Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

OGY: a Jobbik szerint közhelyparádé a Fidesz programja

Orbán Viktor miniszterelnök-jelölti expozéjával megkezdődött a kormányprogram vitája kedden a parlamentben.
Orbán Viktor miniszterelnök-jelölti expozéjával megkezdődött a kormányprogram vitája kedden a parlamentben. A leendő kormányfő szerint a kormányzásnak vissza kell fordulnia az emberek és a mindennapi élet felé, "a láthatatlan paktumok, láthatatlan kezek és láthatatlan pénzek ideje lejárt". A képviselők a kormányprogram vitáját tíz órás időkeretben folytatják le.

Kormányprogram: vita tíz órás időkeretben
Az ülés kezdetén a képviselők egyhangúlag elfogadták, hogy a kormányprogram vitáját 10 órás időkeretben folytassák le. Ebből a Fidesz 204, az MSZP 122, a Jobbik 107, a KDNP 96, az LMP 69, míg a független képviselő két percben fejtheti ki álláspontját.
Az ülésen részt vett Sólyom László köztársasági elnök és Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke.

Orbán: az új Országgyűlés egyben alkotmányozó nemzetgyűlés is
A miniszterelnök-jelölt szerint a rendszerváltást követő hatodik parlament egyben alkotmányozó nemzetgyűlés, rendszert alakító parlament is.
Orbán Viktor a kormánya programjáról szóló keddi parlamenti vita megnyitó beszédében leszögezte: az új társadalmi szerződés nemcsak lehetőség az alkotmányozásra, hanem az emberek utasítása is arra, hogy a parlament alkossa meg az új alkotmányt. Szerinte a kormányzásnak vissza kell fordulnia az emberek és a mindennapi élet felé, "a láthatatlan paktumok, láthatatlan kezek és láthatatlan pénzek ideje lejárt". Kiemelte: a politikának és a gazdaságnak a látható dolgok dimenziójában kell működnie, ezt írja elő az új társadalmi szerződés is. Mint fogalmazott, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatával az emberek akaratát ismeri el a leendő kormány. A leendő miniszterelnök azt mondta: ahhoz, hogy az öt nemzeti ügyet - a gazdaság talpra állítását, a rend megteremtését, az egészségügy megmentését, a szociális biztonság és a demokratikus normák helyreállítását - sikerre vigyék, szemléletváltásra lesz szükség. A politika és a gazdaság szereplőinek új alapokon kell együttműködniük - mondta. A kormány három kötelezettségéről elsőként azt emelte ki, hogy a kabinetnek meg kell valósítani a választási programját, amelynek középpontjában a munka, az otthon, a család, az egészség, a rend, mint alapértékek állnak.
Az új kormány második kötelezettsége, hogy megalkuvás nélkül, határozottan hajtsa végre az új társadalmi szerződést, építse fel a nemzeti együttműködés rendszerét. A harmadikról leszögezte: az új kormánynak meg kell védeni ezt az új rendszert és a nemzeti egységet.
Hangsúlyozta: Magyarországnak egy új irányba kell elindulnia, ehhez kell egy biztos iránytű, amely nélkül "eltévednénk".
A kormányprogram a közös célokról, nem az eszközökről szól - szögezte le, hozzátéve: a politikai irányt rögzíti a dokumentum, ebből következnek majd a döntések, intézkedések, tervek. Szerinte azokat, akik azt mondják a fiataloknak, el lehet menni az országból, arra kell ösztönözni, hogy inkább ők menjenek el. A leendő kormányfő beszélt arról is, több megbecsülést kell kapniuk a nőknek.
Kitért arra, hogy az állami bürokráciát minimálisra kell csökkenteni, mert "az ország ma hivatalos papírokból termeli a legtöbbet".

Fidesz: a magyar politikában új korszaknak kell következnie
A magyar politikában új korszaknak kell következnie - mondta a kormányprogram vitájában a Fidesz vezérszónoka.
Navracsics Tibor szerint a 2010-es választás alapozó választás volt, amely leginkább az 1990-eshez hasonlítható és eredményéből adódóan azt sugallja mindenkinek, hogy a magyar politikában valamilyen új szakasznak, új korszaknak kell következnie.

