Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nyomozás Képíró-ügyben?

A Simon Wiesenthal Központ arra kérte a magyar Külügyminisztériumot, indítson hivatalos vizsgálatot annak feltárására, hogy magyar diplomaták milyen szerepet játszhattak az általa háborús bűnökkel vádolt Képíró Sándor hazatelepülésében. Efraim Zuroff, az izraeli Wiesenthal Központ nácivadász akciójának igazgatója a kérést tartalmazó, Göncz Kinga külügyminiszternek címzett levelében felhívta a figyelmet Képíró Sándornak arra a korábbi kijelentésére, miszerint a Buenos Aires-i magyar nagykövetség hivatalnokai tudtak argentínai tartózkodásáról.

Dávid: az MDF külföldön

A Magyar Demokrata Fórum megerősödött, immár a harmadik erő Magyarországon, s óriási esélye van, hogy a következő választást ez a párt fogja eldönteni: így azután az MDF nagyobb hangsúlyt akar fektetni nemzetközi kapcsolataira is – szögezte le csütörtökön Brüsszelben Dávid Ibolya.

Orosz energiapolitika

Vlagyimir Putyin elnök ismét tagadta az orosz gáz- és olajkincs külpolitikai nyomásgyakorlásra való használatát csütörtöki éves sajtóértekezletén, Magyarországot is megemlítve a tervezett alternatív vezetékek lehetséges állomásai között.

A pápa felhívása

XVI. Benedek pápa felhívta a zsidókat, a keresztényeket és a muzulmánokat, hogy mélyítsék el párbeszédüket, kölcsönösen tiszteletben tartva különbözőségeiket. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várja az M85-ös út elkészültét?

Tovább olvasom