Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nyíregyházi zsarolás koporsóval?

Extraprofittal árusítja kegyeleti kellékeit a nyíregyházi temetkezési vállalat, és az igazgató júniustól csak úgy engedélyezi a temetést, ha a hozzátartozók a cégtől vásárolnak - írta a Népszava csütörtökön.
A kevésbé tehetősek nem tudják megfizetni a cég árait, ezért a térség legnagyobb koporsógyártójától közvetlenül - és jóval olcsóbban - vásárolnak, az idén néhány hónap alatt 40 család vitt be a temetőbe temetkezési kelléket. A lapnak egy hozzátartozó elmondta, hogy apósa temetésére nem akarták "beengedni" a máshol vásárolt koporsót azzal az indokkal, hogy júniustól csak a helyben vásárolt koporsóval engedélyezik a temetést. A hölgy a jegyzőhöz fordult, aki ugyan nem tartotta jogszerűtlennek az eljárást, de felhívta a temető igazgatóját, aki ezt követően - igaz, felár megfizetése ellenében - engedélyezte a szertartást.

A Népszava úgy tudja, a hasonló ügyekben érintett családok pertársaságot akarnak létrehozni, hogy együtt lépjenek fel anyagi és erkölcsi káraik kompenzálásáért. Az ügy várhatóan a városi közgyűlés ülésén is szóba kerül, és vizsgálóbizottság alakulhat a temetkezési cég eljárása miatt - írta a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a debreceni plázában

A bevásárlóközpont mozijának gépterme gyulladt ki, senki sem sérült meg. Tovább olvasom