Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Nyomoznak a Budapest Airport privatizációja ügyében

A Legfőbb Ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban.
A Legfőbb Ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Budapest Airport privatizációjával kapcsolatban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján, amelyet korábban elutasított a Fővárosi Főügyészség.

Budai Gyula az MTI-t csütörtökön tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség december 15-én kelt határozatáról, amelyben a Fővárosi Főügyészség feljelentést elutasító határozatát részben hatályon kívül helyezték, és a feljelentés egyik pontja kapcsán elrendelték a nyomozást.
    
Budai Gyula október 6-án jelentette be, hogy feljelentést tett a Budapest Airport Zrt. privatizációja ügyében hivatali visszaélés, hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Akkor azt közölte, hogy vizsgálata szerint a BA "hibás  privatizációja" - az elmaradt fejlesztések és az ezzel kapcsolatos szankciók hiánya - miatt a magyar államot körülbelül 85 millió euró kár érte. A feljelentést ugyanakkor a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában elutasította.
    
A Legfőbb Ügyészség mostani határozata szerint ugyanakkor mégis a "hűtlen kezelés bűntettének gyanúját kelti" Budai Gyula feljelentésének egyik pontja. Ez arról szól, hogy noha a Budapest Airport Zrt. a szerződéses kötelezettsége ellenére a 2006-2007 években összesen több mint 46 millió euróval, 2008 és 2010 között pedig összesen 39 millió euróval kevesebb összeget fordított specifikus kötelezettségvállalások teljesítésére, ezen összegeket sem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részére nem fizették meg, sem a bankgarancia lehívására nem került sor, hanem ehelyett a felek között a kötelezettségek átütemezéséről jött létre megállapodás.
    
A Legfőbb Ügyészség ezért a feljelentés e része tekintetében elrendelte a nyomozást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat új nagykövetet neveznek ki

Hat nagykövetjelöltet hallgatott meg szerdai zárt ülésén az Országgyűlés külügyi bizottsága, a… Tovább olvasom