Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nyilatkozat kifüggesztése: az LMP visszavonatná, Navracsics nem érti, mi a baj vele

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője hétfőn napirend előtt a parlamentben azt kérte a kormánytól, vonja vissza a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kihelyezéséről szóló rendeletét. Navracsics Tibor közölte: a nyilatkozatban mindenki számára elfogadható értékek vannak rögzítve, amelyekért minden magyar összefoghat és jó érzéssel dolgozhat.

Az ellenzéki képviselő annak kapcsán szólalt fel, hogy a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet szerint jól látható helyen ki kell helyezni a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot az államigazgatási szervek épületeiben. A kormányrendeletben többek között a köztársasági elnököt, a házelnököt és az önkormányzati vezetőket is kérik, hogy gondoskodjanak a nyilatkozat kifüggesztéséről.

A kormányrendelet szerint a központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei által feladatuk ellátása során használt középületekben a Magyar Közlönyben közzétett szöveggel, a szerv vezetője által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelelő jól látható helyen ki kell helyezni a nyilatkozatot.

Schiffer András szerint alkotmányossági problémák vannak a kormányrendelettel kapcsolatban, politikai nyilatkozatnak nincs helye közhivatalban. Felhívta a figyelmet arra, hogy a választási kampányban nem volt szó ilyen politikai nyilatkozatról, ami szerinte "ízléstelen" is.

Arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza a rendeletet.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt válaszolta: az ellenzéknek sikerült megtalálnia az első számú közellenséget, egy határozatot, melynek "nagyon veszélyes lehet a tartalma, ha napok óta mindenki a demokrácia sérelmét kiáltja".

Mint mondta, a rendelet ellen Gyurcsány Ferenc ágált legjobban, aki "miniszterelnökként megbukott", és "aki a magyar demokráciát nyolcéves mélypontra vitte".

Közölte: a nemzeti együttműködés rendszere lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Hangsúlyozta, hogy a nyilatkozatban mindenki számára elfogadható értékek vannak rögzítve, amelyekért minden magyar összefoghat és jó érzéssel dolgozhat.

Olvasóink írták

  • 1. HR_XAR 2010. július 05. 19:12
    „Navrasics elvtárs! Jön a II. kommunista 50 év?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbalesetben súlyosan megsérült egy nő Csongrádban

Súlyos sérüléseket szenvedett egy hódmezővásárhelyi nő, aki autójával felborult a Makót… Tovább olvasom