Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nyolc és fél év fegyházat kapott a szekszárdi emberkereskedőt

Az elsőrendű vádlott és szervezete nehéz körülmények között élő nőket vásároltak meg, és nemegyszer veréssel kényszerítettek prostitúcióra.
Nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön első fokon, nem jogerősen a szekszárdi emberkereskedelem ügyében indult per elsőrendű vádlottját.

A 64 éves szekszárdi férfit bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem, kitartottság, személyi szabadság megsértése, többrendbeli kerítés és lőfegyverrel való visszaélés miatt mondta ki bűnösnek a törvényszék büntetőtanácsa. A határozat szerint a vádlott, aki betegségei miatt a tárgyaláson tolókocsiban jelent meg, nem bocsátható feltételesen szabadlábra.

A per további tizenegy vádlottja közül tízet - szintén nem jogerősen - bűnszervezetben való részvétel, kerítés, emberkereskedelem, kitartottság, uzsora-bűncselekmények miatt két és hét év közötti, két esetben felfüggesztett fegyház-, illetve börtönbüntetésre ítélt a törvényszék, egy embert felmentett a kerítés vádja alól.

A csoport tagjai a vád szerint 2009 és 2011 között nehéz körülmények között élő nőket vásároltak meg, és nemegyszer veréssel kényszerítettek prostitúcióra Szekszárd mellett, Hidaspetrén, valamint svájci, ausztriai, németországi bordélyházakban. A külföldön szerzett jövedelem hazajuttatása az elsőrendű vádlott fiának a feladata volt, őt Németországban tartóztatták le 2011 márciusában. Hat vádlottat 2011. július 20-án Szekszárdon a Terrorelhárítási Központ munkatársai vettek őrizetbe.

Sárecz Róbert tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában úgy fogalmazott: anyagilag kiszolgáltatott, iskolázatlan, reményvesztett nőknek kínáltak kitörési lehetőségeket, akik korábban is prostitúciós tevékenységet folytattak igénytelen körülmények között, minimális bevétel mellett.

A törvényszék a csaknem két évig tartó perben mintegy száz tanút hallgatott meg. A bíró ismertetése szerint a Frankfurtban, legálisan működő bordélyházban dolgozó prostituáltak átlagosan napi 14 kuncsaftot fogadtak, több mint 16 órát dolgoztak aktusonként 20 euróért. Hét sértett összesen 106 millió forint bevételhez juttatta a bűnszervezetet, ebből tagjai 53 millió forint illegális jövedelemre tettek szert.

A Frankfurt am Main-i törvényszék a sértettek számára kártérítés címén jelentős összegeket ítélt meg. Öt nőnek összesen csaknem 240 ezer euró - mintegy 70 millió forint - kamatos megfizetésére kötelezte a szekszárdi "klán" fejének fiát, aki elhelyezte a lányokat a frankfurti nyilvánosházban. A 43 éves férfit 2012. májusban ugyancsak a frankfurti törvényszék 13 év börtönbüntetésre ítélte szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett minősített emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt.

Az elsőrendű vádlott felmentésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: megkezdődött a tankönyvrendelés

Kevesebb, de garantáltan jó minőségű könyvekből tudnak választani az iskolák, és jóval olcsóbbak… Tovább olvasom