Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Nyolc év után beszedik a pótdíjat

Szerda esténként fél 8-tól látható a Városi Televízió és a Délmagyarország közös műsora, a Szemközt. Legutóbb Bálint Jánost, az SZKT jogtanácsosát arról kérdezte lapunk főmunkatársa, Oláh Zoltán és a televízió szerkesztő-riportere, Márok Tamás, hogy a társaság milyen sikerrel tudja behajtani a parkolásért nem fizetőktől a pótdíjat.
– Szegeden nyolc évig, 1996 és 2004 között, nem hajtották be a pótdíjat azoktól, akik nem fizettek a parkolásért – jelentette ki Bálint János. Az SZKT jogtanácsosa ehhez hozzátette: máig nem tudja, hogy ennek mi volt az oka.

Bálint János mielőtt konkrét eseteket említett volna megjegyezte, az emberek többsége vásárol parkolószelvényt vagy bérletet, persze vannak cégek és magánszemélyek, amelyek, illetve akik, már azt hitték, hogy megússzák, de tévedtek. A Szepark Kft. ugyanis mindenkitől behajtja az elmaradt pótdíjakat.

A jogtanácsos személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el, hogy melyik az az egyébként szegedi cég, illetve ki az a magánszemély, amelyik, illetve aki legtöbbször várakozott parkolójegy nélkül, de annyit elmondott, hogy adósságuk közel egymillió forint.

Bálint János arra a felvetésre, hogy a bírság összege túlzó, alapesetben akár hatvanszoros is lehet, azt mondta, minden nézőpont kérdése, egyébként ők csak alkalmazzák a hatályos önkormányzati rendeletet.

– A Szepark a rendszeresen nem fizetőktől a bíróságon kényszeríti ki az elmaradt pótdíjak és bírságok rendezését. Mivel eddig minden esetben videofelvételekkel tudtuk bizonyítani, hogy követelésünk jogos, még nem vesztettünk pert – jelentette ki Bálint János.

A közlekedési társaság jogtanácsosa tudja, hogy vannak, akik rokkantigazolvánnyal, nyilvánvalóan jogosulatlanul, ingyenesen parkolnak. Ezzel kapcsolatban kijelentette: a Szepark munkatársainak nincs joga ellenőrizni, hogy a rokkantigazolványt jogosan vagy jogtalanul használja-e a jármű tulajdonosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzcsapok a védelemért

Sopronban és környékén több száz tűzcsap biztosítja vészhelyzetben az oltáshoz szükséges vizet.… Tovább olvasom