Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Nyugaton a helyzet változatlan

Kevesen vettek új autót, házat vagy telket; több képviselőnek még a fizetése is csökkent az elmúlt évben.
Kevesen vettek új autót, házat vagy telket; több képviselőnek még a fizetése is csökkent az elmúlt évben. A győri közgyűlés tagjai között persze vannak, akik tartozásaikat jelentősen tudták csökkenteni – vagy el is törölték –, s olyanok is, akik jövedelem nélkül is biztos háttérrel rendelkeznek. A vagyonnyilatkozatok e tekintetben nem  változtak.

Andréka Bertalan (Fidesz): A képviselő két éve takarékbetétben elhelyezett megtakarítást nem vallott be, tavaly 1,2 millió forintot írt ebbe a rubrikába, ami idén ismét üres maradt. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főorvosaként legutóbb még havi bruttó 366.120 forintot keresett, most kevesebbet: 320 ezret. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) felügyelőbizottsági (fb) tagjaként továbbra is havi 80.500 forinthoz jut.

Antal Imre (Fidesz): Takarékbetétje 450 ezerről 420 ezerre apadt, banktartozása (1 millió 400 ezer) viszont 200 ezerrel csökkent. A győri fürdőt üzemeltető Rába Quelle Kft.-nél továbbra is üzemrendész, havi bruttó fizetése azonban már nem annyi, mint egy éve volt: akkor 188.100 forintot keresett, most 135 ezret. A Győri Hőszolgáltató (Győrhő) Kft. fb-tagja maradt, s havi bruttó 80.500 forintos jövedelme sem változott.

Több nyugdíj, kevesebb bér

Balogh Imre (MSZP): Takarékbetétben tartott pénzét tovább gyarapította: 4,5 millióról most 4,7 millióra. Nyugdíját ezúttal feltüntette (tavaly nem) vagyonnyilatkozatában: 96 ezer forintot kap havonta.
Balogh József (MSZP): Országgyűlési képviselőként már vallott vagyonáról, amelyről a Kisalföld február 2-i számában olvashattak.
Baralovics Ernő (Pro Urbe): Készpénzben 300 ezer forintot tart – ez tavaly is így volt. Nyugdíja 68.700 forintról 72.900-ra nőtt, s a Pannon-Víz rt.-nél fb-tagnak járó jövedelme is nőtt havi bruttó 80 ezer forintról 90 ezerre.

Bárány István (Pro Urbe): Takarékbetétben két éve még volt 5 millió forintja, tavaly óta ez a rubrika üres, s az is maradt. Bankszámláján a 600 ezer forint is változatlan, az időközben keletkezett 7 milliós banktartozása viszont 6 millió 320 ezerre apadt. A Rába Quelle Kft.-ben változott a titulusa is: most nem gazdasági, hanem fejlesztési és műszaki igazgató. Fizetése azonban változatlan: havi bruttó 250 ezer forintot keres. A Piacok és Vásárcsarnok Kft. fb-tagjaként havi bruttó 70 ezer forinthoz jut – ez is változatlan.

Új lakás, csökkenő hitel

Bári Olga (MSZP):
Bevallásában mindössze annyi az új elem, hogy nyugdíja 78.456 forintról 84.233 forintra nőtt.
Bécsi Zoltán (MSZP): Banktartozása 2 millió 350 ezer forint volt tavaly, s tovább apadt: most már csak 1 millió 192 ezer forinttal tartozik pénzintézetnek. Az Ipartechnika Menedzser Kft. projektvezetőjeként változatlanul havi bruttó 300 ezer forintot keres.

Czifrik Mihályné (MSZP): Takarékbetétben továbbra is 600 ezer forintot tart, nyugdíja 89 ezer forintról 99 ezerre emelkedett.
Dézsi Csaba András (Fidesz): A képviselő készpénzben 5 és fél millió forintot tart. Devizaszámláján 16.334 eurót és 10.068 USA-dollárt (összesen csaknem hatmillió forintot) tartott tavaly – idén 17 ezer euróról, illetve 11 ezer dollárról adott számot. A megyei Kórházban havi bruttó 187 ezer 100 forintot keresett egy éve, most 300 ezret. Az Inszol rt. fb-tagjaként havi nettó 43.067 forint járt neki korábban, most 45 ezer. A Győri Ipari Centrum Kft. fb-tagságáért havi bruttó 80 ezret kap továbbra is. A megyei önkormányzat egészségügyi és szociális koordinátoraként tavaly még számot adott havi bruttó 75 ezer forintról, ez már nincs a nyilatkozatában. Van viszont más érdekeltsége: tavaly óta a Szívcentrum Győr Kft. tulajdonosa 80 százalékban.

