Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nyomoznak az országos rendőrfőkapitány elleni feljelentés miatt

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el kedden a Központi Nyomozó Főügyészség a Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen tett feljelentés ügyében.

Fazekas Géza elmondta: az ügyben a főügyészség korábban feljelentés-kiegészítést rendelt el. A nyomozás elrendelésének indokaként a szóvivő azt mondta: "a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok alapján nem lehetett minden feljelentéssel érintett cselekmény vonatkozásában kizárni a bűncselekmény gyanúját".

Az MTI kérdésére, miszerint az országos rendőrfőkapitány korábban újságírók előtt azt mondta: kész minden szükséges iratot átadni a főügyészségnek, Fazekas Géza azt mondta: kértek és kaptak is iratokat a rendőrségtől. Szintén kérdésre válaszolva - miszerint meghallgatták-e illetve tervezik-e a közeljövőben meghallgatni Bencze Józsefet - Fazekas Géza azt mondta: nem hallgatták meg, jövőbeni cselekményekről pedig nem nyilatkozik. A szóvivő arról sem beszélt, hogy a több pontból álló feljelentés mely pontjainál nem tudták kizárni egyértelműen a bűncselekmény gyanúját.

Bencze József országos rendőr-főkapitány két hete újságírók előtt nemtelen, alaptalan és személye elleni támadásnak nevezte az ellene, valamint Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány ellen tett feljelentéseket, amelyeket az elmúlt időszak nagy rendőrségi nyomozásaival hozott összefüggésbe.

"Nagyon furcsállom és összeesküvés-elmélet nélkül merem azt mondani, hogy pontosan a választások előtt néhány nappal egyszerre, szinte szőnyegbombázásként, össztűzként a rendőrség elsőszámú vezetőit veszi valaki, vagy valakik ilyen módon górcső alá és próbálják meg ellehetetleníteni és lejáratni" - fogalmazott akkor a rendőrfőkapitány.

Korábban a Népszabadság számolt be arról, hogy hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést az országos rendőrfőkapitány ellen. A feljelentő négy ponton kifogásolta Bencze József munkáját, állítása szerint a főkapitány hivatali hatalmával visszaélve segített budapesti lakáshoz egy dandártábornokot.

Élettársa rendőrségi üzemanyagkártyával használta Bencze József szolgálati autóját, és amikor azt összetörte, a rendőrségnek másfélmillió forintjába került a jármű megjavíttatása. Ugyancsak kifogásolta, hogy egy alezredes miért kap az illetményén felül külön szerződés alapján 20 millió forintot, továbbá, hogy miért kellett az ORFK-nak kommunikációs stratégiára szerződést kötnie, ha van saját kommunikációs igazgatósága.

Tóth Gábor, Budapest rendőr-főkapitánya ellen április elején tettek feljelentést. Az ügyben április 6-án rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség, hangsúlyozva azt, hogy az eljárást ismeretlen tettes ellen indították.

A budapesti rendőrfőkapitány a Népszabadságnak korábban adott interjújában Bencze Józsefhez hasonlóan arról beszélt, hogy néhány héttel korábban hallotta a szóbeszédet, hogy bizonyos körökben a lejáratására, eltávolítására szövetkeznek.

Akkor úgy fogalmazott: senki nem gondolhatja komolyan, hogy az ő lejáratásával, esetleges eltávolíttatásával érdemben befolyásolni lehet egy-egy nyomozás kimenetelét, már csak azért sem, mert a nagy ügyek mind fokozott ügyészi felügyelet mellett folynak.

Ugyancsak a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz az ORFK gazdasági főigazgatóság által kötött egyes megbízási szerződések miatt, hűtlen kezelés bűntettének gyanújával, szintén ismeretlen tettes ellen.

Ebben az ügyben Bencze József tett feljelentést, mert az ORFK Ellenőrzési Szolgálata vizsgálata során megállapította, hogy egy külsős céggel két szerződést is kötöttek, s a két teljesítés - ahogy Bencze József fogalmazott: egy-két részlet kivételével - majdnem ugyanaz volt, holott más típusú megrendelésről volt szó.

