Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nyugdíjascsapatok KRESZ-vetélkedője

Közlekedési és egészségügyi tudásukról adtak számot a mosonmagyaróvári baleset-megelőzési bizottság által szervezett vetélkedőn résztvevő nyugdíjascsapatok. Az idős korosztálynak a közúti jelzések felismerése jelentette a legnagyobb nehézséget.
Együtt – egymásért címmel a gyalogosok, kerékpárosok és járművezetők közlekedése biztonságáért rendezett KRESZ elméleti és ügyességi versenyt az idősebb korosztály számára a mosonmagyaróvári Városi Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság a minap. A versenyen tíz – egyenként háromfős – nyugdíjascsapat mérte össze tudását és ügyességét.
A nyugdíjasoknak ki kellett tölteniük egy KRESZ-tesztet, egészségügyi totót, valamint teljesíteniük kellett az elsősegély-nyújtási és kerékpár-szerelési gyakorlatokat. A megmérettetések során a közúti jelzések felismerése jelentette a legnagyobb nehézséget a versenyzőknek.
A tíz csapat közül végül a legjobb eredményt a Horváth Zoltánné, Győrig Árpádné és Pingi-

tzer Péterné alkotta hármas érte el. Az első helyezést elért csapat tagjai egy-egy kerékpárt kaptak. A második helyen a Pottyondi Károlyné, Szabó László és Erky Imréné alkotta csapat végzett, az ő nyereményük egyenként tízezer forint értékű vásárlási utalvány. A harmadik helyezett csapat tagjai Mészáros Józsefné, Győri Gábor és Győri Gáborné, akik ajándékcsomagot vehettek át. A verseny vándorserlegét a majoroki csapat vihette haza.
Az Együtt – egymásért versenyt első alkalommal rendezték meg, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel a bizottság minden évben szeretne hasonló vetélkedőt szervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi zenés áhítat

Győr. Az adventi időszakban egyórányi elcsendesedésre, zenére és „megállásra” várnak… Tovább olvasom