Kisalföld logö

2017. 01. 25. szerda - Pál -8°C | -1°C Még több cikk.

OGY - Döntenek, kutathantak-e a magánnyugdíjban?

Az Országgyűlés hétfőn kezdődő kétnapos ülésén egyebek mellett döntés születik arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) átvilágíthatja-e az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők megtakarításait

A házszabálytól való eltérés megszavazásával pedig a médiatörvény és a médiaalkotmány, Európai Bizottság által kezdeményezett módosításait is megvitathatják a képviselők. A parlament a hét első napján szavaz a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításról, amelynek elfogadásával a KEHI feladata lesz az átadás-átvétel ellenőrzése.

A hivatal emellett visszamenőlegesen azt is vizsgálhatná, hogy a magánnyugdíjpénztárak miként fektették be korábbi tagságuk vagyonát, illetve milyen kiadásokra fordították a működési költség címén felvett összegeket.

A honatyák ezt megelőzően döntenek az új alkotmány koncepciójáról szóló határozati javaslathoz benyújtott módosítókról. Az Országgyűlés alkotmány-előkészítő, illetve alkotmányügyi bizottságában támogatott javaslatok között szerepel Lázár János fideszes és Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezetők kezdeményezése, amely a kormány helyett valamennyi képviselőcsoportnak lehetővé teszi egy saját törvényjavaslat benyújtását.

A házszabálytól való eltérés esetén a keddi ülésnap napirendjére kerülhet a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítása. A kormány által benyújtott változtatások a kiegyensúlyozott tájékoztatás szabályozását, a regisztráció és a más tagállami médiaszolgáltatóval szemben alkalmazható szankciók kérdését érintik.

A képviselők ebben az esetben egy nap alatt lefolytathatják a javaslat általános és részletes vitáját, míg a zárószavazásra várhatóan a következő héten kerülhet sor. A jövő heti napirend a hétfői határozathozatal során kiegészülhet még két kormánypárti javaslat, a nemdohányzók védelméről szóló, illetve a vízkárelhárítás hatékonyabbá tételével összefüggő törvénymódosítások megtárgyalásával. Előbbi előterjesztés elfogadása esetén tilossá válna a dohányzás a munkahelyek, illetve a nyilvános közintézmények zárt légterű helyiségeiben.

Olvasóink írták

 • 6. Batistuta 2011. február 28. 09:36
  „A MI természetesen a kormányt és a Fideszt jelenti az alábbi bejegyzésben. Bocsánat a pontatlanságért!”
 • 5. Batistuta 2011. február 28. 09:05
  „Orbán azt írta ma a Facebook-on, hogy elég volt abból, miszerint egyesek semmibe vették a törvényeket. Még azt sem mondhatom, hogy nem mond igazat. Az Új Idő szerint olyan törvényeket kell csinálni, ami a mi kedvünk és kényünk szerint alakítja a dolgokat. Tipikus eset a magánnyugdíjpénztárak utólagos(!), KEHI által elvégzett ellenőrzésének lehetővé tétele. Undorító!”
 • 4. Vanderer 2011. február 27. 10:50
  „Lelkesedj csak elvtárs.Azért vagy itt.”
 • 3. Patriot 2011. február 27. 09:44
  „Voltak vagyonosodási vizsgálatok, munkavédelmi és munkafelügyeleti ellenőrzések orrba-szájba de túlélte mindenki. Most amikor a tolvaj párt tagjai kerülnek elszámoltatásra az maga a diktatúra!
  Az már külön csemege, hogy majd minden nyugdíjpénztárba szocialista politikusok felügyelő bizottsági tagsággal rendelkeztek.

  Miért ne kellene ellenőrizni ezek tevékenységét? Nem értem.”
 • 2. donkarti 2011. február 27. 09:00
  „Nem igazán értem a címet?”
 • 1. greenie 2011. február 27. 08:59
  „Már annyira izgulok, hogy mi lesz a szavazás végeredménye :) Nem tudom, de egyre jobban érzem úgy, mintha folyamatosan megfigyelnének, kutakodnának utánunk. Nem jönnek rá a fiuk, hogy a diktatúrák, rendőrállamok már az araboknál sem tarthatóak fent, de lehet, hogy a fülkeforradalmárok ilyen arab mintára szervezett totális centralizált államra vágynak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés után elfogás

A rendőrök üldözőbe vették a menekülő gépkocsit, amely több száz méter után behajtott egy ház… Tovább olvasom