A második szerződés alapján kifizetett összeget a cég végül visszafizette.

Olvasóink írták

 • 12. janika 2010. április 28. 12:55
  „Hát igen, ha valaki belenyúl a "méh kaptárba" annak megcsipi a kezét!”
 • 11. kenyeres 2010. április 28. 12:55
  „Szánalmasak, szemrebenés nélkül hazudnak "Nagyjaink"! Lapátra velük, és büntetésüket is kapják csak meg, legyen már rend EBBEN AZ ORSZÁGBAN, kezdjék maguknál!”
 • 10. matezsu2 2010. április 28. 09:31
  „Az országos rendőrfőkapitány ellen tett feljelentés miatt nyomoznak. a győri rendőrség nem nyomozott egy ki falu szennyvízberuházásának hűtlen kezelése miatt, mert a polgármester támogatója túl befolyásos nagykutya a városban, így tudta kivel simíttassa el az ügyet. A végeredmény nem történt hűtlen kezelés, csak mégegyszer annyi lett számlázva, amibe került, és a szerződésben szereplő utómunkák is csak kifizetve lettek, megcsinálva nem.MSZP kormány!!!!!!!!!”
 • 9. Vita-Max 2010. április 28. 07:54
  „Csetneky:
  Nem azon csodálkozik,hogy eljárás indul ellene,hanem azon,hogy kiderült:))))))))))))))”
 • 8. Vita-Max 2010. április 28. 06:25
  „Tudjátok mi tetszik a legjobban? A címe!Nyomozás ismeretlen tettes ellen,aki a Bencze József.Olyan fura,nem??
  Vagy ismeretlen,vagy ismert az elkövető.Persze tudom,hogy addig amig nem derül ki,hogy benne van a pácban addig ismeretlen,de akkor is érdekes ez a jogi megállapítás:))))))))))))))))”
 • 7. szmama 2010. április 28. 05:57
  „El képesztő ami ebben az országban folyik ha ez mind igaz.”
 • 6. tódi 2010. április 27. 21:44
  „Kezdődik - apa - kezdődik :)”
 • 5. MTT 2010. április 27. 18:05
  „Színtiszta politika! Emlékezzetek a Zsanett ügyre, akkor mennie kellett az akkori főmuftinak, pedig szegény akkor itthon sem tartózkodott, de követelték a "fejét", Bene úr lemondott, az állásába került a csatározás. Most Benczén a sor.”
 • 4. Hóhányó 2010. április 27. 17:09
  „Nem zörög a haraszt,ha a szél nem fújja!”
 • 3. Csetneky 2010. április 27. 16:49
  „"Élettársa rendőrségi üzemanyagkártyával használta Bencze József szolgálati autóját, és amikor azt összetörte, a rendőrségnek másfélmillió forintjába került a jármű megjavíttatása. Ugyancsak kifogásolta, hogy egy alezredes miért kap az illetményén felül külön szerződés alapján 20 millió forintot, továbbá, hogy miért kellett az ORFK-nak kommunikációs stratégiára szerződést kötnie, ha van saját kommunikációs igazgatósága. "

  Ha ez mind igaz, akkor miért csodálkozik a jóember, hogy eljárás indult? Azon kellene csodálkozni, hogy ezt eddig meg lehetett csinálni. Éppen arról (is) szólt a választás, hogy az ilyen ügyeknek egyszer és mindenkorra véget kell vetni!
  Persze, ha a leírtak nem fedik a valóságot, akkor más a helyzet, de azt nem tartom valószínűnek.”
 • 2. makacs 2010. április 27. 15:53
  „Akkor ez most a feljelentés feljelentése. Nagyon komoly. Ezt minden bűnöző megteheti vagy csak egy kapitány?”
 • 1. Mankapunka 2010. április 27. 14:42
  „húha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ékszerhamisítókat fülelt le a hajdú-bihari rendőrség

Ékszerhamisító és -terjesztő hálózatot fülelt le a hajdú-bihari rendőrség; a megtévesztésig… Tovább olvasom