Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Nyugi kávézó

A Vitéz utca és az Ady tér felől is megközelíthető Nyugi tanév közben éjjel-nappal zsong a közeli bölcsészkar hallgatóitól. A levegőben olyan szavak röpködnek, mint „kollokvium", „JATE-klub", „interpretáció", miközben a korsónként 225 forintos Kozel, vagy a 280 forintos Dreher csúszik a száraz torkokba.
A legdrágább whisky 4 centje sem kerül többe 460-nál. A sör mellett vadszőlővel befuttatott tűzfal, az udvar kis fái, bokrai, a békés közönség is nyugtatólag hat a túlpörgött vendégekre – talán innen a hely neve.


A bágyadt őszi napsugarakat élvezhetjük az udvaron álló sörpadokon, de akik inkább az árnyékot kedvelik, a késő ősszel faborítással és ablakokkal téliesített gangszerű „tornácra" húzódnak be. Itt akár magunk is DJ-vé lehetünk, ha egy ötvenesért számot választunk a zenegépből, de énektudásunkat is megcsillogtathatjuk egy százasért a karaoke-programokból mazsolázva. Csak arra ügyeljünk, nehogy elmeneküljenek a vendégek. Van ugyan játékgép is, de nagyobb népszerűségnek örvend a békebeli csocsó, ami mellé jól passzol a 160 forintért vehető Márka, Traubisoda, vagy a klasszikus Ropi. Odabent nemdohányzó asztalok várják a vendégeket, a füstölőket kívülre száműzték.

Nyugi kávézó
Szeged, Ady tér, vagy Vitéz utca
Nyitva tartás: hét közben reggel fél tíztől éjjel kettőig vár a Nyugi, vasárnap éjfélkor zárnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy helyi érdeklődő volt

a Hany Istók üzemeltetésére

Kapuváron a viták középpontjába került a be nem fejezett ipartelepi út sorsa, illetve a Hany Istók… Tovább olvasom