MSZP: a kormányprogram a nemzeti szemfényvesztés programja
Mesterházy Attila szerint a Fidesz kormányprogramja a nemzeti szemfényvesztés programja.
A szocialista frakcióvezető úgy fogalmazott: az illuzionisták a cirkuszban szórakoztatóak, a parlamentben viszont életveszélyesek.
Úgy látja: még mindig nincs kormányprogram. Lehet, hogy ez egy iránytű, de akkor a tű hiányzik belőle - utalt vissza Orbán Viktor expozéban elhangzott hasonlatára.

KDNP: a Nemzeti Együttműködés Programja egy lélekben bővülő Magyarország alapja lehet
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a Nemzeti Együttműködés Programja alkalmas arra, hogy egy lélekben és lélekszámban bővülő Magyarország alapja legyen. Rétvári Bence, a párt vezérszónoka kiemelte: a dokumentum a társadalmat belülről építő program.
Ki meri mondani, azt az alaptételt, hogy az államnak a közérdeket kell szolgálnia - mutatott rá, kiemelve: a program nem paternalista, hanem a cselekvő emberek közösségére épít.

Jobbik: "közhelyparádé", kívánságlista a kormányprogram
Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint unos-untalan elismételt paneleket tartalmaz a leendő kormány programja, melyet "közhelyparádénak", "üres kívánságlistának" nevezett.
A Jobbik vezérszónoka kifejtette: az egész 85 oldalas program egy bevezető, melynek nincs tárgyalása és nincs befejezése. Kiemelte: a kormányprogram legsúlyosabb problémája, hogy nincsenek benne részletek, konkrétumok. "Mi nem iránytűt szerettünk volna kormányprogram gyanánt elolvasni, hanem szerettünk volna egy útitervet látni konkrétumokkal, eszközökkel" - fogalmazott.

________________________________________
LMP: a kormányprogram jókívánság-gyűjtemény  
A kormányprogramban nincsenek konkrétumok, a határozati javaslat  jókívánság-gyűjtemény - mondta kedden a kormányprogram parlamenti  vitájában az LMP egyik vezérszónoka.  
Az LMP három vezérszónoka közül az elsőként felszólaló Schiffer  András azt mondta, hogy az nem kormányprogram, ahol nem világos,  hogy a kitűzött célok hogyan érhetőek el. Megkérdezte, hogyan lehet  majd számon kérni, hogy a kormányprogram hogyan fog teljesülni.  Hozzátette, nincs gazdasági program cél nélkül és nincsenek célok  számok nélkül.  
Kijelentette, amiatt, hogy az utak nem világosak, az sem  világos, hogy a Fidesz milyen Magyarországot képzel el négy év múlva.  
A pozitívumokra áttérve helyesnek nevezte, hogy a program nem  pusztán részpolitikákról szól, illetve hogy a helyzetértékelésében  tartalmaz fontos megállapításokat. Fontosnak nevezte, hogy  kijelentik, 2006-ban megkezdődött a szavak jelentésének  félremagyarázása. Helyesnek nevezte azt is, hogy a Fidesz a  társadalompolitikája kiindulópontjává az alacsony foglalkoztatási  szint növelését teszi.  

Répássy: a ciklus első felében kell megalkotni az új választási  törvényt  
Répássy Róbert szerint ha a parlament új országgyűlési  választási törvényt akar alkotni, akkor azt még a jelenlegi ciklus  első felében kellene megtenni, hogy kellő idő legyen felkészülni egy  egészen új választási rendszerre.  
A Fidesz politikusa a parlamenti képviselők számának  csökkentéséhez szükséges választójogi reform előkészítéséről szóló  országgyűlési határozati javaslat expozéjában kifejtette:  indítványuk értelmében az alkotmányügyi bizottság létrehozna egy  választójogi reformot előkészítő, paritásos albizottságot, vagyis  amelybe összességében ugyanannyi képviselőt delegálnának az  ellenzéki frakciók, mint a kormánypártiak.  

