Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nyolcvanhárom versenysajt az ünnepen

Tegnap délelőtt megkezdődött a kilencedik vitnyédi sajtünnep. Az első nap a szakmai programoké volt, ma délelőtt pedig díjátadással és sajtlovagavatással folytatódik az ország legnívósabb szakmai fesztiválja.
A kétnapos országos sajtverseny alatt Vitnyédre figyel a szakma, bár idén némileg kevesebb gyártó jelentkezett a rendezvényre. Így is az ország szinte minden részéből érkeztek vendégek a Rábaközbe, többek közt Tiszafüred, Szekszárd és a megye több településének termékeit, mintegy huszonkét cég, nyolcvanhárom versenysajtját méricskélte a zsűri péntek délelőtt.
A két helyszínen zajló szakmai értékelésen kemény és félkemény sajtokat (ez utóbbiból több mint húszfajtát), ömlesztett, juh- és kecskesajtokat vizsgált a szigorú zsűri. Az ítészek elnöke, dr. Schreiner Ernő elmondta: a két zsűri hét-hét tagját a gyártó cégek képviselőiből a helyszínen választották ki. Az értékelésnél a termékek állománya, színe, íze, illata és lyukazottsága alapján döntik el a minőségi sorrendet. A díjakat ma délelőtt adják át Vitnyéden.
A rendezvény szervezésében tevékeny részt vállal a csermajori iskola. Méltán büszkék rá, hogy mára a vitnyédi sajtünnep a legnívósabb országos szakmai rendezvénnyé vált.
Míg pénteken a zsűri tesztelte a termékeket, addig ma délelőtt az ünnepélyes díjátadás után sajtlovagavatás és kóstoló lesz, és bemutatják az ország legnagyobb sajtját is, amit természetesen a vendégek el is fogyaszthatnak. Délben mesterszakács-bemutatóval folytatódnak a programok, majd a délutáni kulturális bemutatók mellett a tejivás bajnokai is megmérkőznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjemelés novembertől

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést… Tovább olvasom