Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nyolcmillió forint kártérítés a fejbelőtt tanárnak

Egy peren kívüli egyezség nyomán rekordösszegű, nyolcmillió forintnyi kártérítést kaphat a Készenléti Rendőrségtől az a középkorú férfi, akit 2006. október 23-án közvetlen közelről lőttek fejbe gumilövedékkel a rendőrök. - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap hétfői száma szerint a korábban református lelkészként, sérüléséig pedig tanárként dolgozó Kis László nem vett részt az utcai eseményekben, csupán hazafelé sétált, amikor ok nélkül tüzet nyitottak rá az egyenruhások. A lövéstől a férfi súlyos koponyasérült szenvedett, jelenleg rokkantnyugdíjas.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédje a lapnak elmondta: összesen 22 millió forint kártérítést, annak kamatait, illetve havi százezer forintos életjáradékot követeltek a Készenléti Rendőrségtől, azonban megbízója szerette volna mihamarabb lezárni a két és fél éve tartó kálváriát, ezért fogadta el a hatóság nyolcmilliós ajánlatát. Az egyezség szerint a pénznek május 26-ig kell a sértett számlájára érkeznie. Ha ezt megkapják, elállnak a pertől, amelyben egyébként várhatóan május 28-án hirdetett volna elsőfokú ítéletet a bíróság - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

 • 16. rivotril?mg 2009. május 18. 19:41
  „http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=rivotril2mg --ezt lessétek meg emberek--”
 • 15. FB 2009. május 18. 19:07
  „PrettyWoman!
  8 milliárd? Biztos valamelyik igazmondó híradóban volt.

  Erről jut eszembe, a 4-es metróra 60 milliárddal kevesebb pénzt kapunk, amit valahonnan pótolni kell. Az ingatlanadóval 30 milliárd forint bevételt remélnek. Azért kell sarcolni az embereket, hogy legyen egy kis aprópénz amivel semennyit se lesz jobb a költségvetésnek?”
 • 14. MTT 2009. május 18. 17:43
  „10,-nek tökéletesen igaza van, - miért, nem ezt csinálják, mikor elborult aggyal törnek-zúznak? Ez lenne egy 21.-ik századi tüntetés? Ugyan már...Ezt senki nem veszi komolyan, vagy tényleg ennyire elvakultunk, mi, emberek???”
 • 13. akinemfél 2009. május 18. 17:42
  „Eljen az MSZP minden párttagja !”
 • 12. AHA. 2009. május 18. 16:52
  „PrettyWoman
  A külföld rossz példa.Ott vannak csak igazi tüntetések.Ez csak gyenge utánzat.
  Te is azok közé tartozol akik mindenhol ezerrel nyomják,hogy ilyen nehéz meg olyan nehéz.
  Aztán ha cselekedni kell meg az asztal alá bújik.
  Franciaországot lángra lobbantották. Ott ki került börtönbe mit gondolsz?
  Ki fizette meg a kárt mit gondolsz,
  Persze, biztos a munkanélküliek!
  De utálom ezt a " bezzeg külföld" dumát.”
 • 11. varpeter 2009. május 18. 16:44
  „Nem akarom túlokoskodni a dolgot, de ez a csőcselékezés, bűnbandázás igen érdekes megnyilvánulás a társadalom agyhalott agymosottjai részéről...
  Persze, általában csak az utókor dönti el (szerencsére!), mit tekint majd a történelem forradalomnak, s mit a hőzöngő csőcselék agresszív törés-zúzásának. Egyesek véleményalkotását alkalmazva Franciaországban utólagosan el kéne törölni július 14. ünneplését, mert 1789. július 14-én a "hőzöngő csőcselék" lerombolta egy állami tulajdonban álló párizsi intézmény épületét, név szerint a Bastille nevű börtönt (ez az esemény vált a nagy francia forradalom nyitó akkordjává) - meg kéne fizettetni az okozott kárt, igaz? :-)
  Picit nevetséges! :-)”
 • 10. PrettyWoman 2009. május 18. 16:19
  „Igazad van, Miracle. A kárt nekünk kell megfizetni, adófizető állampolgároknak, amit a csőcselék okoz az utakon, köztereken. Nekem sem tetszik, amit a kormány művel, az sem, amit a jelenlegi tesz. De mi lesz jobb attól, ha feljgyújtom ártatlan emberek autóját, betöröm a telefonfülkéket, kirakatokat, felrúgom a kukákat, nekimegyek maszkban a rendőröknek (amit külföldön helyből büntetnek)? Szerintem semmi sem lesz jobb, és én sem fogom jobban érezni magam attól, hogy vandálkodtam, kárt okoztam. De ettől még nem érzem azt, hogy a kormány szekerét tolnám, csak jogkövető ember vagyok. Aki pedig kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ehhez képest maximum 30 ezer forintos bírságról hallottam. De az is ritka. Az elmúlt néhány évben összesen 8 milliárd forintot okoztak az utcai tüntetők (valamelyik hírekben volt). Én a szólásszabadsággal és véleménynyilvánítással is 100%-osan egyetértek. Vonuljanak fel, tüntessenek, vigyenek zászlót, transzparenseket. Esetleg még skandálhatnak is, ha ettől jobban érzik magukat. De ne törjenek-zúzzanak.”
 • 9. jockey 2009. május 18. 13:00
  „Ehhez van esze a sünöknek! Bezzeg a Cosma gyilkosság elkövetőivel szemben nem ilyen kemények. Lásd a másik cikket. Aki szerint nem jogos a kártérítés, kívánom neki, hogy teljesen ártatlanul lőjék szét a fejét gumilövedékkel, azután majd gondolkozhat. Ha lesz mivel.”
 • 8. knifemaster 2009. május 18. 12:26
  „5.
  Ugyan mi gátolja meg a megfelelő szerveket,hogy feljelentést tegyenek garázdaságért?
  Ők is megtehetik a megfelelő lépéseket,mint ahogy a cikkben szereplő is megtette.
  Ugye milyen érdekes?”
 • 7. AHA. 2009. május 18. 11:54
  „miracle
  A károkat nem a csőcselék okozta,hanem a kormányod!
  Teljesen egyedül!
  Csak az a baj, hogy azt is mi fizessük!”
 • 6. obama 2009. május 18. 11:47
  „ez a 8 milla keves en legalabb 40 millat kernek es eletem vegeig havi 120 ezret ez realis lenne.”
 • 5. miracle 2009. május 18. 11:22
  „A hőzöngő csőcselékenk nyilván semmi köze az egészhez. Nem hallottam róla, hogy ők is szépen tejeltek volna az általuk okozott károkért. Megint csak egyirányban működik a dolog.”
 • 4. H.Gabi 2009. május 18. 10:50
  „Az gondolom senkit sem zavar, hogy a sok alkeszt, drogost, gyilkost a mi pénzünkön tartja el az állam, de szegény férfitól sajnálja a kártérítést, ami nem adja vissza az előző életét.Tipikus emberi tulajdonság, nem a jónak örülünk, hanem keressük, hogy mibe lehet belekötni..No comment!”
 • 3. knifemaster 2009. május 18. 10:36
  „Ennél nagyobb gondotok sose legyen ...:D
  Fordított helyzetben,gondolom lemondanátok a kártérítésről.”
 • 2. MTT 2009. május 18. 10:21
  „majd az adófizetőkön behajtják, mint minden egyéb mást...”
 • 1. g.konig 2009. május 18. 08:23
  „Ezt is mi fizetjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antirasszista tüntetés Budapesten: két-háromezres tömeg

A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom kirekesztés és erőszak elleni… Tovább olvasom