Fidesz: hatékonyabb, olcsóbb és szakszerűbb parlamentre van  szükség  
Balsai István kiemelte: a képviselők és a magyar társadalom  előtt sem árultak zsákba macskát e kérdésben. Hatékonyabb, olcsóbb  és szakszerűbb országgyűlésre lenne szükséges Magyarországnak -  mondta.  
Kiemelte, hogy mintegy kétszer akkora választókerületre kellene  az egyéni képviselőknek számítaniuk. A nem egyéni képviselők köre a  mostani arányokat megtartaná, s az új javaslat szerint országos  listán lenne nyerhető a mandátum és nem megyénkénti bontásban.  Megmaradna az elveszni vélt szavazatok megmentése érdekében a  kompenzációs lista. Ez kisebb számban, de lehetővé teszi a választói  akarat minél maradéktalanabb érvényesülését.  

MSZP: a javaslat tartalma támogatható, a sorrend nem  
    Bárándy Gergely azt mondta, hogy egyetértenek az albizottság  létrehozásával, abban részt kívánnak venni, érdemi javaslatokkal  segítik munkáját. Kiemelte ugyanakkor, hogy a javaslat tartalma  támogatható, de a folyamat sorrendjével nem értenek egyet. A vitának  meg kellett volna előznie az alkotmány módosítását. A kétharmados  többség garancia lett volna arra, hogy ha nincs megegyezés, a 200  fős létszámot tartsák. Vitát kellett volna arról is folytatni, hogy  a kisebbségek képviselete 13 főben legyen-e meghatározva. Bíznak  benne az albizottságban nyitottak lesznek más javaslatok  meghallgatásra is - jegyezte meg a politikus.  

KDNP: igen a határozati javaslatra  
Salamon László elmondta, támogatják az országgyűlési határozati  javaslatot. A kisebb parlament és nemzeti és etnikai kisebbségek  képviseletéről szólva kiemelte: ez alkotmányos kötelezettség, s e  téren az alkotmányos mulasztás a legrégebbi keletűek közé tartozik.   
Helyénvalónak tartotta, hogy a Fidesz-KDNP nem mond le arról,  hogy e kérdésekben a kétharmadot is meghaladó konszenzust lehessen  kialakítani.  

Jobbik: az albizottság a figyelem elterelését szolgálja  
Novák Előd szerint az albizottság csak a figyelem elterelését  szolgálja. Az egyeztetés hiánya nélkül fogad el az Országgyűlés egy  olyan önkormányzati reformot, ami antidemokratikus, fél diktatórikus  rendszert eredményez, és a civil szervezeteket kiszorítja az  önkormányzatokból. Azt javasolta, hogy a jelenlegi választási  rendszert arányosítsák, s erre kérjék fel a testületet.  
Indítványozta még, hogy változtassák meg a jelöltállítási  gyakorlatot, az ajánlószelvények fölött eljárt az idő, az  "ajánlószelvény-maffiát" fel kell számolni. Azt is javasolta, hogy  kötelezzék a bizottságot, foglalkozzon a határon túli magyarok  szavazati jogának biztosításával.  
Gaudi-Nagy Tamás szerint a Fidesz-KDNP-nek szívügye kell, hogy  legyen a népszavazási és népi kezdeményezés reformja is, ezért  javaslatot nyújt be, hogy a választójogi reformot előkészítő,  paritásos albizottság erről is tárgyaljon.  

LMP: igen a javaslatra  
Karácsony Gergely közölte támogatják a javaslatot, és részt  vesznek a bizottság munkájában. Kiemelte: ők arányos rendszert  támogatnának, ahol választópolgárok személyes preferenciájukat  kifejezhetik. Tisztában vannak azonban azzal, hogy nem az ő szájuk  íze szerint alakul a választási rendszer.  
Megjegyezte: szerencsétlennek érzi, hogy megkötött mandátummal  indul a testület, mert kétszáz főben maximálták a leendő létszámot.  Hozzáfűzte: még jobban gyengülhet a személyes képviselet a  változtatások nyomán.

Répássy: kormánytisztviselők lesznek a köztisztviselők
Az állam indoklás nélkül, két hónapos felmondási idővel megszüntetheti a jövőben kormánytisztviselőknek nevezett köztisztviselők munkaviszonyát - foglalta össze a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatot a fideszes Répássy Róbert.

Fidesz: a kormány rugalmasabb rendszert akar bevezetni
Horváth Zsolt, a Fidesz vezérszónoka azt mondta, hogy a tudományos és a szakmai közvélemény régóta megkülönbözteti az államigazgatás és a közigazgatás fogalmát. Véleménye szerint ebből logikusan következik, hogy a különböző típusú nagy szervrendszerekben különböző jogállású tisztviselők dolgozzanak. Ezért a kormány el akarja választani a köztisztviselő és a kormánytisztviselő fogalmát.
Szavai szerint a kormánytisztviselő a kormányzat, tehát közvetlenül a végrehajtási hatalmi ág alá tartozó államigazgatási alkalmazottakat jelenti. Hozzátette, hogy a kormány ezzel nyitott, gyors és rugalmas rendszert akar bevezetni.
A törvény céljának nevezte, hogy a kiemelt, nagy felelősséget magukon viselő tisztviselők külön státuszt kapjanak.
Megjegyezte, hogy a kormánytisztviselők többletstátuszához magasabb felelősség kell hogy kapcsolódjon.

MSZP: a tervezet embertelen és cinikus
Az MSZP vezérszónoka, Lamperth Mónika úgy fogalmazott: a tervezet "embertelen, cinikus és csak és kizárólag a Fidesz politikai zsákmányszerzését szolgálja".
A politikus szerint azért embertelen, mert szakmai felkészültség alapján magabiztos köztisztviselőkből kiszolgáltatott, alázatos szolgát akar csinálni. Cinikusnak azért nevezte, mert véleménye szerint a törvény szimplán politikai tisztogatásra készül. Hozzátette, azért politikai zsákmányszerző, mert a kirúgott köztisztviselők helyére pártkatonákat akar ültetni, a maradókat pedig egzisztenciális félelem alá helyezi.
Leszögezte, a köztisztviselőnek az állam semlegességét kell megjelenítenie a munkája során, ezért nem viselhet párttisztséget és vallási politikai meggyőződése sem vezérelheti. Hozzátette, hogy a köztisztviselő munkajogi jogviszonya is különleges, mert közhatalmat gyakorol.
Emlékeztetett arra, hogy az állam lojalitást, magas felkészültséget, összeférhetetlenségi szabályok tűrését, vagyonnyilatkozati kötelezettséget és utasításnak való engedelmességi kötelezettséget vár el, cserébe viszont erősebb munkajogi védelmet ad.
Úgy vélte, a jövendő kormány meg akar szavazni egy olyan jogszabályt, amely szerint ki lehet rúgni a beteg gyermekét ápoló anyukát, a terhes kismamát és mindazokat, akik jelenleg munkajogi védelem alatt állnak.
Kérte, hogy a javaslatot vonják vissza és érdekegyeztetés után terjesszék be azt újra.

