Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Nyolc év a dóci szurkálónak

Helybenhagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét a Szegedi Ítélőtábla tanácsa, és jogerősen nyolc év hat hónap fegyházzal sújtotta azt a férfit, aki két éve ittasan, késsel támadt rá egy emberre Dócon.
Két évvel ezelőtt május 22-én délelőtt kétszer is betért italozni az egyik dóci vendéglőbe egy 36 éves férfi. Amikor másodszor is leült inni, szóváltásba keveredett a sértettel, és kisebb dulakodás alakult ki közöttük. Ezt követően az ittas vádlott az időközben a helyszínre érkező élettársával hazaindult a kocsmából, de még távozása előtt megfenyegette a sértettet.

Hazaérkezve magához vett egy konyhakést, visszatért az italboltba, ahol minden előzmény és szóváltás nélkül mellkason szúrta a kocsma egyik padján üldögélő sértettet. Ezután kérte a kocsmában lévőket, hogy hívják a rendőrséget. A sértett sérülései nyolc napon belül gyógyultak, de a vádlott által használt eszközzel akár halálos sérülés is kialakulhatott volna.

Az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság úgy ítélte, hogy a vádlott, aki a helyszínen megvárta a kiérkező rendőröket, ebbe a lehetőségbe belenyugodva követte el tettét, ezért emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év 6 hónap fegyházra ítélte, és 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a minősítés megváltoztatása, egyben enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést; a Szegedi Ítélőtábla tanácsa jogerős határozatában helybenhagyta a korábbi döntést, és elrendelte a férfi kényszergyógykezelését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom