Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Nyugtalan Pilis-befektetők

A Pilis-Invest vagyona fedezi a tagok követelését és hozamot is biztosít – jelentette ki Budai László igazgató. Arra azonban nem tudott választ adni, hogy mikor lesznek kifizetések. A szövetkezet irodái pénteken is zárva tartottak.

Az, hogy a Pilis-Invest negyedik napja nem teljesít kifizetéseket, nagy riadalmat keltett a befektetők körében, akiknek bizonytalanságát növeli, hogy az irodák mindenhol, így Sopronban és Győrben is zárva tartanak. Csupán egy kifüggesztett tájékoztatón olvasható, hogy mi történt.
– Az igazgatótanács a tegnapi napot helyzetértékeléssel és a legfontosabb feladatok meghatározásával töltötte – tudtuk meg Budai Lászlótól, a szövetkezet soproni igazgatójától. – Nem bujkálunk az emberek elől, de most a legfontosabb, hogy mindenben a törvényi előírásoknak megfelelően járjunk el. A küldöttgyűlést várhatóan március 22-re hívjuk össze. Ezt követően rendezzük meg a részközgyűléseket, amelyeken a tagsággal részletesen megvitatjuk az általunk kidolgozott stratégiát. Itt a befektetőink részletes kimutatást kapnak vagyoni helyzetünkről.

– A befektetők olyan kimutatást kapnak, amiből kiderül számukra is, hogy van fedezete a követeléseknek és a hozamoknak – mondta Budai László, a szövetkezet soproni igazgatója. – Amíg ezek le nem zajlanak, addig nem teljesítünk ki- és befizetéseket, éppen a tagság érdekében.
A befektetők nyugtalansága azonban érthető. Sopronban tegnap is sokan szerettek volna bejutni a Pilis-Invest Ötvös utcai irodájába, de az ajtó zárva volt.

– Amikor megkaptuk a nyugdíjat és maradt egy kis pénzünk, azt mindig bevittük az irodába – sóhajt egy nagyot az iroda ajtaja előtt K.-né. – Amíg fiatalabbak voltunk – már hetvenéves vagyok –, egy évre kötöttük le a pénzünket, később négy hónap után vettük fel a kamatot. Nekem összesen kétmillió forintom van bent, temetésre és fogászatra. A következő négy hónap április 4-én jár le. Úgy terveztem, hogy a kamaton felül kiveszek az alaptőkéből is egy keveset, mert nagyon kifogytunk a pénzből. Megmondom őszintén, pesszimista vagyok, annál is inkább, mert két nappal ezelőtt felhívtam a budapesti központot, és kértem, mondják meg, mi várható. Elismerték, most nem tudnak fizetni, de hozzátették, semmi törvénytelenséget nem követtek el, és részletes tájékoztatót küldenek mindenkinek. Én gyakran rákérdeztem, biztonságban van-e a pénzünk, amire mindig azt válaszolták, természetesen igen. Abban bízom, hogy sok mindenük van – például társasházak –, és a vagyon elég lesz a követelések kifizetésére.
– Nekem nem rendült meg a bizalmam a Pilis-Investben – magyarázza S., a huszonéves lány.

– Bízom benne, hogy sikerül úrrá lenniük a mostani helyzeten. Három évvel ezelőtt pár százezer forinttal kezdtem. A kamatokat nem vettem fel, és ha tudtam, kiegészítettem a tőkét. Így lett mára kétmillió forintom. Nekem az volt a fontos, hogy ne a párnám alatt legyen a pénzem, és persze a bankinál jóval magasabb kamatot garantáltak. Eddig nem volt semmi probléma.
D. E.-né rendkívül elkeseredett, mikor meghallotta, hogy nem fizet a szövetkezet.
– Egyedül élő nyugdíjas vagyok – mondja az asszony. – Tavaly húsvét környékén egy évre kötöttem le az összespórolt pénzemet, egymillió forintot. Úgy terveztem, hogy a kamatból veszem meg a következő tél tüzelőjét. Közben a házon is akadna javítanivaló. Most elképzelni sem tudom, mi lesz, csak reménykedem, hogy nem veszik el a pénzem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felül semmi (Calendar Girls)

Maga az alapötlet elég abszurd – a korban kicsit előrébb járó hölgyek topless naptárat… Tovább olvasom