Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Nyomoz a rendőrség a vásárhelyi betegtragédia ügyében

A rendőrség megindította a nyomozást az április 6-án elhunyt 67 esztendős mindszenti beteg ügyében foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálati anyaga alapján a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya megindította a nyomozást foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen - mondta M. Toronykőy Márta. A rendőrség az esettel kapcsolatban megkezdte az adatgyűjtést, beszerzi az érintett intézményekben keletkezett iratokat, tanúkihallgatásokat foganatosít, majd mindezek alapján sor kerül igazságügyi orvos szakértő bevonására a vizsgálatba - közölte a főhadnagy.

Az Egészségbiztosítás Felügyelet kedden nyilvánosságra hozott határozata szerint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház mulasztott, a mentőautóban elhunyt mindszenti férfi nem kapta meg a megfelelő ellátást az intézményben; a Kórháznak hárommillió forint bírságot kell fizetnie. A Kórház főigazgatója jogszabálysértőnek és igazságtalannak tartja a döntést, az intézmény bíróságon támadja meg a felügyelet határozatát.

Havasi Katalin (Fidesz), a hódmezővásárhelyi önkormányzat egészségügyi tanácsnoka szerint az Egészségbiztosítási Felügyelet a kormány mentegetése érdekében politikai döntést hozott. A jelenlegi egészségügyi tárcát politikailag támogató határozat a kormány döntéseiért a felelősséget az ellátásban közreműködő doktornőre akarja hárítani, megingatva ezzel a betegek és az orvosok közötti bizalmon alapuló szövetséget - írta a politikus közleményében.

Az országos visszhangot kiváltó tragédia még április 6-án történt, és szinte azonnal a politikai viták középpontjába került, miután néhány nappal korábban lépett életbe a Kórházak új ellátási rendje. A 67 éves mindszenti férfi háziorvosi beutalóval jelentkezett a szentesi Kórház sürgősségi belgyógyászati ambulanciáján fokozódó fulladásos panasszal. A beteg akkor a felajánlott Kórházi kezelést saját felelősségére elutasította és távozott az intézményből. Délután három óra előtt a háziorvosa riasztotta a mentőket, akik ekkor a hódmezővásárhelyi Kórház belgyógyászati osztályára vitték a beteget. Az orvos nélküli mentő ekkor a beteggel a szentesi Kórházba indult, ám útközben a férfi keringése összeomlott. A mentősök megpróbálták újraéleszteni a beteget, de már nem tudták megmenteni az életét. Az időközben a helyszínre irányított esetkocsi orvosa sem tudott segíteni a férfin.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Endrei Judit anyaságról, karrierről

Csaknem tíz éve eltűnt a tévéképernyőről, mégis mindenkinek a kedves mosolya és jellegzetes finom… Tovább olvasom