KDNP: a közjót és nem a kormányt szolgálják majd a kormánytisztviselők
Nem a kormányt, hanem a közjót fogják szolgálni a leendő kormánytisztviselők, pártsemlegesen, demokratikusan, hatékonyan és költségtakarékosan - mondta Rétvári Bence, a KDNP vezérszónoka. Kifejtette: a kinevezések nem határozott, hanem határozatlan idejűek lesznek, és teljes munkaidőre szólnak.
Az egyes közigazgatási vezetők kinevezésébe a közigazgatási államtitkárnak lesz elsődleges beleszólása, ő felügyel arra, hogy szakmai alapú kinevezések történjenek - szögezte le. Kitért arra is, hogy a pályakezdőknél a belépéshez a nyelvtudás előírt követelmény lesz a következő évtől.
Utalt arra, hogy az egyes tanácsadói jogkörökhöz jogi szakvizsgát és öt, illetve tízéves gyakorlati időt vár majd el a javaslat. A gyermeknevelés idejére pedig a védettség fennáll ezentúl is - jegyezte meg a felmerült kifogásokra reagálva.
Szólt arról is, hogy egyeztetésre a köztisztviselői érdekegyeztető tanácsot nevesíti a jogszabály. A kormány számára is fontos, hogy véleményüket mindenben meghallgassák - hangsúlyozta. Jelezte: az átalakításoknak lesz folytatása, a köztisztviselői életpályára, a minőségi munkavégzésre átfogó változtatásokat terveznek.

Jobbik: kegyencrendszerhez vezet a javaslat
Staudt Gábor a Jobbik vezérszónokaként kifogásolta, hogy a törvényjavaslatról nem egyeztettek a szakmai szervezetekkel, így félő, hogy azt kapkodva és megalapozatlanul nyújtották be.
Kitért arra, nem világos, hogy pontosan kik lesznek a kormánytisztviselők, közéjük tartoznak-e majd például a frakciók alkalmazásában állók is. Ha igen, az szerinte ellentétes a hatalmi ágak elválasztásának elvével.
Staudt Gábor érthetetlennek nevezte, hogy az indítvány alapján a központi szerveknél dolgozók jogviszonya bármikor indoklás nélkül megszüntethető lenne, így ők egyik napról a másikra az utcára kerülhetnének. Mint mondta, politikai meggyőződésük miatt felmondhatnának az érintetteknek, anélkül hogy megvizsgálnák, milyen munkát végeznek.
Hangsúlyozta, hogy a javaslatból hiányzik a dolgozók érdekeinek védelme, így az a munkáltatói önkény időszakát hozná el a közigazgatásban. "Ez a kegyencrendszer manifesztációja" - mondta.

LMP: elfogadhatatlan a kormánykatonák alkalmazása
Elfogadhatatlan az indítvány Szilágyi Péter, az LMP vezérszónoka szerint. A politikus elmondta: a közszférán belüli kasztosodás indokolatlan, a javaslat pedig szervilis mamelukok, a főnökük iránt túlzottan lojális tisztviselők, "kormánykatonák" foglalkoztatásához vezetne.
Hozzátette: katonai logikájú, túlzottan hierarchizált, valójában azonban sebezhető állam épül.
Szilágyi Péter felháborítónak nevezte, hogy a javaslat alapján a kormány - a kéthónapos felmondási idő intézményesítésével - bármikor lecserélhetné a teljes köztisztviselői kart. Mint mondta, az Európai Unió alapjogi chartája tiltja a valós indok nélküli elbocsátást. A javaslat ezzel ellentétes, így alkotmánysértő - jelentette ki.

Pokorni: utalják a kerületek hatáskörébe az emlékműállítás jogát
Expozéjában Pokorni Zoltán elmondta: az önkormányzatok hatásköreiről szóló jogszabály alapján amíg az ország 3179 önkormányzata szabadon dönthet arról, milyen szobrot, emlékművet kíván felállítani közterületein, addig a 23 fővárosi kerület nem teheti meg ezt.
Kiemelte, hogy ebből számos konfliktus, per származik, mivel a kerületek nem mindig tudtak megállapodni a fővárossal.
A politikus ezért azt javasolta, hogy a budapesti kerületek is határozhassanak arról, milyen módon állítanak emlékművet hőseiknek, halottaiknak, valamint a háborúk áldozatainak.

