feri1 2010. június 10. 22:03
  „Sagittarius
  Ilyen 8 év után csodálom, hogy vannak még. Kevesen, de nagyon sokat írnak. Hajrá, kellemes küzdelmet, én értelmes emberekkel szeretek beszélgetni. A másik táborból csak load az........”
303 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkilenc pontos a kormányzati akcióterv

Huszonkilenc pontban sorolta fel a kormánya által javasolt intézkedéseket Orbán Viktor kedden a… Tovább olvasom