Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Nyilatkozni kell

A gazdálkodóknak nyilatkozniuk kell a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felé, hozzájárulnak ahhoz, hogy az MVH-val szemben keletkezett lejárt tartozásukat a számlát kezelő pénzintézet automatikusan, külön végrehajtási határozat nélkül kiegyenlítse a hivatal felé – közölte a Magyar Agrárkamara (MA) kedden.
Az agrárkamara emlékeztet, hogy a tartozások automatikus behajtását egy tavaly év végén elfogadott törvénymódosítás teszi lehetővé. A gazdálkodóknak például egyes támogatásokkal kapcsolatos szankciók esetében keletkezhettek tartozásaik a hivatallal szemben.

A lejárt tartozásokra vonatkozó nyilatkozatot a különféle kérelmek benyújtásával egyidejűleg, de legkésőbb a kérelem módosítására rendelkezésre álló időszakon belül kell benyújtani. (Ilyen kérelem lehet egyebek között a sertés és baromfi állatjóléti támogatás, a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás.)

A nyilatkozat megtétele alapvető érdeke a gazdálkodóknak, ugyanis a nyilatkozatot nem tartalmazó kérelmet az MVH-nak érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítania.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pécsi Kodály Központ orgonája jövőre készül el

Jövő év augusztusára készül el a tervek szerint a pécsi Kodály Központ koncertorgonája, melyet egy… Tovább olvasom