Fidesz: a javaslat egységesíti a szabályozást
Szabó Erika (Fidesz) azt mondta: az indítvány jogszabályok összhangba hozását célozza azzal, hogy a kerületi önkormányzatok számára is lehetővé tenné, hogy művészeti alkotások közterületen, illetve önkormányzati tulajdonú épületen való elhelyezéséről, lebontásáról döntsenek.
Az ugyancsak fideszes Nagy Gábor Tamás felszólalásában kitért arra: a fővárosi önkormányzat meggátolta, hogy az I. kerületi Vérmezőn szobrot emeljenek Wass Albert írónak.

MSZP: elfogadhatatlan a "lex turul"
Horváth Csaba, az MSZP politikusa hozzászólásában kijelentette: pártja nem támogatja az indítványt.
Mint mondta, rendkívül károsnak és gátlástalannak tartják a javaslatot, amelyet "lex turulnak" nevezett, mondván, hogy az a fővárosi XII. kerületi önkormányzat több évvel ezelőtti törvénytelen szoborállítását próbálja utólag legalizálni.
A turulszoborról szólva Horváth Csaba azt mondta: elfogadhatatlan, hogy a gyilkosok és áldozatok nevét egyaránt tartalmazza.

KDNP: az önkormányzatok egyenjogúsága indokolja a javaslatot
Vejkey Imre (KDNP) a vitában emlékeztetett: az alkotmány rögzíti a helyi önkormányzatok alapjogainak egyenlőségét. Mint mondta, ez indokolja a javaslat elfogadását.

A Jobbik a Károlyi-szobor és a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítását kezdeményezi
Hegedűs Lórántné (Jobbik) elmondta: pártja támogatja a törvényjavaslatot, amely egy alkotmányellenes állapotot számol fel. Hozzátette: javasolják, hogy a kerületi önkormányzatoknak a kerület tulajdonában álló közterületekkel szomszédos épületeken történő műemlékállítással kapcsolatban is hozzájárulási joguk legyen.
Kitért arra is, véleményük szerint a turulszobor többet érdemelne annál, hogy egy "tűzoltó jellegű" javaslattal rendezzék jogállását.
Hegedűs Lórántné kijelentette: a Jobbik indítványozni fogja Károlyi Mihály Kossuth téri szobrának, illetve a Szabadság téri szovjet emlékműnek az eltávolítását. Az utóbbi helyszínen a párt újból felállítaná az ereklyés országzászlót.

LMP: a főváros és a kerületek közötti feladatmegosztás újraszabályozására van szükség
Jávor Benedek (LMP) hozzászólásában úgy vélekedett: az Országgyűlésnek fontosabb ügyekkel kellene foglalkoznia, mint ez az előterjesztés és a hozzá kapcsolódó politikai viták lefolytatása.
Elmondta: az ad hoc jellegű törvényalkotás helyett a főváros és a kerületek közötti feladatmegosztást egészében újraszabályozó javaslatra van szükség.
Hozzátette, hogy a javaslat célja, az önkormányzatok közötti különbségtétel megszüntetése támogatható, ezért az indítványt az LMP megszavazza.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. lótusz 2010. július 02. 19:59
  „Gubcsi LajosA Jobbik felháborodással vegyes megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Fidesz ismét egy volt kommunista funkcionáriust juttatott fontos pozícióhoz. Hende Csaba honvédelmi miniszter ugyanis a tárcájához tartozó HM Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatójává Gubcsi Lajost, az MSZMP KB volt osztályvezető-helyettesét nevezte ki - hívja fel a figyelmet a párt pénteki közleménye.”
 • 45. lótusz 2010. július 01. 20:01
  „jó ha tisztán láttok. a családot ahol 5 gyermek volt, és kilakoltatáskor vitte el a mentő orbán és avh-ja lakoltatta ki. 2 rendőr megtagadta a munkát. ők emberek!mindezt azután hogy orbán megígérte egy család sem kerül utcára. ráadásul a bank ellen okirathamisítás miatt eljárás van. no meg a ház olyan helyen ami kell a zsidóknak. erről ennyit. csak a jobbik!”
 • 44. lótusz 2010. július 01. 19:56
  „-moderálva-”
 • 43. vonLichthofen 2010. május 29. 06:08
  „meir, a sárga irigység, ami öldös engem a pergamen hallatán....”
 • 42. meir 2010. május 27. 17:52
  „vonLichthoffen!
  bizony-bizony!!!
  a legszebb es legregebbi peldanyom,egy pregamen tekercs illusztralva-(Meguilath Esther)- a XI.ik szazadbol!!”
 • 41. vonLichthofen 2010. május 27. 15:58
  „meir,
  szóval te is egy nagy könyvgyűjtő aki vagy!”
 • 40. meir 2010. május 27. 13:51
  „az en 1926-ban kiadott Mein-Kampf peldanyomat dedikalta; " Karl Ernst SA leiter-( Rohm helyettese)- Karl Wahl Gauleiter reszere Bajtarsilag"-1934. Mai. 12.
  egeszen ritka kiadvany,igy a dedikacioval,mi??
  van egy karacsonyi levlapom is,amin az alairas-(hitelesitetten valodi)-,; H.Himmler Reichsfuhrer-SS.”
 • 39. meir 2010. május 27. 13:44
  „38-vonLichthoffen!!!
  mibol gondoltad hogy nem ertettem a "viccolast"???
  a Gauleiter mint olyan CSAK 1933-ota letezett elsokent!!! az elso neve volt,; Karl Wahl !!”
 • 38. vonLichthofen 2010. május 27. 05:54
  „meir37, csak viccoltam, meg az éberségedet ellenőriztem le, hogy ismered e a tényt, hogy 1926ban még híre nyoma sem volt holmi Gauleitereknek.

