Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Nyílt levélben kért bocsánatot a pofozkodó villamosvezető

Nyílt levélben kért bocsánatot a 4-es villamos - azóta már elbocsátott - járművezetője attól az állapotos nőtől, akit megpofozott.
Nyílt levélben kért bocsánatot a 4-es villamos - azóta már elbocsátott - járművezetője attól az állapotos nőtől, akit néhány héttel ezelőtt megpofozott a fővárosban. A villamosvezető az MTI-hez eljuttatott levelében elismerte, hogy súlyos hibát követett el.

Az elbocsátott villamosvezető azért választotta a bocsánatkérésnek ezt a módját, mert még nem sikerült személyesen felvennie a kapcsolatot az arcul ütött asszonnyal.

Mint írta: a többtonnás villamost sikerült megállítania, de a feszültség sajnos kitört belőle. Szeret villamost vezetni, az utasokkal az elmúlt 20 évbe soha nem volt konfliktusa, és balesetet sem okozott - áll a levélben.

A június 17-én történt eset előzménye a BKV akkori beszámolója szerint az volt, hogy két nő a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tilos jelzés ellenére a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett. A járművezető a baleset elkerüléséért azonnal vészfékezni kezdett. A jármű megállt, de ekkor a villamosvezető azt észlelte, hogy az egyik nő eltűnt a látóteréből. Ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön arról, sikerült-e elkerülni a balesetet.

Az ekkor már a járdaszigeten álló két nővel a villamosvezető szóváltásba keveredett. A jármű vezetője, az átélt ijedtség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki - saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a sokktól térdre rogyott, és elkezdte fájlalni a hasát. Ekkor derült ki, hogy 6 hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, majd megfigyelésre kórházba szállították.

A BKV Zrt. június végén, az ügy kivizsgálása után, azonnali hatállyal felmondott a villamosvezetőnek. Mint írták, a villamosvezető viselkedése összeegyeztethetetlen a társaság szolgáltatói tevékenységével. A nő szabálytalanul lépett a villamos elé, de mint hangsúlyozták, "egy terhes anya bántalmazására nem adhatunk felmentést és nem találhatunk rá alapos, mentő indokokat".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtotta korábbi élettársa házát egy férfi Kecskeméten

Őrizetbe vettek egy férfit Kecskeméten, aki vasárnap megjelent korábbi élettársa tanyájánál,… Tovább olvasom