Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Nyertes vállalkozások

A Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) keretében közel 700 milliárd forint fordítható közvetlenül a hazai vállalkozások fejlesztésére. Csongrád megye első nyertesének, Pigniczki Sándornak Bajnai Gordon, fejlesztéspolitikai kormánybiztos adta át a pozitív döntésről szóló értesítést.
Csongrád megye nyertesei az úgynevezett normatív támogatás keretében kapnak pénzt (GOP2.1.1/A), amelyre pályázva a vállalkozóknak mindössze egy igen egyszerű listát kell kitölteni és elküldeni. Erre bárki képes egyedül is, csak egy számítógép és internetcsatlakozás szükséges hozzá. Az eljárás leegyszerűsíti a pályázó és az értékelő dolgát is, ennek megfelelően felgyorsulnak az értékelési, szerződéskötési és kifizetési folyamatok. A pályázatnál befogadási sorrendben hirdetik ki a nyerteseket, tehát lemaradhat az, aki késlekedik a pályázat beadásával.

Akinek nagyobb összegű támogatásra van szüksége vállalakozása fejlesztéséhez, az a komplex fejlesztési támogatásokra pályázhat, amelyeknél újdonság, hogy a korábbiaknál sokkal többféle költséget lehet elszámolni. Gépbeszerzés vagy informatikai fejlesztés mellett akár oktatási, ingatlanfejlesztési, tanácsadási költség is bevonható.
Az első, március 1-je óta beadott pályázatok közül négy nyertes Csongrád megyei: a szegedi GEOÉP 2001 Ipari és Szolgáltató Kft. gépbeszerzésre 2 millió 50 ezer, a kisteleki Nagy Ferenc György egyéni vállalkozó technológiai fejlesztésre 1 millió 20 ezer, a szintén kisteleki Pigniczki és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. technológiai fejlesztésre ötmillió, a szegedi TEMKO TRANS Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. gépbeszerzésre ötmillió forintot kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadót bukott a Gyirmót

labdarúgás nb II, nyugati csoport Tovább olvasom