  puncher 36, már késő magyarázkodni, mindenki látta és olvasta, hogy mennyire elfogult vagy a zsidókkal szemben. Ne búsulj tőlzottan emiatt, de már nyilvántartásba vagy véve azokon a helyeken ahol ilyen nyilvántartásokat vezetnek. S azt is tudnod kell nagyon jól, hogy azok ott nem gatyáznak, elverik rajtad a port keményen, s még jó ha ennyivel megúszod.
  Hivatkozásod egy állítólagos könyvre meg több mint nevetséges. Mindeki tudja Óváron, hogy még az írás is nehezedre esik, az olvasás meg kifelyezett szenvedéssel jár számodra. Így nagyon is valószínűtlen, hogy te akármilyen tudományos könyvet is olvastál volna.
  Ismerd el puncher, nem volt egy szerencsés megjegyzés, amit a Vona Gábor Elnük Úr állítólagos ethnikai jellemzőiről mondtál volt. Akkor sem szerencsés ha igaz amit állítottál/nem igaz - ezt tudjuk jól - akkor meg kivált nem szerencsés ha tudatosan félrevezetted volna a népet.”
 • 37. meir 2010. május 27. 00:59
  „35/vonLichthoffen!
  a Gauleiter,egy Karl Wahl nevezetu "alte-kampfer"volt!!
  alte-kampfer = aki reszt vett hitler oldalan a muncheni "sorpuccs"-ban,amiert adolfot a landsberg-i varbortonbe zartak!!”
 • 36. pancser 2010. május 26. 17:00
  „F.ngh.fen, baráti moderátorra leltél. Azonosítottam Vonát és moderáltak. Látod pedig az én értékelésem, ha tetszik hanem egy tudományos, nem áltudományos, európai népekkel foglalakozó könyvből való. Az illető jegyzett antropológus. fénynévnyi távolságra áll a fajelmélettől. Igaz, ami a tudományban megfogalmazható nyugodtan, az félreérthető egy ilyen fórumon.”
 • 35. vonLichthofen 2010. május 26. 15:52
  „meir, öreg barát,

  nem akarnék versenyre kelni veled, hogy melyikünk ösmeri jobban a Mein Kampf-ot.
  Arról viszont, hogy melyikünk ismeri és érti a Jobbik programját ne essék szó.
  Azt állítani azonban, hogy az a Mein Kampf-ból vett idézeteket nemcsak arra utal, hogy nem ismered vagy az egyiket vagy a másikat /hogy egyiket sem az meg eszembe sem jutna/, vagy tudatosan akarod félrevezetni a könnyen rászedhető és félrevezethető magyarokat.

