Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Nyugdíjügy - Elítéli a ˝bohócforradalmat˝ a HM és a Honvédszakszervezet

Hende Csaba miniszter és Czövek János szakszervezeti vezető a szerdai egyeztetésükön egyaránt elítélték a csütörtökre hirdetett, "bohócforradalomnak" nevezett politikai megmozdulást - áll a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet MTI-hez eljuttatott közös közleményében.

E szerint bár a minisztérium és a katonák érdekvédő szervezete közötti egyeztető tárgyalások még nem zárultak le, és a szakszervezet vezetése a kormány nyugdíj-előterjesztését a jelenlegi formájában nem tudja elfogadni, "Czövek János leszögezte, hogy a vitákat nem politikai megmozdulásokkal, hanem a tárgyalóasztalnál kívánja megoldani".
A két vezető egyetértett abban, hogy "a feltételezhetően politikai háttértámogatással bíró", csütörtökre meghirdetett eseményt nem tekintik érdekvédelmi megmozdulásnak. "Leszögezték továbbá, hogy az érdek-képviseleti tevékenység nem terjedhet ki és nem irányulhat politikai agitációra", amelyet egyébként a katonák jogállásáról szóló törvény is tilt. A Honvédszakszervezet elítél minden, érdekvédelmi tevékenységnek álcázott politikai akciót - írják.

A közlemény szerint a Honvédszakszervezet vezetője az egyezetésen kijelentette, hogy nem támogatja, és nem vesz részt a rendezvényen, alapszervezeteit pedig arra szólítja fel, hogy hasonlóan cselekedjenek, és tartsák magukat távol a politikai célú demonstrációtól. Mindkét tárgyaló fél megerősítette, hogy "a Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és elutasítják, hogy a haza fegyveres szolgálatára felesküdött katonákat bárki politikai eszközként használja fel".

Czövek János kiemelte, hogy várják a tárgyalások folytatását a honvédelmi tárcával a katonák életpályamodelljének új koncepciójával kapcsolatban, amelynek során továbbra is határozott formában, de a jogszabályok keretein belül kívánják érvényesíteni a katonák érdekeit. Hende Csaba az egyeztetésen ígéretet tett arra, hogy a szakszervezetet teljes mértékben bevonják a kidolgozó munkába. A felek megállapodtak abban, hogy az új életpályamodellről június 20-án folytatják érdemi tárgyalásaikat - áll a közleményben.

Kedden a "bohócforradalmat" szervező Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke magánemberként hirdettek demonstrációt csütörtökre a fővárosi Alkotmány utcába. Békés, erőszaktól és pártpolitikától mentes, törvényes keretek között zajló megmozdulást ígértek.

Az MTI-nek akkor azt mondták: azért hirdették meg a megmozdulást, mert úgy vélik, a "kétharmados parlamenti többség elnyerése nem adott felhatalmazást arra, hogy visszamenőleges hatállyal alkossanak törvényeket, alkotmányos alapjogokat és magántulajdont vegyenek el, leépítsék a demokratikus jogállam intézményrendszerét, és ezzel létbizonytalanságba taszítsanak több millió embert".

Kónya Péter közlése szerint csütörtök délután az Alkotmány utcában, a Bajcsy-Zsilinszky utca torkolatánál felállítandó fülkékben lehet "voksolni" arról, hogy a résztvevők bizalomvesztés miatt megvonják-e a Fidesz-KDNP-re tavaly áprilisban leadott szavazataikat. Az este nyolc óráig tartó szavazás után fáklyás felvonulás keretében a budavári Sándor-palotához, a köztársasági elnök hivatalának épületéhez mennek, ott hirdetik ki a szavazás eredményét.

Árok Kornél azt mondta: "bohócforradalmi" tüntetésük egyetlen célja, hogy görbe tükröt tartsanak a kormánynak egy nem reprezentatív felmérés keretén belül. A megmozdulásra a rendvédelmi dolgozók mellett bohócnak maszkírozott embereket is várnak, akik szintén leadhatják, "visszavonhatják" szavazataikat - tette hozzá.

Olvasóink írták

78 hozzászólás
 • 78. Sagíttarius 2011. június 22. 07:29
  „http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V0M_N8nfg10
  Ezt maga a király mondja, lehet szaván kéne fogni?”
 • 77. gjozsi88 2011. június 17. 17:01
  „még annyit:
  "Na mi lesz, sosem kapunk infót a bohócparádéról??"