Dömötörné Holeczky Judit (Pro Urbe): Befektetési jegyének névértéke tavaly 1,9 millió forint volt, takarékbetétben pedig 1,2 milliót tartott. Most értékpapírban 4 millió 800 ezer 770 forintról adott számot. A győri Széchenyi-egyetem főmérnökeként tavaly havi bruttó 164 ezer forintot keresett, idén már 330 ezret. Alpolgármesteri fizetése 227.500 forint.

Eredics Gergely (MSZP): Tavaly vett egy Chevrolet Kalos személygépkocsit. Két éve volt 575 ezer forintos bankkölcsöne, ami tavalyra eltűnt, de most ismét tartozik hitelintézetnek: 1,5 millió forinttal. Bankszámláján sincs már 400 ezer forint. Országgyűlési képviselő parlamenti munkatársaként tavaly havi bruttó 126 ezer forintot kapott, most 120 ezret.

Jövedelem nélkül is megy

Eredics Imre (MSZP):
Az alpolgármester takarékbetétjén egy éve 1,4 millió volt, most 3 millió 379 ezer 266 forint. Banktartozása is csökkent eközben: 2,3 millióról 1.806.862 forintra. A Pannon-Víz rt.-nél mint fb-elnök havi bruttó 120 ezer forintot kapott egy éve, most 150 ezret. Alpolgármesteri fizetése 498.700 forint

Ferenczy Lajos (MSZP): Az OTP Optima befektetési jegyben korábban tartott 2,5 millió forintja tavaly nem szerepelt a vagyonbevallásában, idén ebben a rubrikában ismét volt összeg: 200 ezer forint. Jövedelmet továbbra sem tüntetett fel a képviselő.

Füke Géza (Fidesz): Se ingatlana, se kocsija nem volt és most sincs. Szerződés alapján viszont továbbra is 4 millió forintra tarthat igényt. Készpénzben 900 ezer forintja volt tavaly, idén már 1 millió forint ez az összeg. A Hangszertár Kft. ügyvezetőjeként minimálbért kap – ez idén 63 ezer forint. A csornai katolikus közoktatási központban tanít havi bruttó 57 ezer forintért, a Győri Klarinét Együttes Kkt.-től időszakosan változó jövedelemre tesz szert. Összesen öt cégben érdekelt: két kft.-ben, egy kht.-ban, egy kkt.-ben és egy bt.-ben van tulajdonrésze.

Gangl András (MDF): Autóvásárlási hitelt vett fel, de nem írja most sem, hogy mennyit. Megtakarítása nincs, két foglalkozáshoz – hálózati ellenőr a Pannon-Víznél és őstermelő – egy jövedelmet írt be: 120 ezer forintot.
Gergely Zoltán (MSZP): Tavaly áprilisban vásárolt egy 77,8 négyzetméteres társasházi lakóházat, amely felerészt az övé. Ugyanakkor tavaly más szerződés alapján még 7 millió forintra tarthatott igényt, ami már nincs meg. Bankszámláján 560 ezer forintot tartott, most 720 ezret. Egy év alatt el is adósodott: banktartozása 4,6 millió forint.

Jól menő vállalkozások

Graffelner Kálmán (SZDSZ): Egymillió forintos készpénzzel rendelkezett tavaly, s ez nem is változott. Hatmillió forintos forint- és hétmillió forintos devizaszámlája viszont változott: nyolc-nyolc millióra nőtt. Banktartozása 250 ezer forint volt, most 220 ezer. A Medicoop Kft. igazgatója havi bruttó 80 ezer forintért (ez tavaly is így volt), s a Kórháztechnika Rt. felügyelőbizottságában is benne van továbbra is, évi bruttó 180 ezer forintért. Három kft.-ben és egy rt.-ben van tulajdonrésze.

