Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Nyomoz a katonai ügyészség a 2006. őszi bántalmazások ügyében bűnpártolás miatt

Nyomozást rendelt el a 2006. őszi bántalmazások ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával a Budapesti Katonai Ügyészség hétfőn - közölte a szervezet szóvivője az MTI érdeklődésére.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok, így részben a hírTV Célpont című műsora, részben pedig korábbi eljárásokban már beszerzett adatok alapján indult meg a nyomozás ismeretlen tettes ellen - mondta Balogh Zoltán arra a kérdésre válaszolva, hogy feljelentés, vagy valami más nyomán rendelték-e el az eljárást.

Hozzátette: a nyomozás jelenleg a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben 2006. őszén történtekre koncentrál.

A hírTV honlapján olvasható, hogy a nyomozás elrendelésére azután került sor, hogy "Célpont című műsorunknak egy leszerelt börtönőr nyilatkozott a 2006. őszén előállított emberek megkínzásáról és brutális bántalmazásáról a fővárosi Nagy Ignác utcai börtönben". Boglyasovszky Csaba, az intézet akkori parancsnoka parlamenti bizottsági meghallgatásán azt állította, hogy csak később értesült a történtekről, a hírTV-nek nyilatkozó börtönőr elmondása szerint azonban a dandártábornok szemtanúja volt a történteknek.

"Az áldozatok azt mondták, hogy nem a rendőrök, hanem a Nagy Ignác utcában szolgálatot teljesítő bv-őrök bántalmazták őket. A hivatalos jelentésbe parancsnoki utasításra mégis az került, hogy a rendőrök verték meg őket az elfogáskor" - olvasható a hírTV honlapján.

Olvasóink írták

 • 6. Jerry 2010. szeptember 30. 16:06
  „"Az áldozatok azt mondták, hogy nem a rendőrök, hanem a Nagy Ignác utcában szolgálatot teljesítő bv-őrök bántalmazták őket. A hivatalos jelentésbe parancsnoki utasításra mégis az került, hogy a rendőrök verték meg őket az elfogáskor" -na akkor most hogy is van ez? A hivatalos jelentést ugye aláírta valaki,akkor pedig tudni lehet, a nevét, így miért indult ismeretlen tettes ellen az eljárás bűnpártolás miatt?A másik dolog, hogy milyen parancsnok az aki hamis tényt közöl egy hivatalos jelentésben?Az meg főleg érdekes, hogy egy leszerelt bv-s szavának hisznek, na meg egy tv csatornának,ami köztudottan részre hajló volt tudósításaiban az események idején. Az is kérdés, hogy elfogott, előállított személyeket miért vittek bv intézetbe a rendőrségi fogda helyett.Minden előállított személyről kellett készíteni jelentést, határozat készült parancsnoki aláírással a befogadásról,elbocsátásról, orvosi igazolás a sérüléseiről stb stb. Miért indult mégis ismeretlen tettes ellen eljárás bűnpártolás miatt? Szóval sok itt még a megválaszolatlan kérdés.”
 • 5. janika 2010. szeptember 28. 17:32
  „Szerintem is ez csak egy bohóckodás.”
 • 4. imre1964 2010. szeptember 28. 09:04
  „Az igazság odaátt van,nálunk nem lesz soha.
  <moderálva>”
 • 3. bojtár 2010. szeptember 27. 20:07
  „1. pirosász 2010.09.27. 19:14---sajnos az esély nagyon kicsi ezek oly mértékbe beleszővődtek a politikába az igazságszolgáltatásba a médiába,hogy ha pl a média azt mondani a saját vizeletünket megidva 10-20évvel is meghoszabodik az életünk a magyar nép majdnem fele nekiálna inni a saját vizeletét mert ezt mondják nekik és nem tudnak a saját eszükkel gondolkodni véleménytalkotni.”
 • 2. nüs 2010. szeptember 27. 19:44
  „sose”
 • 1. pirosász 2010. szeptember 27. 19:14
  „Mikor látjuk már a gyurcsányt és az apró klánt börtönben???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogtól került életveszélyes állapotba egy nyíregyházi lány

Eszméletlen, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy 19 éves nyíregyházi lányt, aki… Tovább olvasom