Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Nyílt levelet írt Gyurcsány Ferencnek a Fidesz-frakció

Nyílt levélben reagált a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja Gyurcsány Ferenc volt kormányfő Schmitt Pál köztársasági elnöknek írt, szintén nyílt levelére.

"Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy következetes ember! És ezzel erényei felsorolásának a végére is értünk" - kezdődik a Fidesz honlapján olvasható levél, amelyben a vezető kormánypárt parlamenti frakciója úgy ítéli meg, Gyurcsány Ferenc következetes abban, hogy minden köztársasági elnököt - függetlenül attól, hogy az hivatalában van, vagy már leköszönt onnan - nyílt levelekben szólít meg, oktat ki. A Fidesz képviselőcsoportja szerint a volt kormányfő "kényszeresen tanácsokat osztogat, erkölcsi irányt szab, miközben még saját tettivel sem számolt el, saját hibáit sem ismerte be".

Mint írják, Gyurcsány Ferenc az államfő egyik legfontosabb erényének az együttérzés képességét tekinti. Mi hisszük, hogy ez - lehetőségeihez mérten - minden magyar állampolgár, köztük az ön feladata is, amelynek teljesítésére ön azonban alkalmatlan volt - fogalmaznak, hozzátéve: a gyengék, kisebbségben lévők, alávetettek oltalmazása akkor is feladata lett volna, amikor a volt miniszterelnök "azok +munkáját+ dicsérte, akik erőfölényükkel aljas módon visszaélve, brutálisan megalázták a gyengéket".

"Ön tette ugyanis gyengévé és elesetté ezt az országot és ezt a nemzetet, amelynek megújítása, önbizalmának visszaadása, talpra állítása most a mi feladatunk. Mi erre szerződtünk, erre esküdtünk" - áll a fideszes nyílt levélben, amely szerint Gyurcsány Ferenc "az alkotmányra tett esküjét hivatali ideje alatt számtalanszor megszegte". Leszögezik, hogy az az alkotmány, amelyet "ilyen kicsinyes cselekkel büntetlenül ki lehet játszani, megújításra szorul".

Ön a saját, alávaló politikai érdekei miatt rábírta pártját arra, hogy maradjon távol az alkotmányozás folyamatától, noha több párttársa, választóik jogos elvárásának megfelelően részt kívánt venni ebben a közös, mindannyiunk számára fontos munkában - fogalmaznak.

A Fidesz szerint a volt kormányfő azzal, hogy nemet mondott a közös munkára és erre uszította párttársait is, elárulta a szocialista párt szimpatizánsait, most pedig "elvtelenül használja őket, amikor tüntetni hívja az embereket az alaptörvény ellen". "Mi látjuk, hogy Ön csak eszközként tekint a szocialista párt elkötelezettjeire, akiknek a hátán vissza akar mászni a hatalomra. Sajnáljuk - bár hosszú évek óta tudjuk, - hogy Ön nem odavaló ember.

Magyarország érdekében ezt végre vegye tudomásul!" - zárul a Fidesz nyílt levele.