  Rossz csatornát nézel......a kormány tv-k nem is beszélnek róla!
  Kapcsolj hitelesebb médiára!”
 • 76. gjozsi88 2011. június 17. 17:00
  „Sagittarius!
  Aki be volt szarva az a kormány.......!
  Talán hallottad, hogy minden rendőrt munkára rendeltek.....és buszokat állíttattak meg és a tüntetni indulókat visszafordították!
  Persze a kormány médiában ezt a filmet nem forgatták le......!”
 • 75. Star-Spangled 2011. június 16. 23:57
  „Helyes!!!!! Naplopok!!!!”
 • 74. dorombolok 2011. június 16. 21:49
  „Ha leülsz kártyázni és megegyeztek hogy a piros a tromf, a játék végén meg azt állítod hogy a piros , meg sem sértődhetsz ha szájon vágnak!”
 • 73. drKotász 2011. június 16. 19:12
  „72. Rinpócse ???”
 • 72. Rinpócse 2011. június 16. 19:11
  „drKotász,napszurást kaptál !”
 • 71. drKotász 2011. június 16. 18:56
  „67. Rinpócse
  És akkor ki mellé kellet volna állni, ki nem küldte oda a szomszéd utcában várakozó rendőröket? Utána mégis nekimentek az embereknek, pedig egyértelmű volt hogy gyurcsányék egy rendőr halálra vártak a Tv ostromnál.”
 • 70. Stickers 2011. június 16. 18:49
  „A te akasztásod nem lehetne nézni az első sorból? Tudod a férgeket írtani szokták :)))”
 • 69. Sagittarius 2011. június 16. 18:31
  „Na mi lesz, sosem kapunk infót a bohócparádéról??”
 • 68. soproni 2011. június 16. 17:39
  „Ki nem szeretne 40 évesen jó nyugdíjat kapni?”
 • 67. Rinpócse 2011. június 16. 17:30
  „64,súlyos emlékezetkiesésben szenvedsz,arra emlékszel,hogy a rendőrök megvédték magukat,nyilván túlkapásokkal,de azt elfelejtetted,hogy a székházostromnál a csőcselék mit művelt,hány rendőr szenvedte meg,hogy nem volt parancsuk az ellenállásra,az életüket védték,nem az általad mocsok bandának titulált kormányt”
 • 66. mc 2011. június 16. 15:58
  „64. drKotász 2011.06.16. 14:06

  Azért akadnak itt gondolkodók is, akik nem csak vagdalóznak, vagy vergődnek jobbra, vagy ballra.”
 • 65. tkrs9980 2011. június 16. 14:20
  „Fordítsuk meg a dolgot! Pontosan olyan állampolgár vagyok mint a rend védelmisek.Ugyanannyit teszek a közérdekért(adót fizetek becsülettel), ugyanúgy vigyázok a közbiztonságra(gyermekeim nevelése stb.) Egészségesen táplálkozom, sportolok(nem terhelem a tb kasszát) Persze vállalkozóként nem látok szétroncsolt holttesteket, de nem is ilyen pályát választottam.Nem kevésbé stresszes 25 munkavállalóról gondoskodni, céget vezetni stb.
  Támogatom a rend védelmisek átlag feletti bérezését, de ugyan akkor menjenek nyugdíjba, amikor én. Le kell vinni a korhatárt mindenkire vonatkozóan 45 évre és kész.Jó lenne?
  A másik ötletem szerint pedig a korai nyugdíj feltétele lehetne,minden egyéb munka vállalás,vállalkozás radikális tiltása.”
 • 64. drKotász 2011. június 16. 14:06
  „Miért nem állt ki a rendőrség 2006-ban és miért nem mondták azt hogy nem támadunk az emberke csak hogy az a mocsok banda megtartsa a hatalmát? Akkor nyilvánvaló átverés történt hosszú éveken keresztül, miért hagytátok ezt, inkább védtétek a mocskos gyurcsányi hatalmat. Most meg nyafogtok hogy dolgozni kellene. Azt kapjátok csak amit érdemeltek, nektek most sem számít semmi csak a nyavalyás kis nyugdíjatok ami mellet még lehessen dolgozni is persze.”
 • 63. drKotász 2011. június 16. 13:58
  „40. db
  Miért járna neked a kiváltság áruld el, mikor az emberek ellen fordultatok, így ne várjatok támogatást senkitől.”
 • 62. kolombela 2011. június 16. 13:30
  „Egyenlőre még elítéli. Majd ha ők is sorra kerülnek, akkor ők is "felöltik" a bohócruhát.
  Egyébként meg a bohóckodás az, amit Orbán tárgyalás és egyeztetés címen művel a szakszervezeti képviselőkkel.
  Vegyék már észre, hogy nagy ívben lesz...ja őket.”
 • 61. Rinpócse 2011. június 16. 13:25
  „9tudsz mást is,vagy gyurcsótány,csavargói,elq.....,elfogyott szókincsed ?Gondolom az embereket az elkeseredés viszi az utcára,de te ki ne menj,éltesd otthon viktort meg a jósorsodat”
 • 60. kisokoska 2011. június 16. 12:42
  „Czövek urat kilóra megvette a Fidesz. Milyen szakszervezeti vezető az ilyen aki félti az állását? Mondjuk a többi is hasonló. "Régen" ha a szoci kormány mondjuk az égre nézett akkor rögtön tüntetések sorozata volt. Most egyre jönnek a megszorító intézkedések és sehol semmi. Hová lett a nagy érdekvédelem? Most nem karolja fel egyik párt sem a tüntetőket mint akkor a Fidesz. Persze Ők mosták a kezüket akkor és most is. Én már akkor megmondtam, hogy győzőn a Fidesz, de ne legyen kétharmada. Az emberek hittek a Fideszben, aki most átforgatja az egész nemzetet, semmibe veszi az eddigi vívmányainkat, amiért mindenkinek meg kellett küzdenie. Igen megküzdöttünk érte mert mindenkinek jó volt, de senkinek sem. Most meg csak kinek jó?”
 • 59. topgun 2011. június 16. 11:06
  „Most azoknak van szükségük segítségre akikre számíthattam a bajban...Veletek vagyok tűzoltók rendőrök mentők!!!”
78 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volán: a munkástanácsok szövetsége a miniszterelnök támogatását kéri

A miniszterelnöktől kért segítséget a bérkérdés megoldásához a Közlekedési Munkástanácsok… Tovább olvasom