Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nyugdíj helyett fizetésemelés rendőröknek

Plusz pénzzel tartaná meg a tapasztalt rendőröket az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovics Tibor havonta legalább 40 ezer forintot adna azoknak a rendőröknek, akik már 25 éve szolgálnak - számolt be az RTL Híradó.
 Ha egy rendőr most megy nyugdíjba, többet kap, mintha tovább szolgálna. A szabályok szerint a fegyveres testületek tagjai már 24 éves munkaviszony után, akár 40 évesen is befejezhetik a munkát. Az országos rendőrfőkapitány már korábban felvetette, hogy változtatna a rendszeren.A kommandósok, a rendőrök és a katonák korábban mehetnek nyugdíjba, ráadásul nekik kedvezőbb a nyugdíjszámításuk, mint másoknak.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter plusz pénzzel tartaná meg a tapasztalt rendőröket. A hosszú szolgálati rendőröknél és a büntetés-végrehajtásban dolgozóknál korpótlékot vezetnének be - mondta az RTL Híradónak Draskovics Tibor. A szakminiszter szerint azok, akik 25 évet leszolgáltak 40-60 ezer forintos havi pótlékot kapnának. A cél az, hogy a testületnél tartsák őket. A jelenlegi rendszer az országos rendőrfőkapitány szerint is tarthatatlan. Bencze József, korábban az Akták című műsornak azt mondta, hogy mindenképpen változtatni kellene. Nagyon sok rendőr döntött úgy, hogy 40 évesen nyugdíjba vonul.

Ők egyébként átlagosan 131 ezer forint a nyugdíjat kapnak. Jelenleg a 45 ezer fős rendőrségen, mindössze 350 rendőr életkora haladja meg az 50 évet. Az átlagéletkor 35, a tiszthelyetteseknél pedig csak 28 év.

Olvasóink írták

 • 7. metermester 2009. március 03. 12:18
  „A draskó olvasta az előző témával kapcsolatos cíkkek hozzászóloinak tartamát, de szerintem nem fogta fel.
  Javaslom neki ne csak olvassa, henem egy szakértővel magyarártassa el is.
  / hisz fizetnek eleget a külsös szakértöknek / Nem is ákármennyit, több tizmilliot!!”
 • 6. pampus 2009. március 03. 11:05
  „Kedves "csigaZ" e rendszerben ne keress igazságszolgáltatást! Az a bányászbéka ülepe alatt van! Viszont az utolsó mondatod nagyon találó!”
 • 5. csigaZ 2009. március 03. 09:38
  „Kérdem én ezek a BM dolgozók mennyit fizettek be a nyugdíj pénztárnak?
  Még is sokkal több nyugdíjat kapnak 25 év után mint aki ledolgozta becsületes munkaviszonyát akár 40, 50 évet.
  Vérlázító ezek a kivételezések.
  Vannak fontos szakmák és mégsem fizetik meg. Ezeket a semmittevőket meg magasztalják az égig.
  Lényeg, hogy a népet lehessen kordába tartani és ne küzdhessenek az igazukért és a jobb megélhetésér.

  Gyűlölet ez az egész rendszer a kormánnyal együtt. Pénzhajcsár jellemtelen banda.”
 • 4. Moo 2009. március 02. 19:13
  „Nem vitatom, hogy megérdemlik a tiszteletet a tüzoltók, katasztrófavédelmisek, de ekkora kiváltságot adni még annak is aki az asztal mögött ül, azért az pofátlanság.
  Az országos főkapitány ne csak felvesse, hanem vigye is véghez a változtatást. Kezdetnek elég, ha differenciálják, hogy melyen munkakörből lehet elmenni 40 évesen nyugdíjba.”
 • 3. pampus 2009. március 02. 08:32
  „A vadászok szerintem hiába uszítják a kivénhedt kopóikat, ha Ők már kiismerték a gazdáikat! Termesztésen tudva, hogy visszafelé nem haraphatnak. A plusz adagjukat miért ne fogyasztanák el, ha egyszer potya és az üldözendőktől veszik el.”
 • 2. sziamia@mpp.hu 2009. március 02. 06:04
  „http://barikad.hu/node/25047

  ERRŐL TUD VALAKI VALAMIT:

  A Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen, Ivánban az elmúlt percekben mintegy 100 - kapákkal, kaszákkal - felfegyverkezett cigány támadt a kiérkező nyomozókra és jelen pillanatban épp a rendőrautót verik szét. Az eset előzménye, hogy az elmúlt éjszaka feltörték a faluban az egyik kocsmát és a tulajdonos ezt be merte jelenteni a rendőrségre. A rendőrök kiérkezését a cigányok nem vették jó néven és bosszút állnak. Friss információkkal folyamatosan jelentkezünk.

  21.20 A cigányok teljesen szétverték a rendőrautót. Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya szerkesztőségünknek elmondta, hogy négy megyében rendelte el a készenlétet, hogy szükség esetén -mint Galgagyörkön- kimenekítsék a magyar családokat.”
 • 1. jockey 2009. március 01. 21:05
  „Normálisak ezek? Gazdasági világválság van, csőd szélén az ország, ezek meg havi 60 ezer forint fizetésemelést adnának? Ha nem akarják, hogy 40 évesen nyugdíjba menjenek, akkor változtassák meg a szabályokat! Az ingyen van, így meg ezt is mi fizethetjük meg. Erre van pénz? Gyalázat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak a Balatonban

Azonosította egyik hozzátartozója azt a holttestet, amelyet járókelők fedeztek fel a Balatonban… Tovább olvasom