Gyurcsány Ferenc kedden, szintén az interneten tette közzé nyílt levelét, amellyel Schmitt Pál hétfői, napirend előtti parlamenti felszólalása kapcsán fordult az államfőhöz. Mint írta, beszédében Schmitt Pál üdvözölte az új alkotmány megalkotását, és kritikával illette azokat, akik tiltakozásként ebben nem kívánnak részt venni. "Az alkotmány szerint Önnek köztársasági elnökként ki kellene fejeznie a nemzet egységét. Most mégis süket és érzéketlen volt a választók közel felét képviselő pártok és a mögöttük álló választók érvelésére" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 8. zeta62 2011. április 14. 22:52
  „Vajon mi mást akarna ovi eladni az általa idecsábítani szándékozott izraeli befektetőknek???”
 • 7. Fürgeszarvas 2011. április 14. 09:17
  „http://w.blog.hu/2011/04/14/a_pedofilok_vedoszentje”
 • 6. Fürgeszarvas 2011. április 14. 07:49
  „A Kisalföldben még mindig ez a hír : a gyurcsányozás !
  A pécsi és az orosházi pedofil csuhásokról miért nem lehet olvasni ? Vagy esetleg arról,hogy miért is váltották le a vatikáni nunciust ? ( Aki egyébként fedezte Mayer püspök pedofil disznóságait !)”
 • 5. kerteszb 2011. április 13. 17:11
  „A két ...”
 • 4. stewe7109 2011. április 13. 14:39
  „Szájkarate...”
 • 3. Stive 2011. április 13. 14:09
  „Sajnos ők sem nagyon dolgoztak,voltak bent a parlamentben az előző kormány idején...vagy rosszul emlékszem??...De ezért tart itt országunk,mert a politikusnak nevezett állatfaj 1990 óta képtelen egy célért együtt dolgozni. Ami meg most folyik,hát ez már kabaré!”
 • 2. Madarász 2011. április 13. 13:45
  „Na Orbánnál és a bagázsánál jobban eddig még senki nem alázta meg a népet és a gyengéket...”
 • 1. fióka 2011. április 13. 12:22
  „Orbán Viktor elmondása szerint az alkotmányozási kérdőívek kitöltőinek nagy része is a termőföldek és vizek védelmét tartotta fontosnak. Hétfőn viszont a kormánypárti frakciók tagjaival együtt nemet mondott minderre.
  A Fidesz-KDNP frakció tegnap nemet mondott a hazai föld és vizek védelmére. Mint ismeretes, a Jobbik önálló módosító indítványt nyújtott be, ami a magyar termőföld- és ivóvízkincs megóvását alkotmányos garanciába foglalta volna. A javaslat lényege az volt, hogy természetes kincseink kizárólag állami, önkormányzati, vagy magyar természetes személy tulajdonát képezhetnék. A nemzeti párt - ismervén a kormányzó erők álságos magatartását a kérdésben - név szerinti szavazást kezdeményezett a módosítóról, amelyet a jobbikos honatyákon kívül kizárólag a ház négy független képviselője támogatott.
  És Te velünk vagy még?
  Az eset jól bizonyítja, a Fidesz "bort iszik és vizet prédikál" politikáját. Elég, ha Orbán Viktor március 28-ai napirend előtti felszólalását vesszük alapul. A miniszterelnök a nemzeti konzultáció, azaz az alkotmányozáshoz kapcsolódóan beérkező, 916 ezernél is több kérdőív kiértékelése után mondta, ezeket a mondatokat:
  "Tisztelt Ház! Jóformán nincs olyan, aki ne értene egyet azzal, hogy szükségünk van a nemzeti vagyon, azon belül is a termőföld és a vízkészlet alkotmányos védelmére. A magyarok minden eddiginél hangosabban és határozottabban megüzenték, hogy Magyarország nem eladó, a magyar föld és a magyar víz nem eladó, sem most, sem később."
  Azaz elismerte az alkotmányozáshoz kapcsolódóan kiküldött kérdőívre válaszolók jelentős része a termőföld és a hazai vizek védelmét is az alaptörvénybe szerette volna foglaltatni.
  Mint ismeretes, az erre vonatkozó kérdés a Nemzeti Konzultáció 2011. kérdőíven tizedikként, pontosan így szerepelt:
  Vannak, akik azt gondolják, hogy az új alkotmánynak védenie kell a nemzeti vagyont, különös tekintettel a termőföldet és a vízkészletet. Mások ezt nem tartják fontosnak. Ön mit gondol?
  Válaszlehetőségek:

  a) Az új magyar alkotmány helyezze védelem alá a nemzeti vagyont.

  b) Az új alkotmány ne helyezze védelem alá a nemzeti vagyont.

  c) Nem tudom megítélni a kérdést.
  Most akkor hova kell figyelni?
  Még aznap Orbán Viktor a Magyar Televízió Este című műsorában szintén megerősítette a termőföld és vízvédelem jelentőségével összefüggésben, a parlamentben is elmondott álláspontját, sőt jelezte, hogy ebben az ügyben nem az Unió a fontos, hanem Magyarország.
  A hirado.hu így idézi a miniszterelnök szavait:
  "A kormányfő szólt arról is, hogy az alaptörvény a föld, a víz és az erdő esetében is a tulajdonjogi, illetve a természeti védelmet is tartalmazza majd. Elmondta, hogy az ivóvíz feletti rendelkezés joga szerencsétlenül alakult az országban, ezért a szabályokat átláthatóvá kell tenni, és egyértelműsíteni kell, hogy az ellenőrzés az állam joga.
  A termőfölddel kapcsolatban hangsúlyozta: nem Brüsszelre kell figyelni, mert több európai országban - például Ausztriában és Franciaországban is - számos jogi technika van arra, hogy a helyi gazdák megtartsák a földet."
  Ehhez képest a tegnapi név szerinti szavazás után a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, Lázár János arra hivatkozott, hogy azért nem támogatták a módosító javaslatot, mert a termőföldek és vizek védelme uniós normákat sértene.
  Kérdés, hogyha ezzel ennyire tisztában voltak, akkor miért került rá a föld- és vízvédelemről szóló kérdés a Nemzeti Konzultáció kérdőívére? Orbán Viktor pedig miért tett többször is hitet amellett, hogy ez a passzus bekerül az alaptörvénybe.
  A Fidesz és a KDNP saját szavazóit és a Nemzeti Konzultációban résztvevőket is átverte. Ismét nemzetinek mutatva magát árult el egy létfontosságú ügyet. A termőföldnek és a víznek az Unió és a Magyar Tudományos Akadémia felmérései szerint is rövidesen az olajjal és az arannyal vetekedő értéke lehet. Hazánknak kevés lehetősége közül e kettő jelenthetne a jövőben kitörési pontot. Ehhez viszont a kétharmados nemzeti együttműködőknek igennel kellett volna voksolniuk. Nem tették, ezzel viszont ismét bizonyították, hogy mennyit ér a kormánypártok és a miniszterelnök szava.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok - Elfogultságot jelentett be Kiss Árpád a bíró ellen

Elfogultságot jelentett be a hat halálos áldozattal járó, romák elleni támadássorozat tanácsvezető… Tovább olvasom