  Ki volt Bayorország Gauleitere 1926 -ban meir, vagy a dedikáció későbbi?”
 • 34. k2968 2010. május 26. 15:40
  „31. hozzászólás kolombela 2010.05.26. 14:21
  Ezt nem tudtam így ahogy leírtad.Bocsánat.Én csak abból indultam ki hogy régen a fideszt tartották a nemzeti pártnak.”
 • 33. meir 2010. május 26. 15:28
  „18-vonLichthoffen!!
  nem ismerem a Mein Kampf-ot????!!
  itt van elottem!!! ez egy francia nyelvu forditas,; Editions G.Ratier/1939.
  de ugyanigy van egy 1926-os kiadasu-(a Bayororszagi Gauleiter altal dedikalt)-peldanyom is Nemetul!!!
  valoszinunek tartom hogy jobban ismerem mint Te !!!!ugyanis ennek az egyenesagi kovetkezmenyeit en at is eltem!”
 • 32. pamplona 2010. május 26. 14:31
  „Tegnap végig néztem Vona értékelését Likud Viktor tákolmányáról! Nagyon tetszett, szerintem ha a JOBBIK továbbra is tartja ezt a leleplező, tabu döntögető vonalat, nagyon kellemetlen perceket szereznek mint Likud Viktoréknak mint a posztkommunista őskövületeknek, minden háttérhatalomnak megfelelni akaró komprádor szemétnek! Csak igy tovább! 2014-ben legkésőbb TI jöttök!HAJRÁ HAJRÁ!”
 • 31. kolombela 2010. május 26. 14:21
  „25. hozzászólás k2968 2010.05.26. 11:43
  Orbánt A spekuláns Soros György indította útjára a fidesszel, amely utat a mai napig is felügyel és támogat.”
 • 30. elihu 2010. május 26. 13:43
  „23. Ecsém, te azt sem tudod mit beszélsz. Meglepődéstől mentesen vettem észre, hogy nem előszőr írkálsz ilyen totális baromságokat.”
 • 29. elihu 2010. május 26. 13:36
  „21. Tama! Senki nem lapított a fűben, és mindenki tisztába van az el..<moderálva>, de: Akkor jött egy Messiás a Fidesz személyében, akiben mindenki hitt, mert elhitette sok barommal hogy ő a megváltó. Csak az a baj a próféciával, hogy a képviselő eskű szövege még meg sem száradt a papíron de már hullanak a csontvázak a Fidesz szekrényéből (nincs kisebb Parlament, nem lesz ÁFA csökkentés, nincs elszámoltatás...) mint a legyek. A Vonáról meg annyit, hogy pontosan annyit tudsz amennyit a média a szádba rág. Gratulálok! Nehogy elkezdj gondolkodni, mert még meglátod az igazságot!”
 • 28. duhos2 2010. május 26. 13:17
  „Ez a "program" egy közepes iskolában is talpas egyes. Egy szkennelt (érted még le sem gépeltetik, hanem képként berakják egy PDF-be, ferdén, ocsmány minőségben és így tolják 15 millió magyar arcába), tartalmilag közhelyes, röhelyes nulla.

  A pünkösdi időzítés külön -1 pont.”
 • 27. duhos2 2010. május 26. 13:08
  „17.

  Nyilván a délutáni "flame" forgalommal jönnek. :)

  26.

  "hanem azok genetikailag determináltak."

  Ezt te kiválóan prenzentálod, a nickeddel még rá is kontrázol. :)”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most a Tisza fenyeget: Szegeden a hétvégi árhullámra készülnek - galériával

Zárva a rakpart Szegednél, minimum a jövő hét végéig nem lehet rámenni. A tiszai árhullám várhatóan… Tovább olvasom