Hegyi Zoltán (MSZP): Befektetési jegyben 3 millió 368 ezer forintja volt egy éve, most is csaknem ennyi: 3.401.144 forint. Banktartozása 3 millió 858 ezer forint (tavaly még kerek 4 millió volt). A Pannon-Víz rt.-nél dolgozik továbbra is, de bére a havi bruttó 550 ezer forintról 585 ezerre nőtt. A Győri Ipari Park Kft. fb-tagjaként változatlanul havi bruttó 75 ezret keres, a Győrhő Kft. fb-elnökeként szintén havi bruttó 92 ezer forintot kap.

Horváth Ákos (Fidesz): A politikus banktartozása 10,2 millióról valamelyest csökkent: 10 millióra. Megtakarítása továbbra sincs, a munkahelye viszont változott: tavaly még az AMB-Components minőségbiztosítási mérnöke volt, most a Hydro Alumíniumnál ugyanaz. Jövedelmet egyik évben sem vallott be. A Piacok és Vásárcsarnok Kft. fb-tagja havi bruttó 80 ezer forintért – változatlanul.

Horváth László (Fidesz): Megtakarítása továbbra is egymillió forint, s banktartozása is maradt 14 millió forint. A megyei rendőr-főkapitányság főrevizoraként havi bruttó 234 forintot keresett egy éve, fizetése azóta nőtt 261.050 ezer forintra. Az Inszol Rt. fb-tagja havi bruttó 70 ezer forintért.

Kadler Zsuzsanna (MSZP): A fiatal képviselő tavaly vett egy 1992-es évjáratú Toyota Corollát. Megtakarítása továbbra sincs, banktartozása 11,2 millióról 10,3 millió forintra csökkent. Új elem, hogy Baráth Etele miniszter hivatalának főreferense, amiért havi bruttó 200 ezer forintot kap.

Forint- és devizaszámlák

Kalmár Ákos (Fidesz): Banktartozása tavaly 6,5 millió volt, most 6 millió. Bankszámláján 450 ezer forint volt, most 500 ezer szerepel. A megyei pedagógiai intézet gazdasági vezetője havi bruttó 291 ezer forintért (tavaly 244 ezer forintot keresett). Egyéni vállalkozóként havi bruttó 57 ezret keres továbbra is, a Széchenyi-egyetemtől egy éve még félévente bruttó 84 ezer forintot kapott, most 66 ezret.

Kovács Tamás (Fidesz): Jelzáloghitele folyamatosan
csökken: két éve 4 millióról 3 millió 716 ezer forintra apadt, most 3 millió 571 ezer 302 forintnál tart. A Jókai-iskola tanára, keresete havi bruttó 120.100 forintról 128.700 forintra nőtt.

Kun András (MSZP): A politikus készpénzben 2,3 millió forintnak megfelelő devizát, forintban 3 millió forintot tart. (Tavaly ezeknél a rubrikáknál megjegyezte, hogy sajnos ez örökség.) Bankszámlán 847 ezer forintja van (ennek az összegnek a fele az övé); devizában körülbelül 1,2 millió forintnyi USA-dollárt és eurót tart – itt ugyancsak felerészben tulajdonos. Más szerződés alapján tavaly 11 millió forintot igényelhetett, idén már 13 milliót. Hozzátette: a nyilatkozatban nem szerepel körülbelül 10 millió forintnyi örökség családi elszámolás miatt. Több helyen is tanít, ezért jövedelme évi bruttó 150 ezer forinttal kiegészül. Bérleti díjból minden hónapban 200 ezer forintra számíthat. Alpolgármesteri fizetése 498.750 ezer forint.

Németh Árpád (MSZP): Másfél millió forint készpénze most már 2 millióra dagadt, más szerződés alapján további egymillió forintra számíthat. Jövedelmet nem vallott be ezúttal sem.

Németh Zoltán (Fidesz): Bankszámláján kétmillió forintja volt tavaly, most viszont már 4,3 millió. Banktartozása azonban négy és fél millió forint maradt. Neki is új állása van: az A-Z Consulting Kft-ben mérnök, bruttó 70 ezer forintért. A Komszol fb-elnökeként havi bruttó 92 ezer forint jár neki továbbra is.

