Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Nyilvánosságra hozzák az olajügyek titkosított dokumentumait

Szeptember 3-án, az olajügyekben keletkezett iratokat vizsgáló munkacsoport következő ülésén várhatóan nyilvánosságra hozzák a dokumentumok egy részét - közölte Szilvásy György.
A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter korábban elképzelhetőnek tartotta, hogy ez már júliusban vagy augusztusban megtörténik, de - mint mondta - sokkal több anyag van annál, mint amennyit gondoltak. Ráadásul a nyári szabadságolások is lassították a munkát.

A kormány június végén hozott létre munkacsoportot a mintegy 80 ezer oldalnyi, olajügyekkel foglalkozó anyag vizsgálatára, illetve titkosításának felülvizsgálatára. A munkacsoportban a Nemzetbiztonsági Hivataltól a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságáig valamennyi titokgazda képviselteti magát.

A távirati iroda úgy tudja, a munkacsoport eddig három ülést tartott, és a tagok egyetértettek abban, hogy a kezdeményezőjéről, Pallag László kisgazda képviselőről elnevezett parlamenti vizsgálóbizottság anyagainak felülvizsgálata, illetve az olajügyeket érintő teljes dokumentáció áttekintése, felülvizsgálata ebben az évben nem hajtható végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete 168 óra az utakon Fejárben

Tovább olvasom