Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

OGY - A gazdasági bizottság több módosító indítványt tárgyalt

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdán több, pénzügyi tárgyú törvényekhez beadott módosító indítványt tárgyalt, amelyek részben a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló törvényjavaslathoz, illetve egyes törvényeknek a sportfogadással összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslathoz kapcsolódnak.
A gazdasági bizottság támogatta egyebek mellett azt az indítványt, amely szerint a pénzügyi rendszerben egyes társaságok szanálása esetében indokolt a szanálási célok teljesülése érdekében egyes döntések bírósági felülvizsgálatára külön szabályokat elrendelni. Ezeket a külön szabályokat azokban az esetekben kell alkalmazni, ahol a társasági döntéseket a Magyar Nemzeti Bank vagy az általa kirendelt szanálási biztos nem hatóságként, hanem az intézmény közgyűlésének vagy igazgatóságának jogkörében eljárva hozza meg.

Az egyes törvényeknek a sportfogadással összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslathoz beadott indítványként támogatta a bizottság azt, hogy a távszerencsejáték szervezésére ajánlatot tevő cégnek, ha külföldi székhellyel rendelkezik, vagy engedélyét más állam adta ki, a köztartozások alól mentesnek kell lennie a székhelyét adó, vagy engedélyét kiadó államban is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba: az NFM adós a trafikpályázat adataival

A DK alelnökének közlése szerint az NFM-et bírósági döntés kötelezi egyes, a trafikpályázatokkal kapcsolatos adatok kiadására, ennek eddig nem tettek eleget. Tovább olvasom