Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Nyílt napon

a vállalkozói szféra

A győri közgazdászképzés szaktekintélyei találkoztak tegnap a régió mintegy ötven vállalkozójával a Széchenyi István Egyetemen. Ez volt az első ilyen jellegű tanácskozás, mondhatjuk úgy: a tudás kínálati és keresleti oldala között.
Rechnitzer János, a győri jog és gazdaságtudományi kar dékánja tájékoztatta tegnap a régió vállalkozói szférájának mintegy ötven képviselőjét a közgazdászképzés jövőjéről és a magyar oktatásban elfoglalt helyéről. Elmondta: a szak tizenhat éve, a levelező tagozat 1995-ben, a kiegészítő egyetemi képzés 1997-ben, az ötéves egyetemi oktatás 2001-ben, a nemzetközi kapcsolatok 1999-ben, a nemzetközi kommunikáció szak pedig 2003-ban indult meg a Széchenyi-egyetemen (SZE). Kiderült az is: a felfutás évétől, 1995-től 300 és 400 között mozgott a hallgatói létszám, ma pedig csak a nappali képzésben körülbelül 4200-an vettek részt. A magyar közgazdászképzésben tanuló nappali tagozatosok mintegy 5,2 százaléka jár Győrbe, s fontos adat, hogy az Országos Felsőoktatási Információs Központ értékelése szerint a 32 magyar képzési helyből a SZE ötödik helyet ért el a diploma értékét tekintve, s harmadik helyen végzett a bejutási ará nyt illetően.
A dékán a jelenlegi legfontosabb kutatási területnek a kis- és középvállalkozások marketingtevékenységét, valamint a közép-európai gazdaság közeljövőjét tartja. A rövid távú tervek között említette: az egyetem törekszik arra, hogy minden tanszéken főállású, idegen nyelvű tanárokat és külföldi, kinevezett professzorokat alkalmazzon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden zsák homok után számláznak

Az árvízi védekezés a becslések szerint 20 milliárd forintba is belekerülhet. A költségeket az állam… Tovább olvasom