Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Nyolcan jelentkeztek a Danubius és a Sláger frekvenciáira

Nyolc pályázat érkezett a hétfő délutáni beadási határidőig a két országos kereskedelmi rádiós koncesszióra - értesült médiahatósági forrásból az MTI.
A közlés szerint a most a Sláger és a Danubius által használt frekvenciára egyaránt négy-négy jelentkező volt; részleteket a tájékoztatás szerint még a délután folyamán publikál az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) július 20-án fogadta el a jogosultság hét évre odaítéléséről szóló pályázat végleges szöveget.

Július közepén, a médiahatóság háttérbeszélgetésén az MSZP által a testületbe delegált Gyuricza Péter arról beszélt: a november 4-i testületi ülésen - azaz a hatályos jogosultságok lejárta előtt két héttel - hirdethetnek győztest, és emlékeztetett arra, hogy ez az időpont előbbre kerülhet, ha nem kell kihasználni a pályázatok hiánypótlásához rendelkezésre álló két hetet. A kiírás szövege szerint a 2011. július 1-jéig tartó első szakaszra ajánlhatnak meg 350 és 700 millió forint közötti díjat az indulók, míg a hétéves koncesszió hátralévő részére - a 200 milliós fix összeg mellett - a nettó árbevétel legalább nyolc százalékával indulhatnak; felső határt pedig nem állapított meg a testület, amely korábban a bevétel 10-15 százalékában szabta volna meg ezt a tételt.

Havi átlagban kell teljesíteni a 25-35 százalékos sávban megajánlható magyar zenei kvótát, amelynek végső értékét "a műsorszolgáltató három év alatt évenként egyenletesen emelve is elérheti".

Ugyanakkor - a reggel öt és este tizenegy óra közötti sávban - heti 25-100 percnyi civil, illetve nem pártpolitikai műsort kell vállalniuk a frekvenciáért versenybe szállóknak. Az összpontszám műsorszolgáltatási tapasztalatért odaítélhető tizedéről döntve "nem értékelhető hátrányként, ha a pályázó nem országos műsorszolgáltatási tapasztalattal rendelkezik."
Az ORTT a december 31-én lejárt frekvenciastop miatt nem tudta tavaly kiírni a pályázatot a Sláger Rádió és a Danubius Rádió által 1997 óta használt két frekvenciatartományra, majd a testületen belüli viták mellett az is hátráltatta a munkát, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) csak június közepén döntött egy, a témába vágó médiatörvény-módosításról. Az Ab akkor megsemmisítette azt a passzust, amely lehetővé tette volna, hogy a hullámsávok jelenlegi használói pályázat nélkül újrázhassanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén Zsolt várhatóan részt vesz az MTV új reggeli műsorában

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke várhatóan részt vesz a Magyar Televízió (MTV) új reggeli műsorában… Tovább olvasom