Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Nyugdíjemelés januártól

Január 1-jétől 6,3 százalékos nyugdíjemelést kell végrehajtani, és ugyanilyen mértékben emelkednek a nyugdíjminimumhoz kötött egyéb szociális ellátások is – közölte a kormány csütörtöki ülését követő  sajtótájékoztatóján Gál J. Zoltán.
A kormányszóvivő elmondta, a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetése részeként 2004-ben már félhavi, kétheti nyugdíjat kapnak kézhez a jogosultak. „A januári nyugdíjemelés és a plusz kétheti nyugdíj kifizetésével az egyéni nyugdíjnövekedés jövőre összesen 8,4 százalékos lesz, tehát a nyugdíjak reálértéke várhatóan 2,5 százalékkal nő" – közölte Gál J. Zoltán.

Ez alapján 2,8 millió nyugdíjas számára havi átlagban 3200 forinttal többet hoz a postás 2004-ben – tette hozzá. Minden érintett 2004 januárjában, a szokásos folyósítási napon az emelt összegű nyugdíjat fogja kapni. „A nyugdíjszerű ellátások emelése 525 ezer főt érint" – mondta a szóvivő. Két ellátási forma esetében az átlagosnál nagyobb mértékű emelés lesz. A nemzeti helytállási pótlék 17,6 százalékkal lesz több és havi 15 ezer forinttal emelkedik. A tartós időtartamú szabadságelvonást elszenvedettek esetében a túlélő házastárs a jogosulti juttatás 25 százalékát kapja az eddigi 20 százalék helyett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Good bye, Lenin! (Good bye, Lenin!)

1989 ősze: az NDK összeomlása visszafordíthatatlan.
A fal lebontása előtt röviddel Kernerné egy… Tovább olvasom