Pádár László (MSZP): A korábban felvett hatmillió forintos kölcsöne tavaly hétmillióra nőtt. Idén ezt a 7 millió forintot a bankszámláján tüntette fel. (Felhívtuk, s kiderült, félreértés, rossz rubrikába írta az összeget.) A képviselő vett egy zártkerti, 689 négyzetméteres ingatlant is tavaly. Rokkantnyugdíja 78 ezer forint; romapolitikai tanácsadóként havi 145 ezer forintot keres, roma kisebbségi elnökként 60.760 forint jár neki.
Festmények, lőfegyverek

Sághy Zsolt (MSZP): Vagyonbevallásában továbbra is szerepel a három festmény, az egy-egy golyóspuska, a maroklőfegyver és a sörétes puska. Megtakarítása továbbra sincs, bankhitele 9 millióról 8 millióra csökkent. Több helyről is jövedelemhez jut, havonta összesen bruttó 450 ezer forinthoz, a Győrszentiváni BÉSZ-től pedig évente egyszer bruttó 300 ezer forintot kap.

Schmidt Péter (független): Az alpolgármester számláján 650 ezer forintot tartott, most itt 800 ezer szerepel. Banktartozása maradt 6,2 millió forint. Gyermekgyógyász főorvosként havi bruttó 270 ezer forint helyett 290 ezret keres, emellett mint orvos további havi bruttó 160 ezer forinthoz jut.

Schreiner László (MSZP): Takarékbetétjében továbbra is 4,8 millió forint van. Banktartozása 483 ezer forint. A megyei Kórház nyugdíjas orvosaként havi bruttó 130 ezer forintot kapott tavaly, s ugyanannyit kap most is. Szülész-nőgyógyász szakrendelése után legutóbb havi bruttó 90 ezret írt be, idén 96 ezret, forrásként a Kardirexet tüntette fel. A Komszol fb-tagjaként havi bruttó 80.500 forint jár. Nyugdíja 87 ezer forintról 96 ezerre nőtt.

Somogyi Tivadar (MKDSZ): A képviselő tavaly vett egy Citroën C5-öst; megtakarítása ugyanakkor 2,6 millióról 2,1 millióra csökkent. A Petz-Kórház orvosaként havi bruttó 260 ezer forintot keres. Fb-tag a győri kábelszolgáltatónál, változatlanul havi bruttó 40 ezer forintos béréért.
Szabó Jenő (Pro Urbe): Takarékbetétben 500 ezer forintja volt egy éve, most másfél millió. Készpénzben legutóbb 2,7 millió forintról adott számot, most 2,5 millióról. 15 millió forintos bankkölcsöne változatlan maradt. A Rolo Szabó Kft. ügyvezető igazgatójaként havi bruttó 57 ezer forintot keresett tavaly, most műszaki vezetőként tüntette fel magát és 135 ezer forintot keres. A Komszol fb-tagjaként havi nettó 43 ezer forintos jövedelmet vallott be.

Szeles Szabolcs (Fidesz): A Halászi Takarékszövetkezet kirendeltségvezetőjeként havi 170 ezer forintot keresett tavaly, most 188 ezret. Megtakarítása nem volt, most viszont 1,6 millió forint.
Szemes János (SZDSZ): Tavaly szeptemberben vett egy 1999-es évjáratú Volvo S 40-est. Banktartozása 5 millió 950 ezerről 6 millió 788 ezerre nőtt. Továbbra is az Audi Hungaria Motor Kft. logisztikai munkatársa, de nem havi bruttó 276.600 ezer forintért, hanem 294 ezerért. Emellett a Kisalföld Volán Rt. fb-elnöke is, havi bruttó 124 ezer forintért (tavaly 117 ezret kapott ugyanezért).

Wernerné Csordás Éva (MSZP): Számláján két és fél millióról adott számot tavaly, most ez a rubrika üres maradt. A takarékbetétjén ugyanakkor van egymillió forintja. A Szabadhegyi Közoktatási Központ nyugalmazott iskolaigazgatója, de nyugdíját nem tüntette fel. A Győri Ipari Centrum Kft. fb-tagja, havi bruttó 40 ezer forintért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még másfél hét az első adórohamig

Az egyéni vállalkozóknak és az áfakörbe tartozó magánszemélyeknek február 15-éig kell elkészíteniük… Tovább olvasom