Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Nyoma veszett a zsákmánynak

A soproni Mátyás király utcában tavaly történt ékszerbolti betörés tettesei fölött ítélkezett dr. Gajdos Anikó soproni bíró és tanácsa. A budapesti bűnözőkre négy év hat hónap, illetve 3 év 8 hónap szabadságvesztést szabtak ki.
A Soproni Városi Bíróságon a többszörösen büntetett előéletű férfiakból álló társaságot a tavaly márciusban elkövetett ékszerbolti betöréssel vádolták. Pk négyen három gépkocsival (egy Forddal, egy Opellel és egy Renault-val) azzal a szándékkal érkeztek Sopronba, hogy az előzőleg teleobjektíves videókamera-felvétellel megszerzett riasztókód segítségével betörjenek a Mátyás király utcai ékszerüzletbe. (Kisalföld, 2005. március 12., Kamerás ékszertolvajok). A Ford Transitot úgy állították le, hogy az lehetőleg takarja a bejárati ajtót, míg az Opelt és a Renault Twingót a Kisfaludy utcában hagyták.
Miközben társai „őrködtek”, N. F. 19 óra 39 perc 49 másodperckor kikódolta a riasztót, majd az ajtót védő lakat levágásával, továbbá hengerzártöréssel biztosította az üzletbe való bejutást. Ezt követően – a betöréshez használt szerszámokkal együtt – beült a Twingóba, s Budapest felé vette az irányt. Ekkor Sz. N. vette át az őr szerepét, Sz. T. és M. M. pedig 21 óra 4 perctől „királynak” érezhették magukat az ékszerboltban. A hat perc alatt, amíg bent tartózkodtak, 12 darab arany karkötőt, 14 pár fülbevalót, 7 gyűrűt, 2 kitűzőt, 15 karláncot, 21 medált, 1 pénztartót, 11 ezüst bokaláncot, 2 ezüst derékláncot, továbbá 2 ezüst szemüvegláncot és különböző márkás órákat szedtek össze. A zsákmány beszerzési ára meghaladta a 2,2 millió forintot. A betörésről egy szemtanú értesítette a rendőrséget. A zsaruk forró nyomon haladva, sikerrel jártak: az egyik autót Csorna belterületén, a másikat még Győr előtt, míg a harmadikat az autópályán állították le. Az ékszereknek azonban nyoma veszett. A biztosító az üzlet kárának egy részét megtérítette, és a történtek miatt az egyik vádlott is fizetett több mint egymillió forintot.
Az ipari kamerák felvételei és más bizonyítékok alapján a bíróság az első-, a másod- és a negyedrendű vádlottakat, mint különösen visszaesőket négy év hat hónap börtönre ítélte. A többszörösen visszaeső harmadrendű vádlott 3 év 8 hónap fegyházbüntetést kapott. A büntetőper fellebbezés miatt a megyei bíróságon folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája

A B csoportban: Dunaferr–Knjaz Milos (szerb) 39–24 (21–13). Tovább olvasom